ΣΠΟΡ

ΓΓΑ: Δεν θα διοριστούν αθλητές που έχουν εις βάρος τους αποφάσεις για ντόπινγκΘέση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αθλητής που έχει εις βάρος του απόφαση για υπόθεση ντόπινγκ, πήρε με ανακοίνωσή της, σήμερα το βράδυ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο πίνακας με τα ονόματα 156 αθλητών, που έχει δημοσιοποιηθεί, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και διορισμό.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση της ανακοίνωσης, το υπουργείο αναγνωρίζει ότι στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπάρχουν ονόματα αθλητών που παρανόμησαν -όσον αφορά στη χρήση απαγορευμένων ουσιών (ντόπινγκ).

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι, προκειμένου να μην υπάρχουν «σκιές», θα δημοσιευθεί νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις», όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.

Σε ότι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι:

Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρουν τις προϋποθεσεις που οριζει ο νομος.

Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχου (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα- νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο».

Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close