Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

100 χρόνια Wembley!

Από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν από 100 χρόνια, το στάδιο Wembley, στο Λονδίνο, έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο ιστορικές και αξέχαστες στιγμές του περασμένου αιώνα.

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Πολλά από τα αστέρια που συνδέονται με αυτές τις στιγμές έχουν τώρα αποτυπωθεί σε ένα εορταστικό έργο τέχνης για να σηματοδοτήσουν τα γενέθλια-ορόσημο του σταδίου.

Το έργο “Wembley 100 Icons” περιλαμβάνει διάσημα ονόματα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού, της μουσικής και της πολιτικής, τα οποία έχουν εμφανιστεί στο εμβληματικό στάδιο τα τελευταία 100 χρόνια. Περιλαμβάνει αθλητικά είδωλα όπως οι Muhammed Ali, Bobby Moore, Lionel Messi, David Beckham, Leah Williamson και Harry Kane μαζί με τους θρύλους της μουσικής Paul McCartney, Madonna, Bruce Springsteen και Beyonce.

NOVA

Ο Sir Geoff Hurst, ο ήρωας του χατ-τρικ της Αγγλίας το 1966, είναι επίσης ένας από αυτούς που εμφανίζονται στο έργο τέχνης. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με το γήπεδο, λέγοντας: “Το Wembley θα έχει πάντα μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου για προφανείς λόγους. Είναι το μέρος όπου απόλαυσα μια από τις σπουδαιότερες ημέρες της ζωής μου και μια τοποθεσία, στην οποία εξακολουθώ να αγαπώ να επιστρέφω κάθε φορά λόγω των αναμνήσεων που μου προκαλεί”.

“Η εμφάνιση στο Wembley είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Αισθάνομαι τιμή που συνδέθηκα με μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές του σταδίου και μπορώ ακόμα να θυμηθώ τον θόρυβο, το χρώμα και την ατμόσφαιρα της στιγμής που κάναμε τον εορταστικό μας γύρο. Τι μέρος! Τι ανάμνηση. Χρόνια πολλά στο Wembley”, πρόσθεσε.

Mechanical Solutions

Η εμφάνιση του Hurst στο Wembley περιλαμβάνεται επίσης σε έναν κατάλογο με τις 100 στιγμές που “γράφουν” ιστορία, τον οποίο συνέταξε η ομάδα του γηπέδου για να σηματοδοτήσει το σημαντικό ορόσημο. Συνδυάζει αξιομνημόνευτα αθλητικά και μουσικά κατορθώματα μαζί με μερικά από τα πιο ασυνήθιστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο στάδιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως αγώνες κυνοδρομίας, παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας, Ολυμπιακοί Αγώνες (δύο φορές), άλματα με σκι και τον Αμερικανό κασκαντέρ, Evil Knievel, να υπερπηδά 13 λεωφορεία με τη μοτοσικλέτα του το 1975.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Wembley Stadium, Liam Boylan, σχολίασε: “Το Wembley είναι ένα ιδιαίτερο μέρος που κατέχει θέση στις καρδιές των ανθρώπων για πολλούς διαφορετικούς λόγους, είτε πρόκειται για τον αθλητισμό, είτε για τη μουσική, είτε για την ποικιλία άλλων εκδηλώσεων που έχουν λάβει χώρα στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, θέλουμε να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός και να προσβλέπουμε σε άλλα 100 χρόνια φανταστικών, καθοριστικών στιγμών, που θα γράψουν ιστορία”.

Το στάδιο των αναμνήσεων

Το στάδιο έγινε αποδέκτης χιλιάδων αναμνήσεων ανθρώπων των οποίων η ζωή εμπλουτίστηκε για πάντα από το ταξίδι τους στο εθνικό στάδιο. Ο Adrian Steel και η σύζυγός του Wendy παντρεύτηκαν στο νέο στάδιο Wembley το 2007. Είναι το μοναδικό ζευγάρι που έλαβε ποτέ ειδική άδεια για να ανταλλάξει τους όρκους του στον κεντρικό κύκλο του διάσημου χλοοτάπητα.

Το ζευγάρι περίμενε τέσσερα χρόνια για να ανοίξει το νέο στάδιο και η επιθυμία τους εκπληρώθηκε όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να νοικιάσουν το στάδιο για τη μεγάλη τους μέρα.

Την τελετή παρακολούθησαν 250 συγγενείς και φίλοι που κάθονταν στις κερκίδες και λειτούργησε ως δοκιμαστική εκδήλωση για τα εγκαίνια του σταδίου μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Chelsea αντιμετώπισε την Manchester United στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. “Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ο τέλειος αγώνας της ημέρας”, σχολίασε ο Adrian Steel.

Μια άλλη ανάμνηση ήρθε από τον Jonathan Smith, από το Σαουθάμπτον. Ο παππούς του William παρακολούθησε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 1923 και εξασφάλισε ένα αρχείο από εκείνη την ημέρα. Το 1978, όταν ήταν 81 ετών, ο William έγραψε ένα γράμμα στον νεαρό Jonathan λέγοντάς του να προσέξει και να φυλάξει το αρχείο,καθώς θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη το 2023, όταν το Wembley θα γινόταν 100 ετών.

“Το αρχείο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μου και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή που το Wembley γιορτάζει τα 100α γενέθλιά του”, είπε ο Jonathan.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του διάσημου γηπέδου, αστέρες από τον κόσμο της μουσικής και του αθλητισμού έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα, τα οποία θα προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Παρασκευή 28 Απριλίου).

Το στάδιο θα υποδεχθεί, επίσης, περίπου 2.000 μέλη της τοπικής κοινότητας και οπαδούς για μια δωρεάν ξενάγηση, μετά από πρόσκληση που “έτρεξε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button