ΣΠΟΡ

Ποινική δίωξη στον Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε άσκηση βίας εις βάρος δημοσιογράφου

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός διώκεται για ηθική αυτουργία στις πράξεις πέντε ανδρών της ασφάλειάς του -οι οποίοι με τη σειρά τους διώκονται με την κατηγορία της άσκησης βίας σε βάρος του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη.

caffeine adv2020b

Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη ότι έγινε απόπειρα απαγωγής του έξω από το ξενοδοχείο Hilton, τον Μάρτιο του 2018 από άνδρες της ασφάλειας του επιχειρηματία.

Πέραν, δε, του Μαρινάκη και των πέντε υπαλλήλων του, δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του εκδότη οικονομικής εφημερίδας, Αντώνη Πίκουλα στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της συνέργειας.

neratzoulis neo

Από την έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία προέκυψε ότι σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε από τους πέντε δράστες βία προκειμένου να τους ακολουθήσει στην εφημερίδα του κ. Πίκουλα, ώστε εκεί να γράψει και να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Μαρινάκη.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν την πράξη της αρπαγής, που κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι που κλήθηκαν σε εξηγήσεις αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου με παράλληλο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία για το άνοιγμα συγκεκριμένων συνομιλιών του επιχειρηματία με κάποιους από τους δράστες.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα έγινε το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον εκδότη κ. Πίκουλα και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο Hilton.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν, με απευθείας κλήση, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Πηγή
sport-fm.gr

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button