Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Αυτός ίσως ήταν ο… πραγματικός Τζέιμς Μποντ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Μετά από πολλά χρόνια, 14 βιβλία και 25 ταινίες -όταν η τελευταία καταφέρει να προβληθεί, μετά την αναβολή της πρεμιέρας της λόγω κορωνοϊού- το βασικό ερώτημα παραμένει: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ για να δημιουργήσει τον υπερκατάσκοπο Τζέιμς Μποντ;

Η οικογένεια του Τζέιμς Τσαρλς Μποντ, ενός Βρετανού σιδηρουργού, που υπήρξε κατάσκοπος την εποχή του Β’ Παγκοσμιου Πολέμου, πιστεύει ότι ήταν εκείνος που ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ να δημιουγήσει το χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ. Μάλιστα, οι απόγονοι του Μποντ φρόντισαν να αποκτήσει τη δική του ταφόπλακα με χαραγμένο επάνω της το χαρακτηριστικό 007.

Mechanical Solutions

Ο Τζέιμς Τσαρλς Μποντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον πόλεμο υπό τον Φλέμινγκ, πήρε το μυστικό του κυριολεκτικά στον τάφο του, όταν πέθανε, το 1995. Ο εγγονός του, Στίβεν Φίλιπς, ήταν εκείνος που ανακάλυψε ότι ο Μποντ είχε υπηρετήσει ως μυστικος πράκτορας (Special Operations Executive – SOE). Ο ίδιος είπε ότι η ταφόπλακα είναι πολύ σημαντική για την οικογένεια.

Ο Μποντ γεννήθηκε στο Πόντιπριντ, στην Ουαλία και ήταν σιδηρουργός στο επάγγελμα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό, όπου και στρατολογήθηκε στις μυστικές υπηρεσίες, υπό τις διαταγές του Ίαν Φλέμινγκ, που ήταν αντιπλοίαρχος πριν γίνει συγγραφέας.

Ο Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέας του Μποντ, είχε πει ότι ήθελε ένα απλό και εύκολο όνομα για τον ήρωά του (@ΑP Photo)

Ο Φίλιπς, που είναι μανάβης στο Λανέλι της Ουαλίας, λέει ότι πιστεύει πως ο Φλέμινγκ επέλεξε το όνομα του διάσημου κατασκόπου που δημιούργησε, λόγω της γνωριμίας του με τον παππού του.

«Ο παππούς μου πήρε μια μέρα την εξαδέλφη μου, τη Τζένη, από το χέρι, και της είπε: ‘Πίστεψέ με, εγώ είμαι ο πραγματικός Τζέιμς Μποντ. Δεν της είπε τίποτε άλλο κι εκείνη δεν του έκανε ερωτήσεις», ειπε ο Φίλιπς.

«Όμως, ανακαλύψαμε ότι ο παππούς ήταν κατάσκοπος και μάλιστα πίσω από τις εχθρικές γραμμές και το 1942 ήταν στην ομάδα που δρούσε υπό τις διαταγές του Ίαν Φλέμινγκ. Δεν ξέρουμε περισσότερα γι αυτές τις αποστολές, ήταν απόρρητες».

Ο Φίλιπς πρόσθεσε ότι ο παππούς του δεν μπορούσε να μιλήσει για ολα αυτά επειδή δεσμευόταν από το νόμο περί απορρήτου.

«Είναι δίκαιο όμως, να φαίνεται το στρατιωτικό του παρελθόν στην ταφόπλακά του», συνεχίζει. «Το να βλέπουμε την ταφόπλακα να αναγνωρίζει, έστω και μετά θάνατον, ότι ο παππούς μου ήταν ο 007, είναι πολύ σημαντικό για την οικογένειά μας», καταλήγει.

Παρόλα αυτά, ο ιδιος ο Φλέμινγκ, ο οποίος πέθανε το 1964, είχε πει ότι ο Τζέιμς Μποντ πήρε το όνομά του από έναν Αμερικανό ορνιθολόγο. «Ήθελα απλώς ένα απλό και εύκολο όνομα για τον ήρωά μου», είπε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button