Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Apple: Όλα ξεκίνησαν στο γκαράζ! | +Video

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Η επίσημη ημερομηνία προέλευσης της μάρκας είναι η 1η Απριλίου 1976.

Οι ιδρυτές του ήταν ο Stephen Paul Jobs και ο Stephen Wozniak, οι οποίοι συναντήθηκαν ενώ εργαζόταν στο Hewlett-Packard. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε η γόνιμη συνεργασία τους. Οι συνάδελφοι εργάστηκαν στο γκαράζ, το οποίο ήταν εξοπλισμένο ως μικρό γραφείο. Εκεί γεννήθηκε το πρώτο κοινό πνευματικό παιδί των Jobs και Wozniak – της συσκευής BlueBox. Στην πραγματικότητα, έχουν αναπτύξει ένα απλό, αλλά πολύ χρήσιμο κόλπο χάκερ. Η καινοτομία έστειλε ορισμένες παρορμήσεις μέσω του τηλεφωνικού δικτύου, το οποίο με τον πιο φυσικό τρόπο μπερδεύει τον εξοπλισμό του χειριστή.

NOVA

Ως αποτέλεσμα, το BlueBox κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων οπουδήποτε στον κόσμο. Φυσικά, μια τόσο χρήσιμη εφεύρεση βρήκε αμέσως τους αγοραστές της, ακόμη και σε μεγάλους αριθμούς. Συνολικά, πωλήθηκαν περίπου 200 κομμάτια εφευρέσεων, καθένα από τα οποία έφερε στους δημιουργούς του καλά έσοδα 110 $ εκείνη την εποχή. Αυτή η εκδήλωση ήταν ο πρώτος εμπορικός θρίαμβος δύο επιχειρηματικών συναδέλφων. Ωστόσο, οι σύντροφοι δεν επρόκειτο να σταματήσουν εκεί. Ο Steve Wozniak ονειρεύτηκε κυριολεκτικά την ιδέα δημιουργίας μιας καθολικής συσκευής υπολογιστών που θα φέρει επανάσταση στην αγορά υψηλής τεχνολογίας.

Στην πραγματικότητα, ονειρεύτηκε έναν υπολογιστή που είναι πλέον διαθέσιμος για αγορά από κάθε μέσο νοικοκυριό. Εκείνα τα χρόνια, μια τέτοια εξέλιξη έγινε αντιληπτή ως ένα είδος φαντασίας. Στο πλαίσιο της δημιουργικής προσωπικότητας του Wozniak, ο Jobs αποδείχθηκε πραγματικός επιχειρηματίας με καλό κράτημα. Μόλις οι σύντροφοι είχαν ένα μικρό κεφάλαιο εκκίνησης, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, η οποία ονομάστηκε Apple Computer Inc.

Mechanical Solutions
Jobs και Wozniak

Και σε αυτό το σημείο, εμφανίζεται ένα τρίτο άτομο στην ιστορία της Apple – Ronald Wayne. Ήταν πρώην συνάδελφος του Jobs όταν ήταν ακόμα στο Atari. Τότε ο Ρόναλντ ήταν ο ιδιοκτήτης του 10% περίπου της νέας εταιρείας Apple. Ωστόσο, ο Γουέιν πωλεί σύντομα το μερίδιό του. Η τιμή για σήμερα φαίνεται ειλικρινά γελοία – περίπου 800 $. Αλλά εκείνη τη στιγμή κανείς δεν μπορούσε ακόμη να προβλέψει την εκκωφαντική επιτυχία του έργου.

Ο Ρόναλντ Γουέιν και το πρώτο λογότυπο της Apple

Ο Ronald Wayne έγινε ο προγραμματιστής του πρώτου λογότυπο επιχειρήσεις με νόημα. Η εταιρεία έπρεπε να λειτουργήσει κάτω από ένα υπερήφανο πανό με τον Νεύτωνα και να πέσει φρούτα πάνω του. Ωστόσο, για μαζικές πωλήσεις, μια τέτοια εικόνα, φυσικά, δεν ταιριάζει με τη λέξη “απολύτως”. Το δαγκωμένο λογότυπο της μάρκας, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί, δημιουργήθηκε το 1977 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Regis MacKenna, Rob Janoff.

Εκείνη την εποχή, η εικόνα ήταν χρωματισμένη σε 6 χρώματα. Και αυτό δεν είναι μια απλή ιδιοτροπία ενός δημιουργικού ατόμου στο στυλ “Είμαι καλλιτέχνης, όπως το βλέπω”. Το λογότυπο συμβόλιζε το όνομα του μικρότερου σωματιδίου της μετάδοσης πληροφοριών – byte (byte), το οποίο σε μετάφραση από την αγγλική γλώσσα σήμαινε “bite”. Η Apple έχει υποστεί πολλές δραματικές αλλαγές πριν γίνει αυτό που το γνωρίζουν οι σύγχρονοι χρήστες. Αρχικά μετατράπηκε σε ημιδιαφανές με μπλε απόχρωση, έπειτα εμφανίστηκε μια ασπρόμαυρη έκδοση, στη συνέχεια εμφανίστηκε μια ιδέα με χρώματα “aqua” και “chrome”. Η τρέχουσα έκδοση αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε ήδη το 2014.

