ΣΠΟΡ

Ο Μιχάλης Λεμονής στο CNA News για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Boccia στο Ντουμπάι

Τελευταία ενημέρωση:

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε λίγο χρόνο με τον αθλητή ΑΜΕΑ στο Boccia Μιχάλη Λεμονή μετά την επιτυχία της 4ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia αλλά και την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο meeting στο Ντουμπάι.

Πώς αισθάνεσαι μετά την επιτυχία σου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia στο Περιστέρι το οποίο και σου άνοιξε την πόρτα για το BISFED Boccia World Open στο Ντουμπάι;

Η τελευταία μου συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν γεμάτη εμπειρίες. Μου άφησε γλυκόξινη γεύση μετά από την 4η θέση που ήταν αρκετά επιτυχημένη για εμένα αλλά θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα, βρεθήκαμε πολύ κοντά στο μεγάλο τελικό αλλά δυστυχώς με δικά μου λάθη και με την αξία του αντιπάλου μου Νικολάου Γονιού χάσαμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξω στον μικρό τελικό, με τον Εμμανουήλ Κοκονό χάνωντας με ένα πόντο και κατακτώντας έτσι την 4η θέση.

Ο δρόμος λοιπόν για το Ντουμπάι άνοιξε από αυτή τη θέση και είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά από αυτή την συμμετοχή και μετά από αυτή την θέση δώσαμε την δυαντότητα στον ομοσπονδιακό προπονήτη Γεώργιο Τζίμα να μας επιλέξει στο Παγκόσμιο meeting.

Ποιος είναι ο στόχος σου στο BISFED Boccia World Open;

O στόχος μου είναι να πάρουμε την κατηγοριοποίηση (classification) και να μαζέψουμε όσο καλύτερα γίνεται περισσότερες αθλητικές εμπειρίες. Στα πλαίσια της συνέντευξης μου στο cna.gr θα ήθελα να πω ότι πίσω από αυτό το μεγάλο ταξίδι βρίσκεται η εταιρεία VIMAR που με εμπιστεύτηκε και θα ήθελα να την ευχαριστήσω όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας στην Ελλάδα τον κο Πέτρο Δράνια που ο ίδιος με πρότεινε στην εταιρεία να προβεί στην υποστήριξη μου αλλά και ευχαριστώ το ΔΣ της εταιρείας που δέχτηκε την πρόταση του κου Δράνια.

Μιχάλη, ξέρω ότι ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος επειδή ασχολείσαι με πολλά πράγματα εκτός τον αθλητιμσό, όπως είναι η ΑΣΤΕΑΝ, ΟΚΥΔΑΝ, κτλπ. Πως καταφέρνεις να έχεις αυτά τα καλά αποτελέσματα αλλά και τις επιτυχίες;

Γιώργο, φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλές υποχρεώσεις, είναι όμως επιλογή μου και μου αρέσει να είμαι ένας ενεργός πολίτης και να ασχολούμε με τα κοινά γιατί αυτό με γεμίζει και μου δίνει δύναμη για την συνέχεια. Η προετοιμασία μου ήταν πολύ δύσκολη γιατί με όλες αυτές τις δουλειές ο χρόνος για προπόνηση ήταν ελάχιστος, αλλά ευτυχώς είχα δίπλα μου ανθρώπους ή αλλιώς η δεύτερη οικογένεια μου που με βοήθησαν πάρα μα πάρα πολύ να αποβάλω άγχος και κούραση. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς που με στήριξαν αθλητικά και ηθικά, αρχικά τον Σταύρο Στραγαλή o οποίος αυτός με παρότρυνε να ασχοληθώ με το Boccia την Βιργινία Γκέκα, τον Μανώλη Ανδρεαδάκη ο οποίος εκτελεί άψογα το πρόγραμμα που του υποδεικνύουν ο Σταύρος και η Βιργινία, τον Σπύρο Δαβράδο ο οποίος επιμελείται όλη την αερόβια γυμναστική μου, τον Νίκο Τερζή έναν εξαιρετικό γιατρό αλλά και φίλο, τον Τιμόθεο Μπέρκοβιτς τον φυσικοθεραπευτή μου.

Ακόμα θα ήθελα να ευχαρίστησω τους:

– Ζαχαριά Sweet Love και την οικογένεια Ζαχαρία Χατζάκη και Κωνσταντίνα Δαργωνάκη Χατζάκη
– Alexis Sport
– Tentosystem Γιάννης Αποστολάκης
– Στεγνοκαθαριστήριο ΚΥΚΝΟΣ
– TeamViewer Βαγγέλη Χατζηδάκη

Και σαφώς τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ Μεγαλονήσου και τα δύο πρότυπα μου Γιώργο Καπελάκη και Μανώλη Στεφανουδάκη.

Τέλος να ευχαριστήσω και την Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες που κάνει τα πάντα για να διευκολύνει τους αθλητές της.

Μιχάλη, μία ερώτηση εκτός του αθλητισμού που εύχομαι να την απαντήσεις… θα δούμε από σένα κάποια κίνηση σχετικά με τις Δημοτικές εκλογές;

Βεβαίως και θα απαντήσω, είναι ένα πράγμα που γεμίζει πολύ, προσπαθώ να προσφέρω και να βοηθάω, σύντομα θα υπάρξουν διάφορες κινήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με τις δημοτικές εκλογές δεν θέλω να δηλώσω κάτι ακόμα γιατί είναι νωρίς. Αλλά σίγουρα θα κάνω κάτι…

Η αναπηρία δεν είναι διαβατήριο είναι τρόπος ζωής και προσφορά!

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close