ΣΠΟΡ

Σιρκουί Αγίου Νικολάου – Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις


Τελευταία ενημέρωση:

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου (Π.Ο.Α.Ν) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) διοργανώνει αγώνες ΣΙΡΚΟΥΪ στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.Οι κατηγορίες που μπορούν να συμμετάσχουν είναι οι παρακάτω:

  • Ανδρών
  • Εφήβων (σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία των Ανδρών)
  • Παμπαίδων
  • Πανκορασίδων
  • Μίνι (Μικρά/Μεγάλα)
  • Μάστερ
  • Οπεν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

09:00 π.μ. Τεχνικό Συνέδριο
10:00 π.μ. Εκκίνηση Ανδρών (με συμμετοχή Εφήβων σε κοινή κατάταξη) 29,4χλμ. (15 γύροι)
11:15 π.μ. Εκκίνηση Παμπαίδων – Πανκορασίδων 17,6χλμ. (9 γύροι)
12:30 μ.μ. Εκκίνηση Μάστερ και Οπεν 23.5χλμ (12 γύροι)
13:30 μ.μ. Εκκίνηση Μίνι Μεγάλα 9.8χλμ (5 γύροι)
14:15 μ.μ. Εκκίνηση Μίνι Μικρά 5.9χλμ. (3 γύροι)
15:00 μ.μ. Απονομές

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύµφωνα µε τους γενικούς κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και τους ειδικούς κανονισμούς αυτής, για τους αγώνες Δρόμου.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα ανά κατηγορία καθορίζεται από τον κάτωθι πίνακα:

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ

ΑΝΔΡΩΝ & *ΕΦΗΒΩΝ
Ελεύθερο ανάπτυγμα

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
6,10μ. (ρυθμιζόμενο)

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ και ΜΙΚΡΑ
5,69μ. (ρυθμιζόμενο)

ΜΑΣΤΕΡ & ΟΠΕΝ
Ελεύθερο ανάπτυγμα

*Το ελεύθερο ανάπτυγμα ισχύει μόνο για αυτόν τον αγώνα που υπάρχει κοινή κατάταξη με την κατηγορία των Ανδρών.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Θα πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες για τις διαφορετικές κατηγορίες αθλητών σε μια διαδρομή που καλύπτει όλο το κέντρο του Αγίου Νικολάου. Όλοι οι αγώνες έχουν κοινό σημείο Εκκίνησης/Τερματισμού και περνάνε από το πλακόστρωτο της Κιτροπλατείας του Αγίου Νικολάου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στις παραπάνω κατηγορίες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν Δελτίο Αθλητική Ιδιότητας 2019 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και προσκομίσουν την ατομική του Κάρτα Υγείας.

Στην κατηγορία OPEN δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές από 16 χρονών και πάνω.
Όλοι οι αθλητές για να λάβουν μέρος πρέπει να προσκομίσουν την ατομική του Κάρτα Υγείας υπογεγραμμένη από καρδιολόγο.

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του διοργανωτή και η συμπεριφορά του να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς που διέπουν ποδηλατικούς αγώνες. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που δε συνάδει με τα αθλητικά ιδεώδη σε αντίστοιχες διοργανώσεις, η διοργανώτρια αρχή θα θέτει εκτός αγώνα τον συμμετέχοντα.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου (ΠΟΑΝ) και Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) δε φέρουν καμία ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα, για φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ. στην γραμμή εκκίνησης/τερματισμού του αγώνα.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ

Ο Αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο κύριος Μεντάκης Εμμανουήλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αθλητές που ανήκουν σε σωματείο θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο email [email protected] μέχρι και την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00.

Η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 08:30 μ.μ. και θα βρίσκεται σε κοντινό σημείο της εκκίνησης/τερματισμού. Η κατηγορία Open έχει χρηματική συμμετοχή 10 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση που θα δίνεται από την γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Για τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι (Μικρά/Μεγάλα) και Μάστερ ισχύουν ότι αναφέρουν οι Γενικοί Κανονισμοί της Ε.Ο.Π..