Πώς άλλαξαν τα λογότυπα της Apple

Υπάρχουν πολλές παραδοχές σχετικά με το όνομα της εταιρείας. Ένα από τα πιο εύλογα είναι η έκδοση σύμφωνα με την οποία το έργο της Apple έπρεπε απλά να βρίσκεται στον τηλεφωνικό κατάλογο ακριβώς πάνω από τον άμεσο ανταγωνιστή του Atari. Αρκετά έξυπνος, έτσι δεν είναι;

Η αρχή της εποχής του πρώτου υπολογιστή

Το όνειρο και η δουλειά του Stephen Wozniak έγινε πραγματικότητα, και σύντομα ο πρώτος υπολογιστής που ονομάζεται Apple είδα το φως της ημέρας. Αν νωρίτερα οι υπολογιστές ήταν τεράστιες ογκώδεις μηχανές τρομαχτικής εμφάνισης που καταλάμβαναν ένα ξεχωριστό δωμάτιο, τώρα κάθε λαός μπορούσε να αγοράσει μια τέτοια συσκευή Apple

Έμοιαζα σαν γραφομηχανή, είχα μια ξύλινη θήκη με κουτί με ένα σύνολο πλαστικών κλειδιών και ήρθα χωρίς οθόνη. Ο υπολογιστής έλαβε έναν επεξεργαστή με συχνότητα 1 MHz και 4 KB RAM. Φυσικά, τέτοιοι δείκτες δεν μπορούν να συγκριθούν με τα τρέχοντα αυτοκίνητα. Τώρα οποιοδήποτε φθηνότερο smartphone μπορεί να καυχηθεί πολλές φορές τον καλύτερο εξοπλισμό. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, ο Jobs και ο Wozniak είχαν κάνει μια επαναστατική ανακάλυψη στον φορητό υπολογιστή. Η Apple κέρδισα αμέσως την αποδοχή μεταξύ των καταναλωτών. Οι συνάδελφοι πούλησαν περίπου 50 αυτοκίνητα και σκέφτηκαν σοβαρά να συνεχίσουν τη σύνθεση.

Ο πρώτος υπολογιστής της Apple

Τον Απρίλιο του 1977 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του υπολογιστή δεύτερης γενιάς. Το Apple II ήταν ήδη περισσότερο σαν προσωπικός υπολογιστής με τη σύγχρονη έννοια. Από προεπιλογή, η συσκευή ήταν εξοπλισμένη με έγχρωμη οθόνη, μερικές υποδοχές για δισκέτες και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Αυτή τη φορά η θήκη ήταν κατασκευασμένη από πλαστικό, το οποίο έδωσε στον υπολογιστή μια πιο υψηλής τεχνολογίας εμφάνιση. Και το Apple II είχε επίσης ενσωματωμένα ηχεία, τα οποία ευχαρίστησαν τους αγοραστές. Στη δεκαετία του ’70, μια τέτοια καινοτομία έλαβε τεράστια επιτυχία και έγινε το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Συνολικά, σχεδόν 5 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν.

Δεύτερος υπολογιστής Apple

Για αυτόν τον υπολογιστή, τα πρώτα παιχνίδια έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν. Είχαν απλά γραφικά, αλλά ήταν χρωματισμένα και με γνώμονα την ιστορία. Το εμβληματικό Mystery House είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Αυτό το παιχνίδι έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση λόγω του εντυπωσιακού του σχεδιασμού. Οι αντίστοιχοι του κειμένου ήταν αισθητά κατώτεροι από αυτήν.

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια γραφικών για τον υπολογιστή Apple 2

Και εδώ είναι που η ιστορία της ανάπτυξης της Apple κάνει ένα μικρό βήμα στην άκρη. Η εταιρεία συνεχίζει να προχωρά, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, όχι χωρίς παγίδες και εμπόδια.

Η δημιουργία του υπολογιστή 3ης γενιάς και η άνοδος της Apple Lisa

Το 1980, η εταιρεία επεκτάθηκε πέρα ​​από μια μικρή τοπική οργάνωση. Εκδίδει μετοχές που πήγαν αμέσως στο NASDAQ, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της εποχής. Η αρχική τιμή ήταν 22 $ ανά μονάδα. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν στάθηκε, αλλά συνεχώς ανέπτυξε και απελευθέρωσε όλες τις νέες γενιές σύγχρονων συσκευών υψηλής τεχνολογίας, το κόστος αυξήθηκε εκθετικά.

Το 2012, η ​​τιμή μιας μετοχής της Apple έφτασε τα $ 500. Ωστόσο, η πορεία της ανάπτυξης επωνυμίας δεν μπορεί να ονομαστεί εύκολη. Το 1981, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ο Stephen Wozniak, αντιμετωπίζει σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας δύσκολης περιόδου για την Apple. Ο ιδεολογικός ηγέτης της μάρκας αναγκάστηκε να αποσυρθεί για λίγο.

