ΣΠΟΡ

Ράλλυ Ακρόπολις | Η μεγάλη επιστροφή

Ηχοι από κινητήρες πολλών ίππων δόνησαν την ατμόσφαιρα σε ένα κέντρο της Αθήνας που είχε μετατραπεί σε μια προσεγμένη πίστα 0,980 μ. για να φιλοξενήσει την πρώτη υπερ-ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μια διοργάνωση που ύστερα από εκτροχιασμό επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ.

Την εκκίνηση του ιστορικού αγώνα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά της Ακρόπολης. «Το Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την εκκίνηση. Στη συνέχεια μετέβη μπροστά από τη Βουλή, όπου είχαν στηθεί εξέδρες απ’ όπου παρακολούθησε τον αγώνα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ έδωσε τη δική του «παράσταση» και αποζημίωσε τους χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είχαν κατακλύσει από νωρίς τα ελάχιστα σημεία όπου επιτρεπόταν η παρουσία θεατών στο Σύνταγμα. Πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο (51.5) και άφησε στις επόμενες θέσεις τους Ελφιν Εβανς (+0.6) και Κάλε Ροβανπέρα (+0.8).

«Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και τη λατρεύω. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα», δήλωσε ο Γάλλος πρωταθλητής.

swell adv 2021

Η σούπερ ειδική που στήθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας πρόσθεσε ακόμη μία ιδιαιτερότητα στο «ράλλυ των θεών». Η εικόνα από την πλατεία Συντάγματος, «λουσμένη» στο φως του δειλινού, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για τα μηχανοκίνητα «θηρία» και ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, προσφέροντας μια διεθνή προβολή της Ελλάδας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στους δρόμους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκονται τα 47 πληρώματα που πέρασαν από τον τελικό έλεγχο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές (Αγιοι Θεόδωροι 1 και 2, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια). Θα ακολουθήσουν άλλες έξι ειδικές (Παύλιανη 1 και 2, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1 και 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές («Ταρζάν» 1, Πύργος και «Ταρζάν» 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθούν τα 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button