Αθλητισμός

Ο Αγιος Νικόλαος Κρήτης φιλοξενεί το πρώτο αγωνιστικό cliff diving

Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του cliff diving με την διοργάνωση «Agios Nikolaos Cliff diving 2017» που θα διεξαχθεί στη λίμνη Βουλισμένη της πόλης του Αγίου Νικολάου Κρήτης. 

«Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχοντας τα τελευταία χρόνια μια σαφή πολιτική να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πάντα με την βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, ετοιμάζεται να διοργανώσει το 1ο αγωνιστικό cliff diving στην Ελλάδα με την συνδιοργάνωση και την στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος (World High Diving Federation). Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας και την διοργάνωση», τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός,   κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, σημειώνοντας πω είναι σημαντική η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου. «Η περιοχή με τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου είναι ιδανική για το cliff diving και στην Περιφέρεια Κρήτης θεωρούμε ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, μπορεί και πρέπει ν’ αναπτυχθεί στην Κρήτη κι έχουμε ειδικές δράσεις σε όλο το νησί», δήλωσε.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα γίνουν τα δοκιμαστικά και η επίσημη προπόνηση ενώ το αγωνιστικό μέρος θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου από βατήρα ύψους 20 μέτρων, πάνω από βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου.


Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες για τους 14 άνδρες αθλητές και τις 6 αθλήτριες που θα μετέχουν στη διοργάνωση. Την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί και θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

«Η φετινή διοργάνωση, πέρα από μεγάλο σόου θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει τόσο το προπονητικό όσο και το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης.

Την πρωτοβουλία και την οργανωτική ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ). «Μένουν λίγες μέρες ακόμα για το γεγονός του καλοκαιριού στην Κρήτη. Πέρυσι ήταν εξαιρετικά καλή διοργάνωση και 20.000 θεατές απόλαυσαν το σόου. Φέτος, πιστεύω πως έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό ο αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Ραφαϊλάκης.

Η φετινή διοργάνωση γίνεται πράξη με την χρηματοδότηση και στήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και χάρη στην έμπρακτη υλική στήριξη των χορηγών της και στην εθελοντική προσφορά όπως Ο Ερυθρός Σταύρος και οι Εθελοντές Σαμαρείτες αλλά και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button