Υπολογιστής Apple 3

Αυτή η περίοδος συνέπεσε με την εμφάνιση προβλημάτων στο τρίτο μοντέλο του υπολογιστή της Apple. Οι πωλήσεις μειώθηκαν απότομα καθώς το υψηλό κόστος (σχεδόν 7800 $ ανά υπολογιστή) σε συνδυασμό με τη θέρμανση συνεχώς υπερθέρμανσης δεν ήταν σαφώς αρεστό στους καταναλωτές. Ένα άλλο μοντέλο, που ονομάζεται Apple Lisa, δεν ήταν επίσης σε μεγάλη ζήτηση. Έχοντας επενδύσει ένα τεράστιο ποσό στην ανάπτυξή του και δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στα βελτιωμένα γραφικά, η εταιρεία προφανώς έκανε μια σοβαρή επίβλεψη. Οι υπολογιστές μαζεύουν σκόνη σε αποθήκες και οι άνθρωποι φάνηκαν να έχουν χάσει εντελώς το ενδιαφέρον τους για αυτό το προϊόν.

Υπολογιστής Apple Lisa

Το αποτέλεσμα ήταν μια μαζική απόλυση εργαζομένων. Η εταιρεία βρέθηκε επικίνδυνα κοντά στην επικείμενη πτώχευση. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, ήταν εξαιρετικά σημαντικό να λάβουμε τη σωστή απόφαση από την ομάδα διαχείρισης. Και ο Stephen Jobs έφτασε στα άκρα. Το 1983, προσκάλεσε τον John Scully στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νέος υπάλληλος κατείχε πρόσφατα παρόμοια θέση στην PepsiCo και είχε εξαιρετική φήμη.

Η αρχή της εποχής του υπολογιστή Macintosh

Το 1984, η εταιρεία εγκατέλειψε εντελώς την ανάπτυξη της σειράς υπολογιστών Apple. Ένα εντελώς νέο τότε μοντέλο PC μπήκε στη σκηνή, δίνοντας αποδόσεις σε όλους τους ανταγωνιστές όσον αφορά την κατασκευαστικότητά του.

Η πρώτη συσκευή της σειράς ήταν το Macintosh 128K. Και αυτό το θαύμα της τεχνολογίας αυξήθηκε αμέσως στο ίδιο επίπεδο με το πνευματικό τέκνο της IBM. Το προϊόν αποδείχθηκε περισσότερο από επιτυχημένο. Το πρώτο Macintosh έλαβε μια βολική διεπαφή ποντικιού και γραφικών. Η εταιρεία βρισκόταν ξανά σε επιδιόρθωση και η Apple μετακόμισε σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ήταν το έργο Mac που επέτρεψε στο brand να μεγαλώσει στο μέλλον μόνο την κλίμακα και να αυξήσει τα έσοδα.

Υπολογιστής Apple Macintosh

Ο Σεπτέμβριος 1985 ήταν μια άλλη δύσκολη περίοδος το Ιστορίες της Apple… Ο Steven Jobs και ο διευθύνων σύμβουλος John Scully είχαν σοβαρές διαφωνίες. Γι ‘αυτόν τον λόγο ο ιδρυτής της μάρκας αποφασίζει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Αλλά δεν καθόταν αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ίδια χρονιά, η Jobs ανοίγει μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται NeXT. Η αποχώρηση από την Apple μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας δεν έγινε χωρίς συνέπειες.

Έγινε πολύ πιο δύσκολο για την επιχείρηση να παραμείνει επιπλέουσα, καθώς ισχυροί ανταγωνιστές δεν επρόκειτο να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να εγκαταλείψουν την αγορά. Ακόμη και τα νέα μοντέλα Macintosh δεν αποκλίνουν τόσο ενεργά όσο πριν. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι η κυκλοφορία του Macintosh δεύτερης γενιάς το 1987. Για πρώτη φορά, ο υπολογιστής έλαβε υποστήριξη για έγχρωμα γραφικά. Όλα φαινόταν, φυσικά, πολύ όμορφα και εντυπωσιακά. Ωστόσο, το κόστος ήταν σαφώς πέρα ​​από την απήχηση των περισσότερων καταναλωτών τότε. Η τιμή της καινοτομίας έχει φτάσει σχεδόν στο επίπεδο των 10 χιλιάδων δολαρίων.

Υπολογιστής Apple Macitosh 2

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στις επιχειρήσεις, η Apple, η οποία είχε ήδη γίνει εταιρεία, δεν σταμάτησε να κατακτά την αγορά ψηφιακής τεχνολογίας. Το τμήμα ανάπτυξης δούλεψε σκληρά, και πολύ σύντομα μια άλλη καινοτομία είδε το φως, σηματοδοτώντας την έναρξη των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών με εντελώς διαφορετικό παράγοντα μορφής.

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple

Ένα χρόνο πριν από την έναρξη της δεκαετίας του ’90, η εταιρεία παρουσίασε το φορητό Macintosh. Ζύγισε, φυσικά, πολύ, και δεν διέφερε στην ειδική λεπτότητα της υπόθεσης. Ωστόσο, έγινε μια πραγματική αίσθηση στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας. Πράγματι, τώρα όλοι θα μπορούσαν να πάρουν έναν υπολογιστή μαζί τους σε διακοπές ή για μια βόλτα, χωρίς να είναι δεμένοι σε κάποιο κατάστημα. Ο φορητός υπολογιστής έλαβε μια οθόνη διαστάσεων 9,8 ίντσες και ανάλυση οθόνης 600 × 400 pixel. Πολύ καλό για το 1989. Και η τιμή αποδείχθηκε αρκετά δημοκρατική. Η καινοτομία πωλήθηκε με μέσο όρο 6500 $ ανά τεμάχιο.