Η κατηγορία Open χωρίζεται στις εξής 4 κατηγορίες:

OPEN 16-29: Αποτελείται από αθλητές 16 έως 29 χρονών.
OPEN 30-39: Αποτελείται από αθλητές 30 έως 39 χρονών.
OPEN 49+: Αποτελείται από αθλητές 49 χρονών και πάνω.
OPEN Γυναικών 16+: Αποτελείται από αθλήτριες 16 χρονών και πάνω.

ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί μετάλλιο συμμετοχής. Για κάθε κατηγορία που συμπληρώνετε στους 3 (τρεις) πρώτους νικητές των κατηγοριών θα απονεμηθούν μετάλλια κατάταξης και διπλώματα και στους πρώτους νικητές κύπελλα. Η κατηγορία των ΕΦΗΒΩΝ θα βραβευτεί ξεχωριστά. Στις κατηγορίες MINI θα απονεμηθούν στην 4η, 5η και 6η διπλώματα κατάταξης.

ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Εθελοντές Σαμαρείτες και Ιδιώτης Ιατρός θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή. Θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ/Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η τήρηση αυτού, καθώς και τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αρχικά ένα μικρό μπουκάλι νερό και μετά το τέλος του αγώνα ένα φρούτο κι ένα αναζωογονητικό αναψυκτικό.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Διαδρομή είναι κυκλική με αριστερόστοφη ροή και μήκος κύκλου 1,96χλμ. Η εκκίνηση/τερματισμός θα βρίσκεται στο λιμάνι. Οι ποδηλάτες μετά την εκκίνηση θα συναντήσουν μια δεξιά στροφή με στένεμα από αριστερά.

Στην πορεία θα ανηφορίσουν από τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου όπου θα καταλήξουν στην πλατεία Ελευθ. Βενιζέλου. Από εκεί θα κατηφορίσουν μέχρι το Δημαρχείο όπου και θα στρίψουν αριστερά προς την Μαρίνα. Από την Μαρίνα θα ανηφορίσουν ξανά προς την πλατεία ενώ στη συνέχεια θα κατηφορίσουν στην κεντρική οδό Ρούσσου Κουνδούρου.

Στο τέλος της κατηφόρας θα στρίψουν δεξιά σε στροφή 90 μοιρών με στένεμα του δρόμου από αριστερά και θα κατευθυνθούν προς την Κιτροπλατεία όπου το οδόστρωμα είναι πλακόστρωτο. Τέλος θα ακολουθήσουν την παραλιακή οδό και θα τερματίσουν στο λιμάνι. Στην ευθεία τερματισμού υπάρχει μικρή ανηφορική κλίση.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές με διακριτή εμφάνιση που θα φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές με διακριτή εμφάνιση που θα φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ

ΣιρκουΐΑγίου Νικολάου: https://connect.garmin.com/modern/course/11091361
Απόσταση: 2χλμ

Επιπρόσθετες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με τον αγώνα, θα βρείτε στη σελίδα του Ποδηλατικού Ομίλου Αγίου Νικολάου στο Facebook: https://www.facebook.com/poagn

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς όλοι οι αθλητές είτε είναι σε σωματεία είτε όχι, πρέπει να προσκομίζουν Κάρτα Υγείας υπογεγραμμένη από Καρδιολόγο.

Εμείς σας προτείνουμε να πάτε και να σας υπογράψουν την Κάρτα Υγείας για να μην υπάρχει καμία επιπλοκή με τον Αλυτάρχη του αγώνα.

Η Κάρτα Υγείας ισχύει για 1 χρόνο και από τώρα και στο εξής θα σας την ζητάνε σε όλους του ποδηλατικούς αγώνες που ίσως λάβετε μέρος.Αν δεν την έχει κάποιος μπορούμε να του την στείλουμε να την εκτυπώσει!Σας ευχαριστούμε !!

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close