ΣΠΟΡ

Οδηγίες για τους επισκέπτες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο PyeongChangΤελευταία ενημέρωση:

Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο PyeongChang, στη Δημοκρατία της Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018. Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο PyeongChang από 9 έως 18 Μαρτίου 2018.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ), οι επισκέπτες στο PyeongChang και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδημούν :

 • Τροφιμογενώς και υδατογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ηπατίτιδα Α, τυφοειδής πυρετός.
 • Νοσήματα μεταδιδόμενα με δήγματα εντόμων, όπως ελονοσία, ιαπωνική εγκεφαλίτιδα.
 • Αιματογενώς & σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ηπατίτιδα Β, HIV.
 • Άλλα νοσήματα, όπως λύσσα.

Συνιστάται η επίσκεψη σε υπηρεσίες ταξιδιωτικής ιατρικής (Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας Περιφερειακών Ενοτήτων) 4-6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση, ώστε να γίνει έλεγχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών και να χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις,  σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά και ειδικών εμβολιασμών όπου απαιτείται.

Η συμβουλευτική πριν το ταξίδι, που περιλαμβάνει τους εμβολιασμούς, την προφυλακτική αγωγή για την ελονοσία και τα γενικά προληπτικά μέτρα, χρειάζεται να εξατομικεύεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ταξιδιώτη και του ταξιδιού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ: 2831343307

ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ: 2821344210

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) : 2813410716 & 2813410717

Ασφαλιστική κάλυψη

Επίσης, απαραίτητη είναι η μέριμνα για την ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Ελληνική Πρεσβεία στη Δημοκρατία της Κορέας ανευρίσκονται στο http://www.mfa.gr/missionsabroad/republic-of-korea.

Ασφάλεια

Για να είστε ασφαλής:

 • Σεβαστείτε τους νόμους της χώρας και τα τοπικά έθιμα.
 • Αποφύγετε να κυκλοφορείτε χωρίς συνοδεία, τη νύχτα και την περιήγηση σε περιοχές μη τουριστικές και απομακρυσμένες.
 • Μη φοράτε κοσμήματα και ακριβά ρούχα.
 • Να έχετε φωτοτυπία του διαβατηρίου μαζί σας, φυλάξτε το διαβατήριο στο ξενοδοχείο.
 • Να είστε προσεκτικοί κατά την κατανάλωση αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεσες επιβλαβείς συνέπειες όπως τραυματισμούς, πνιγμούς ή σεξουαλικά επικίνδυνες συμπεριφορές.
 • Να έχετε μαζί σας τα στοιχεία επικοινωνίας με την Ελληνική Πρεσβεία.
 • Να κλειδώνεται πάντα την πόρτα στο ξενοδοχείο σας και να φυλάσσετε πολύτιμα αντικείμενα σε ασφαλές μέρος.

Αν δεν αισθάνεστε καλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας, ιδίως αν έχετε πυρετό. Μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας δυτικού τύπου υπάρχουν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις στη Δημοκρατία της Κορέας.

Μετά το ταξίδι

Εάν δεν αισθάνεστε καλά μετά την επιστροφή σας συνιστάται η επίσκεψη στον ιατρό και η επισήμανση του πρόσφατου ταξιδιού σας.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close