Το δεύτερο μοντέλο του φορητού υπολογιστή ονομάστηκε PowerBook 100. Αυτή η έκδοση αποδείχθηκε πολύ ελαφρύτερη από την προηγούμενη, γεγονός που έκανε τη δουλειά με αυτήν τη συσκευή πολύ πιο άνετη. Τώρα ο υπολογιστής ζύγιζε 5 κιλά λιγότερο. Χωρίς έξοδο, η τεχνική θα μπορούσε να υπάρχει για περίπου 3 ώρες. Αυτή η έκδοση του φορητού υπολογιστή ήρθε στις προτιμήσεις των αγοραστών. Κατά το πρώτο έτος πωλήσεων, το PowerBook 100 έφερε στην εταιρεία ανάπτυξης 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Φορητός υπολογιστής Apple PowerBook

Συνειδητοποιώντας ότι κατάφεραν να βρουν ένα “ορυχείο χρυσού”, η ηγεσία της Apple άρχισε να αναπτύσσει ενεργά τη γραμμή “Macintosh”. Πολύ σύντομα η εταιρεία παρουσίασε μια πραγματικά εκπληκτική και πολυλειτουργική συσκευή με ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης. Ωστόσο, η πιο σημαντική και αξέχαστη ήταν η κυκλοφορία του 20ου Επέτειου Macintosh. Οι προγραμματιστές δούλεψαν ξεκάθαρα σε κάθε λεπτομέρεια του εξωτερικού αυτού του υπολογιστή. Ένας φανταχτερός υπολογιστής βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης, εφοδιασμένος με πληκτρολόγιο ελεύθερης τοποθέτησης, μεγάλη οθόνη 12,1 ιντσών και ήδη ενσωματωμένη μνήμη RAM 32 MB. Η Apple έχει επίσης φροντίσει τους λάτρεις του ήχου υψηλής ποιότητας. Αυτό το μοντέλο ήρθε επίσης με ένα πραγματικό subwoofer, ευγενική προσφορά του Bose.

Macintosh 20η επέτειος της Apple

Ωστόσο, παρά μια τόσο μεγάλη επιτυχία στην αγορά, ο όγκος των χρεών της εταιρείας δεν ήθελε να μειωθεί. Τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελε η διεύθυνση της επωνυμίας. Η Apple θα μπορούσε ήδη να βυθιστεί ήδη στη δεκαετία του 2000. Ωστόσο, η ιστορία της ανάπτυξης της Apple έκανε για άλλη μια φορά ένα απροσδόκητο τέχνασμα, επαναφέροντας μια εξασθενημένη εταιρεία στη ζωή.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Jobs: η εποχή του iMac

Αυτή η επιθυμία του πρώην δημιουργού της μάρκας ήταν εντελώς εθελοντική. Όπως παραδέχτηκε προσωπικά αργότερα, ήταν πέρα ​​από τη δύναμη του δημιουργού του να παρατηρήσει την παρακμή στην ανάπτυξη των απογόνων του. Ο Jobs ανέλαβε καθήκοντα CEO και πήγε στη δουλειά. Το αποτέλεσμα δεν έπρεπε να περιμένει πολύ. Το 1998, χάρη στις προσπάθειες του ιδρυτή της μάρκας, η Apple γνώρισε μια εικονική αναγέννηση. Το κέρδος αυξήθηκε σημαντικά, γεγονός που βοήθησε την εταιρεία όχι μόνο να εξοφλήσει όλα τα χρέη της, αλλά και να αρχίσει να εργάζεται ξανά με κέρδος. Το 1998 σηματοδοτήθηκε από την έναρξη των πωλήσεων μιας ολόκληρης σειράς i-devices.

Ο υπολογιστής iMac G3 ήταν ο πρώτος που βγήκε. Ταυτόχρονα με αυτό το γεγονός, η αξία των μετοχών της εταιρείας αυξάνεται ξαφνικά κατά 19%. Η νέα συσκευή έγινε μονομπλόκ. Ήταν εξοπλισμένο με οθόνη 15 ιντσών και 13 επιλογές χρώματος για τη θήκη άρχισαν να πωλούνται αμέσως. Οι πελάτες άρεσαν το μοντέλο για την απλότητα του στην εργασία. Πολύπλοκες και δυσκίνητες τεχνολογίες έχουν ξεθωριάσει στο παρασκήνιο. Τώρα ο χρήστης χρειάζεται μόνο να συνδέσει ανεξάρτητα πρόσθετα αξεσουάρ που συνοδεύουν το iMac G3 (ποντίκι και πληκτρολόγιο) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ενεργοποίησης.

Υπολογιστής Apple iMac

Το επόμενο έτος σημαδεύτηκε από μια καινοτομία με τη μορφή φορητού υπολογιστή. Το μοντέλο iBook είχε παρόμοια λειτουργικότητα και σχεδιασμό με την προηγούμενη έκδοση του candy bar. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει γίνει πολύ βολική, πρακτική και σχετικά εύκολη σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. Κοιτάξτε απλώς το υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων και τον εργονομικό σχεδιασμό αυτού του φορητού υπολογιστή. Για το 1999, αυτό ήταν μια πραγματική πρόοδος.

