Αθλητισμός

Θεαματική έναρξη για το «Αγιος Νικόλαος Cliff diving 2017»

Με ένα εντυπωσιακό flying board να κάνει το γύρο της λίμνης κρατώντας τη σημαία του φετινού cliff diving ξεκίνησε πριν λίγο το Agios Nikolaos Cliff diving 2017 και οι προκριματικοί αγώνες της πρώτης μέρας.

Η αφετηρία των αγώνων έγινε υπό τους ήχους της κρητικής λύρας του Νεκτάριου Ατσαλάκη και του λαούτου του Χρύσανθου Μακράκη ενώ χόρεψε η σχολή χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτή την ώρα παρουσιάζονται οι 19 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του αθλήματος που συμμετέχουν στους αγώνες, το αγωνιστικό μέρος των οποίων παρουσιάζει ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, εκφωνητής των αγώνων κολύμβησης στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004). Κεντρικός παρουσιαστής στην εκδήλωση ο πολυτάλαντος Γιώργος Καπουτζίδης.

Οι φετινές βουτιές από τα βράχια της λίμνης εκτός από χαρακτήρα επίδειξης θα έχουν και αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καταδύσεων από Υψηλά Σημεία (WHDF).


cliff2

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η πρώτη σειρά καταδύσεων ξεκινά αμέσως μετά και με τις γυναίκες να ξεκινούν τα προκριματικά των αγώνων. Στις 7:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η κατάδυση των ανδρών. Και στις δυο κατηγορίες ο βαθμός δυσκολίας είναι 2.8.

Μετά τις 8 το βράδυ θα γίνει η δεύτερη σειρά καταδύσεων χωρίς όριο και βαθμό δυσκολίας. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα.

Η Κρήτη και ο Άγιος Νικόλαος φιλοξενούν το πρώτο αγωνιστικό cliff diving στην Ελλάδα, εντάσσοντας την χώρα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος.

Πρόκειται για το “Agios Nikolaos Cliff Diving 2017”. Που διοργανώνουν Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης, ο  Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (WHDF) και η Περιφέρεια Κρήτης.

cliff3


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button