ΣΠΟΡ

Τίρανα | Αυτό είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον πρώτο τελικό του Europa Conference League | +Video

Ευρωπαϊκός τελικός ποδοσφαίρου στα Τίρανα. H μεγαλούπολη της γειτονικής χώρας δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος ποδοσφαιρικός προορισμός, ωστόσο η UEFA επέλεξε την πρωτεύουσα της Αλβανίας για τη διεξαγωγή του πρώτου τελικού του νεοσύστατου Εuropa Conference League.

Και υπάρχει λόγος! Το “στολίδι” της πόλης, το υπερσύγχρονο Arena Kombëtare, το οποίο ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και είναι ένα ποδοσφαιρικό “έργο τέχνης”. Τέτοιο που σπάνια συναντάς στην Ευρώπη!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα εγκαίνια του Arena Kombëtare έγιναν τον Νοέμβριο του 2019 και αρχιτέκτονας είναι ο Ιταλός Μάρκο Κασαμόντι, ο οποίος σχεδίασε ένα γήπεδο ξεχωριστό, “ζωντανό”, μοντέρνο και καλλιτεχνικό.

Ο σχεδιασμός του γηπέδου είναι εμπνευσμένος από τον χάρτης της Αλβανίας, η εξωτερική πλευρά είναι καλυμμένη με μαύρα και κόκκινα μεταλλικά πάνελ τα οποία έχουν συνδυαστεί με γυαλί, ενώ στη μια γωνία ξεχωρίζει ο πύργος των 112 μέτρων και των 24 ορόφων (θα γίνει πεντάστερο ξενοδοχείο), ο οποίος είναι και το ψηλότερο κτίσμα στην Αλβανία.

swell adv 2021

Το γήπεδο είναι πολυλειτουργικό και χρησιμοποιείται για διάφορες δραστηριότητες και events, ενώ στο χώρο υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, γραφεία.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το Arena Kombëtare είναι 22.500 θέσεων και έχει αξιολογηθεί με τέσσερα αστέρια από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ το κόστος κατασκευής έφτασε τα 85 εκ. ευρώ.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button