Φορητός υπολογιστής Apple iBook

Ο Jobs δεν ανέλαβε καθήκοντα CEO για πολύ. Μετά τη θριαμβευτική κυκλοφορία μιας θεμελιωδώς νέας σειράς προϊόντων, οδήγησε και πάλι την Apple. Το 2000, ο Steve παρουσίασε το μοναδικό λειτουργικό σύστημα Mac OS X. Στη βάση του, οι υπολογιστές που παρήχθησαν με αυτή τη μάρκα άρχισαν να βελτιώνονται πολύ πιο γρήγορα, ξανά και ξανά εντυπωσιάζοντας τους καταναλωτές με φανταστικό σχεδιασμό και ενσωματωμένες λειτουργίες. Το PowerBook G4 και το σταθερό αντίστοιχο πλήρους μορφής, το iMac G4, μπαίνουν στη σκηνή. Οι εργασίες δεν παρεκκλίνουν από το ήδη δημοφιλές στυλ candy bar. Αλλά αυτή τη φορά ο υπολογιστής αποδείχτηκε περισσότερο σαν τηλεόραση, στέκεται πάνω σε ένα κομψό μεταλλικό πόδι

Υπολογιστής Apple iMac G4

Η εμφάνιση της γραμμής iPod

Η τεχνολογική πρόοδος δεν σταμάτησε. Η Apple έβαλε τη ράβδο ψηλά και δεν πρόκειται να τη χαμηλώσει. Η διοίκηση της εταιρείας ήταν ευαίσθητη στις αλλαγές στη ζήτηση των καταναλωτών, οπότε το 2001 παρουσιάστηκε μια πολυλειτουργική συσκευή αναπαραγωγής ήχου με ευχάριστο λακωνικό σχεδιασμό. Η καινοτομία έγινε η αρχή ενός ξεχωριστού κλάδου της σειράς i-device και έλαβε το λογικό όνομα i-Pod Classic 1G. Αυτός ο μικρός και πραγματικά εύχρηστος παίκτης προκάλεσε μια μόνιμη επευφημία όταν ο Steve Jobs το έβγαλε από την τσέπη του τζιν και ανακοίνωσε ότι η εσωτερική μνήμη του μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1000 μουσικά κομμάτια.

Audio Player Apple i-Pod Classic 1G

Αξίζει να πούμε ότι ο όγκος των πωλήσεων ήταν συντριπτικός. Και η Apple κατάφερε να αξιοποιήσει αυτήν τη δημοτικότητα δύο φορές, δημιουργώντας επιπλέον ένα εικονικό κατάστημα στο οποίο ήταν δυνατό να αγοράσετε μικρά παιχνίδια, μουσική και διάφορα βίντεο κλιπ σε κατάλληλη μορφή για το iPod. Αυτή η εξέλιξη είναι σχετική με αυτήν την ημέρα. Λίγοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το iTunes.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε και αναπτύχθηκε, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να ανοίξει σύντομα μια αλυσίδα λιανικής που ονομάζεται Apple Store. Αυτό έδωσε στους αγοραστές την ευκαιρία να αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν τους άρεσαν, αφού το δοκίμασαν προηγουμένως και επέλεξαν από διάφορες επιλογές. Όπως μπορείτε να δείτε, η εταιρεία έχει ανθίσει ξανά, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει την ελκυστικότητα των κινητών αξιών της για τους επενδυτές. Η παρουσία τους στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο επέτρεψε σε ένα άτομο ή νομική οντότητα να αγοράσει μετοχές της Apple χωρίς καμία δυσκολία.

Δεδομένου ότι οι νέες συσκευές αναπαραγωγής ήχου ήταν πολύ δημοφιλείς, αποφασίστηκε να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Μερικά ενδιάμεσα μοντέλα δεν έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, αλλά οι εκδόσεις του iPod Touch και του iPod nano έπληξαν το ταύρο. Αυτές οι συσκευές έλαβαν αργότερα ένα εντελώς ξεχωριστό πλέγμα τροποποιήσεων. Το iPod Touch έχει εξελιχθεί σε βοηθό τσέπης υψηλής τεχνολογίας πολυμέσων. Αν θυμάστε, κάτι τέτοιο έμοιαζε με ένα μικρό σύγχρονο κινητό τηλέφωνο και ήταν εξοπλισμένο με ένα μόνο κουμπί λειτουργίας. Το μινιατούρα αδελφό του ήταν στη γεύση όλων όσων προτιμούσαν τις μικρές διαστάσεις από μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη. Η εποχή του iPod έφτασε στο τέλος του το 2015. Τότε ήταν που το πρώτο iPhone μπήκε στη σκηνή, συνδυάζοντας τις λειτουργίες ενός τεράστιου αριθμού συσκευών.

