ΣΠΟΡ

Τα «68α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ Χανίων με τη συνεργασία  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., του Δήμου Χανίων, του Δήμου Πλατανιά, του Ε.Α.Κ. Χανίων, του Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» και του Ε.Β.Ε. Χανίων, διοργανώνει το Σάββατο 4 Ιουνίου το διεθνές μίτινγκ στίβου «68α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» στο Εθνικό Στάδιο Χανίων με ώρα έναρξης στις 15:00.

Με την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού ο οργανωτής σύλλογος Α.Ο. ΚΥΔΩΝ, στα πλαίσια των ενεργειών  του να επανέλθουν οι ιστορικοί αυτοί αγώνες στα διεθνή αθλητικά  δρώμενα του ευρωπαϊκού στίβου, αλλά το κυριότερο  να εξασφαλίσει στους Έλληνες πρωταθλητές ένα ανταγωνιστικό αγώνα υψηλού επιπέδου στην προσπάθεια που κάνουν για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2016, εξασφάλισε τη συμμετοχή 20 ξένων και 11 Κυπρίων πρωταθλητών, από 10 συνολικά χώρες και συγκεκριμένα:

– Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Φιλανδία, Κύπρο και Γαλλία.

Ο Α.Ο. Κύδων Χανίων εξασφάλισε επίσης τη συμμετοχή 50 Ελλήνων πρωταθλητών που θα έλθουν στα Χανιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών και πρωταθλητών των σωματείων της Κρήτης. Υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν στα «68α Βενιζέλεια»  250  αθλητές στίβου όλων των ηλικιών.Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 15 αγωνίσματα για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών στα οποία οι Έλληνες πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να πετύχουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και 13 αγωνίσματα για τις αναπτυξιακές ηλικίες  από 9 μέχρι 17 ετών, στα πλαίσια στήριξης του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close