STORIES

Δυναστεία Μαμιδάκη: Πετρέλαια, ξενοδοχεία, μουσικές σκηνές και άρθρο 99

Λένε ότι στις επιχειρήσεις οι χρυσές ευκαιρίες παρουσιάζονται μια φορά και τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να τις αρπάξεις από τα μαλλιά. Στην περίπτωση του κ. Νίκου Μαμιδάκη, του ισχυρού ανήρ της Jet Oil, οι απόψεις για τις ικανότητές του διίστανται.

Κάποιοι τον θεωρούν ένα έξυπνο άνδρα, που δεν κατάφερε να σώσει την εταιρία του και κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι η κατάρρευση της Jet Oil είναι αποκλειστικά δικό του έργο.

caffeine adv2020b

Η είδηση περί πτώχευσης της γνωστής εταιρίας πετρελαιοειδών, έφερε μια αναστάτωση στην δυναστεία Μαμιδάκη, που ξεκίνησε από ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου έξω από τα Χανιά.
Ένα χωριό μικρό, που το χειμώνα κατοικείται από δέκα μόλις κατοίκους, που δεν έχει ούτε περίπτερο αλλά σύμφωνα με την Ελευθερία Μαμιδάκη, περισσεύει η αυθεντικότητα και η λεβεντιά.

Αυτήν που περίσσευε και στον Νίκο Μαμιδάκη, που βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, μετά την κατάρρευση της Jet Oil, παρά τα πενήντα οχτώ χρόνια εμπειρίας του στο επιχειρείν.
Είναι ο ένας από τα επτά αδέρφια που τρέχουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Οι υπόλοιποι έξι είναι οι Κυριάκος, Μανόλης, Κατερίνα, Ερασμία, Ελευθερία και ο Γιώργος Μαμιδάκης που δεν ζει πια.

neratzoulis neo

Οι παραπάνω απέκτησαν συνολικά δέκα εφτά παιδιά, είκοσι τέσσερα εγγόνια και δισέγγονα, ενώ κάτω από την ευρύτερη οικογενειακή «ομπρέλα» περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα άτομα.

Έχοντας υιοθετήσει σχεδόν όλοι ένα πολύ χαμηλό προφίλ-για τους περισσότερους δεν υπάρχει καν φωτογραφία-εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποφεύγουν την δημοσιότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως είναι η κ. Μαριλένα Μαμιδάκη.

Η τελευταία έγινε ευρύτερα γνωστή χάρη τον πολυχώρο «Αθηναΐς» από τον οποίο πέρασαν μεγάλα ονόματα της υποκριτικής και της μουσικής, ενώ η νεαρή Ελευθερία Μαμιδάκη-συγκαταλέγεται στην νέα γενιά της οικογένειας αφού είναι είκοσι οχτώ ετών-για κάτι πολύ διαφορετικό.

Μεγαλωμένη στα Βόρεια προάστια όπως και τα περισσότερα νέα μέλη της οικογένειας, τελείωσε το κολέγιο, σπούδασε Νομικά στο Λονδίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα για να απασχοληθεί στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Μόνο που αυτό δεν ήταν αρκετό. Μαζί με τα ξαδέρφια της και με έμπνευση από το χωριό των γονιών της, λανσάρει πριν τέσσερα περίπου χρόνια μια σειρά γκουρμέ προϊόντων όπως λάδι από την Ανώσκελη, το οποίο κλείνεται σε ιδιαίτερα καλαίσθητες συσκευασίες.

Το τελικό αποτέλεσμα την δικαιώνει, αφού το «Anoskeli» κατακτά τις διεθνείς αγορές και δικαιώνει την Ελευθερία Μαμιδάκη, μέλος μιας δυναστείας με πολυσχιδείς δραστηριότητες.
Στα βιβλία ο ιδρυτής της δυναστείας Γιώργος Μαμιδάκης ξεκίνησε κάνοντας εμπόριο ροδέλαιου, πριν ρισκάρει στα πετρέλαια λίγα χρόνια μετά την κατοχή και έχοντας πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία.

Από το 1955 μέχρι σήμερα οι Μαμιδάκηδες εντρύφησαν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στην εμπορία αυτοκινήτων-το 1973 έφεραν στην Ελλάδα τα Lada-στα ξενοδοχεία και στα σούπερ μάρκετ.

Απασχόλησαν την δημοσιότητα λόγω της στενής φιλικής τους σχέσης με την οικογένεια Μητσοτάκη-τα τραπέζια και τα εκατέρωθεν καλέσματα έχουν αφήσει ιστορία λένε οι γνώστες-μόνο που τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της Jet Oil.

Μιας εταιρίας που από το 2008 άρχισε να εμφανίζει προβλήματα που σταδιακά διογκώνονταν, ενώ κάποιες κινήσεις ξένων επενδυτών να την αγοράσουν τα τρία τελευταία χρόνια, δεν περπάτησαν, μετά τους ελέγχους των ενδιαφερόμενων στα περιουσιακά στοιχεία της και στους ελέγχους των οικονομικών πεπραγμένων της.

Τώρα η οικογένεια από την Κρήτη, βλέπει το όνομά της να «παίζει» συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ, για λόγους που τα μέλη της έλπιζαν να μην βρουν ποτέ μπροστά τους.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button