Apple iPod nano και Apple iPod Touch

Μικροσκοπικός υπολογιστής

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του προγράμματος αναπαραγωγής ήχου, η εταιρεία παρουσίασε επίσης τον κόσμο στον νέο φορητό υπολογιστή Mac mini. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας πλήρης σταθμός εργασίας με 40 GB ROM και 256 MB RAM. Ήρθε χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αξεσουάρ, οπότε ο χρήστης έπρεπε να αγοράσει ένα ποντίκι, οθόνη και πληκτρολόγιο. Το Mac mini έχει αποδειχθεί ιδανικό για εργασία γραφείου. Κατά κανόνα, αγοράστηκε ως ένας μικρός φορητός διακομιστής, καθώς η ποσότητα μνήμης εκείνη την εποχή ήταν εντυπωσιακή. Αυτή η συσκευή δεν εγκατέλειψε την αγορά και παράγεται μέχρι σήμερα. Το 2018, η εταιρεία έκανε την τελευταία ενημέρωση σε αυτό το ασυνήθιστο προϊόν.

Μίνι υπολογιστής Apple Mac

Η σειρά φορητών υπολογιστών PowerBook είχε ήδη ξεπεραστεί από τότε, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή και να ευχαριστήσει τους οπαδούς της Apple με κάτι φρέσκο ​​και σχετικό. Το MacBook ήρθε στη σκηνή με έναν μοναδικό μαγνητικό σύνδεσμο MagSafe που έκανε τη φόρτιση πολύ πιο βολική και πιο γρήγορη. Δεδομένου ότι η καινοτομία εξαντλήθηκε αμέσως από τα καταστήματα μάρκας, στη συνέχεια αναπτύχθηκαν παραλλαγές με το πρόθεμα Pro, καθώς και με την Air. Η τελευταία τροποποίηση έχει κερδίσει τη φήμη του λεπτότερου και ελαφρύτερου φορητού υπολογιστή στον κόσμο.

Φορητός υπολογιστής Apple MacBook

Η ιστορία της σειράς των επώνυμων smartphone ξεκίνησε το 2007, όταν, σε τακτική παρουσίαση, ο Jobs έδειξε στο κοινό μια μοναδική συσκευή με οθόνη αφής αντί για πολλά πλαστικά κουμπιά. Με αυτό το νέο προϊόν, η Apple ώθησε όλους τους ανταγωνιστές της πολύ πίσω, καθώς το τηλέφωνο αποδείχθηκε πραγματικά εξαιρετικά ασυνήθιστο. Το πρώτο μοντέλο iPhone 2G είχε μάλλον μέτριες παραμέτρους με σύγχρονα πρότυπα. Αλλά τότε αυτή η συσκευή φαινόταν φανταστική. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν το 2007 η ιστορία της Apple έλαβε ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο έκανε την εταιρεία διάσημη.

Smartphone Apple iPhone 2G

Στο μέλλον, κάθε επόμενη γενιά του iPhone υπέστη σημαντικές αλλαγές, οι οποίες επανειλημμένα βελτίωσαν το τηλέφωνο και το μετέτρεψαν σε μια καταπληκτική συσκευή, περισσότερο σαν την υψηλή τεχνολογία μιας κατηγορίας εξωγήινων. Για παράδειγμα, η τέταρτη έκδοση θυμήθηκε από τους θαυμαστές της μάρκας για την εμφάνιση του iOS. Το πέμπτο μοντέλο έλαβε μια διευρυμένη οθόνη και μια υποδοχή Lightning.

Apple iPhone 5 smartphone και Lightning

Η εποχή των υπολογιστών tablet

Ο ρυθμός της ζωής επιταχύνθηκε και οι φορητοί υπολογιστές δεν ήταν πάντα βολικοί για τους ιδιοκτήτες τους. Σταδιακά, η εταιρεία αντιμετώπισε το ζήτημα της ανάπτυξης μιας νέας μορφής υπολογιστή που θα γίνει πιο φορητή, ελαφρύτερη και ευκολότερη στη μεταφορά. Το 2010, σε μια παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο, η Apple παρουσίασε το πρώτο iPad. Η συσκευή λαμβάνει κριτική αναγνώριση και οι πωλήσεις χτυπούν ξανά όλα τα αρχεία. Επομένως, στο μέλλον, η σειρά των Tablet PC βελτιώνεται συνεχώς μαζί με το iPhone.

Tablet Apple iPad

Ο ρόλος του Stephen Jobs στην ιστορία της Apple δεν μπορεί να τονιστεί υπερβολικά. Όχι μόνο δημιούργησε ένα εμπορικό σήμα παγκόσμιας κλάσης, αλλά κατάφερε επίσης να βγάλει την εταιρεία από το χρέος, μετατρέποντας ένα μικρό γραφείο γκαράζ σε αυτοκρατορία με έσοδα σε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Δυστυχώς, τον Αύγουστο του 2011 ο πρόγονος της εταιρείας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του λόγω προβλημάτων υγείας και τον Νοέμβριο έφυγε. Η βασική αρχή της εργασίας του Jobs ήταν η συνεχής επιδίωξη της αριστείας σε κάθε ένα από τα προϊόντα του. Κυριολεκτικά έκαψε ιδέες και επιθυμία να εφεύρει κάτι ουσιαστικά νέο στην αγορά. Ο Stephen διατηρούσε πάντα το δάκτυλό του στον παλμό της ζήτησης των καταναλωτών και ήξερε πώς να βάλει τα προϊόντα της μάρκας του στην πρώτη θέση.

Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook

Μετά το θάνατο του Jobs, η θέση του αναλήφθηκε από τον Tim Cook, ο οποίος έκανε τα πάντα για να γίνει ο ιδεολογικός διάδοχος του προκατόχου του. Σήμερα είναι αυτός που ηγείται της εταιρείας Apple. Υπό την ηγεσία της Cook, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται και μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2018 έγινε ηγέτης όσον αφορά το ποσό της κεφαλαιοποίησης. Έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η επόμενη έκδοση του MacBook

Η σειρά λεπτών πολυλειτουργικών φορητών υπολογιστών συνεχίστηκε. Σύντομα ο κόσμος εισήχθη στο νέο MacBook Pro Retina. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κύρια διαφορά από τον προκάτοχό του ήταν η οθόνη πολλαπλών pixel. Έκανε την εικόνα όσο το δυνατόν πιο καθαρή και φωτεινή. Αυτός ο φορητός υπολογιστής ήταν ο πρώτος υπολογιστής που παρουσίασε μια ολοκαίνουργια οθόνη που εντυπωσίασε με την ποιότητα της εικόνας.

Φορητός υπολογιστής Apple MacBook Pro Retina

iPhone – το εικονίδιο στυλ των σύγχρονων smartphone

Ένα άλλο σημαντικό σημείο ήταν η έναρξη της πέμπτης γενιάς μοναδικών κινητών τηλεφώνων με οθόνη αφής. Αυτή τη φορά, το μοντέλο 5S συμπεριλήφθηκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων νέων προϊόντων λόγω του ενσωματωμένου αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων). Τώρα η προστασία των προσωπικών πληροφοριών έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο, καθώς είναι απλώς αδύνατο να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη.

Smartphone Apple iPhone 5S

Τον Σεπτέμβριο του 2014, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των έκτης εκδόσεων του iPhone, η οποία έλαβε διευρυμένες οθόνες από τους δημιουργούς τους. Τα μοντέλα με τα προθέματα 6 και 6 Plus διέφεραν από τα προηγούμενα τηλέφωνα με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών, αντίστοιχα. Η ποιότητα της εικόνας έχει επίσης μεταφερθεί σε νέο επίπεδο. Ήταν αυτά τα smartphone που η Apple άρχισε να θεωρεί ως το ειδικό της πρότυπο.

Apple iPhone 6 smartphone

Το 2016 γεννήθηκε το μοντέλο iPhone SE, το οποίο ανέλαβε τη σχεδίαση από το τηλέφωνο πέμπτης γενιάς, αλλά ταυτόχρονα έλαβε ένα βελτιωμένο “γέμισμα”, το οποίο ήταν ήδη χαρακτηριστικό των εκδόσεων 6 και 6S. Αυτή η απόφαση οφείλεται στη μαζική δημοτικότητα των προηγούμενων smartphone. Παρεμπιπτόντως, η έκτη συσκευή σε αυτήν τη γραμμή εξακολουθεί να ισχύει.

Smartphone Apple iPhone SE

Στην έβδομη γενιά του iPhone, η εστίαση ήταν στις κάμερες. Το smartphone έλαβε 2 φακούς ταυτόχρονα στον μπροστινό πίνακα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ένας αισθητήρας 12 megapixel, ο οποίος έκανε τις εικόνες πολύ καλύτερες. Επιπλέον, από αυτό το μοντέλο η Apple εγκατέλειψε εντελώς το βύσμα 2,5 mm.

Smartphone Apple iPhone 7 Plus

Η επανάσταση στη σειρά iPhone έγινε από την έκδοση με το πρόθεμα X. Το 2017, η εταιρεία παρουσίασε ένα μοντέλο με δυνατότητα ξεκλειδώματος της οθόνης χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά προσώπου (τεχνολογία Face ID), ενσωματωμένη ασύρματη φόρτιση (παρόμοια με εκείνη του την όγδοη γενιά) και την πλήρη απουσία πλήκτρων λειτουργίας. Τώρα ολόκληρο το μπροστινό πλαίσιο του τηλεφώνου αποτελείται αποκλειστικά από μία οθόνη.

Apple iPhone X smartphone

Κάθε χρόνο η εταιρεία κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο iPhone, βελτιώνοντας συνεχώς το σχεδιασμό και εισάγοντας ποικιλία στο συνδυασμό χρωμάτων. Ορισμένα τηλέφωνα άρχισαν να υποστηρίζουν την εργασία με δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα. Άλλοι αποδείχτηκαν εξοπλισμένοι με υπερσύγχρονες κάμερες, με τις οποίες είναι πολύ δυνατό να τραβήξετε ένα πλήρες βίντεο κλιπ. Μπορούμε να μαντέψουμε μόνο που θα μας οδηγήσουν τέτοιες εξελιγμένες καινοτομίες.

Ανάπτυξη της γραμμής iPad

Έτσι, η ιστορία της Apple αποδείχθηκε πολύ διαφορετική. Η εταιρεία παράγει πολλές ενδιαφέρουσες και μοναδικές συσκευές, οι οποίες, παρά την μάλλον υψηλή τιμή, έχουν ήδη εξαντληθεί στην αρχή των πωλήσεων. Η σειρά των υπολογιστών tablet εξελίσσεται ισοδύναμα με τις γενιές των smartphone, καθώς αυτά τα έξυπνα πράγματα δεν είναι κατώτερα σε απόδοση από έναν πλήρη υπολογιστή. Τώρα η σειρά iPad αποτελείται από τις ακόλουθες βασικές ποικιλίες:

  • κλασσικός;
  • mini (ένα από τα πιο συμπαγή δισκία στην αγορά για αυτά τα προϊόντα).
  • Air (λεπτότερη έκδοση)
  • Pro (η πιο ισχυρή ναυαρχίδα με μοναδική απόδοση).
Tablet Apple iPad

Μονομπλόκ και φορητούς υπολογιστές της Apple

Οι υπολογιστές πλήρους μεγέθους ενημερώνονται και ενημερώνονται τακτικά. Το MacBook και το iMac διακρίνονται από τους ανταγωνιστές τους με αυξημένη ισχύ, μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια πραγματικά βασιλική τιμή.

Monoblock Apple iMac

Τα μοντέλα φορητών υπολογιστών με το δαγκωμένο εικονίδιο μήλου εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή. Μαζί με τα τηλέφωνα, ενημερώνονται περίπου μία φορά το χρόνο. Η εταιρεία πειραματίζεται συνεχώς με μεγέθη οθόνης, προσφέροντας στους χρήστες της επιλογές με οθόνες 13 και 15 ιντσών. Σημειώστε ότι και οι δύο εκδόσεις πωλούνται καλά.

Φορητοί υπολογιστές Apple MacBook Air / Pro Series

Έξυπνα μίνι gadget Apple Watch

Αυτή η καινοτομία έχει έρθει στην προτίμηση των ανθρώπων που προτιμούν να έχουν ενεργό τρόπο ζωής. Από το 2014, η εταιρεία κυκλοφόρησε με τη δική της μάρκα μια σειρά από πολυλειτουργικά ρολόγια που καταγράφουν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του ιδιοκτήτη της και μετρά τον παλμό. Ως αποτέλεσμα της βελτίωσης, η συσκευή απέκτησε μια διευρυμένη οθόνη αφής, στην οποία έγινε εύκολη η ανάγνωση μηνυμάτων κειμένου.

Έξυπνο ρολόι Apple Watch

Τι άλλο είναι ενδιαφέρον να προσφέρει η Apple

Τα προϊόντα της μάρκας περιλαμβάνουν όχι μόνο συσκευές υψηλής τεχνολογίας, αλλά και συναφή αξεσουάρ. Για παράδειγμα, το ασύρματο Magic Mouse, το οποίο παρουσιάστηκε το 2009. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής αντί για τα συνηθισμένα πλήκτρα και υποστηρίζει την τεχνολογία MultiTouch.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι της Apple

Αλλά αυτά δεν είναι όλα τα ενδιαφέροντα αξεσουάρ της μάρκας “apple”. Η Apple διαθέτει μια πλήρη σειρά πληκτρολογίων που προσφέρουν μια πιο απαλή, πιο άνετη πινελιά από τις κλασικές επιλογές χαμηλού κόστους. Κάνουν επίσης πολύ λιγότερο θόρυβο. Η λίστα των πρωτότυπων προσθηκών περιλαμβάνει επίσης το Apple Magic Trackpads, καθώς και τη γραφίδα Apple Pencil. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για ταμπλέτες για τη λήψη σημειώσεων και σχεδίων.

Stylus για Apple Pencil tablets

Ένα εξίσου γνωστό αξεσουάρ είναι τα επώνυμα ακουστικά Apple. Αυτό το μοντέλο ήταν ενσύρματο και συχνά συνοδεύτηκε από smartphone. Ωστόσο, η επιλογή AirPods έχει ήδη δημιουργηθεί με στόχο να δώσει στους ιδιοκτήτες της πλήρη ελευθερία δράσης. Τώρα αυτό το μοντέλο έρχεται με μια ιδιόκτητη ασύρματη θήκη.

Ασύρματα ακουστικά Apple AirPods

Πρωτότυπες καινοτομίες

Αυτή δεν είναι ολόκληρη η λίστα συσκευών που κατασκευάζει η Apple σήμερα. Η εταιρεία παράγει εξοπλισμό δικτύου, ο οποίος περιλαμβάνει σημεία πρόσβασης και δρομολογητές Wi-Fi.

Δρομολογητής Apple AirPort

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ηχείο μουσικής με φωνητικό έλεγχο. Αυτό το έξυπνο μικρό gadget που ονομάζεται Apple HomePod μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο Διαδίκτυο και να συνεργαστεί με την Apple Music. Και μάλλον γνωρίζετε ήδη για τον βοηθό φωνής Siri.

Έξυπνο ηχείο Apple HomePod

Η εταιρεία δεν έχει παρακάμψει την προσοχή και την τηλεόραση. Όπως μπορείτε να δείτε μόνοι σας, η ιστορία της Apple περιλαμβάνει αρκετές δεκάδες από τις πιο διαφορετικές εφευρέσεις που έχουν γίνει πρωτοπόροι στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το ψηφιακό αποκωδικοποιητή της Apple TV, το οποίο σας επιτρέπει να αγοράζετε και να παρακολουθείτε περιεχόμενο από το iTunes.

Αναπαραγωγή πολυμέσων Apple TV

Ντοκιμαντέρ “Άγνωστες εργασίες”


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
el.binaroption.com

Σχετικά άρθρα

Back to top button