Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΣΠΟΡΜέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προταθεί να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο πλάνο της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από την μια, το γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα διαμορφωθεί ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πάρκο που θα «συνδέεται» με τον Λυκαβηττό και από την άλλη στην υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων.

mechanical adv 2021

Τρία είναι τα κυριότερα έργα της διπλής ανάπλασης όπως αυτά περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό.

apostolakis adv 2

– Η Περιοχή Ανάπλασης I (Λ. Αλεξάνδρας), στην οποία προβλέπονται ένα αθλητικό μουσείο – εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης 680 τμ., υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έως 700 θέσεων, έργα φύτευσης, διαμόρφωσης χαμηλού και υψηλού πρασίνου, διαμόρφωσης κυκλοφορίας πεζών κ.λπ.

– Η περιοχή Ανάπλασης II – Τομέας Ανάπλασης Α’ (Βοτανικός) προβλέπονται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη 7.500 τμ., μία ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, λοιπές εγκαταστάσεις Δήμου Αθηναίων 4.800 τμ καθώς και έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου, δικτύων υποδομών κλπ.

– Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, χωρητικότητας 10.000 θέσεων, που θα κατασκευαστεί με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

Να θυμίσουμε πως υπάρχουν και μεγάλα έργα υποδομών και ενέργειας τα οποία προτείνονται προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία αφορούν στα παρακάτω έργα:

Υποδομές μεταφορών – οδικοί άξονες

-Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμου Ε65: πρόκειται για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Κηπουρειό Γρεβενών που ενώνει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό.

-ΒΟΑΚ, τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος: με το τμήμα αυτό των 14 χλμ, ολοκληρώνεται η σύνδεση των 4 μεγάλων πόλεων της βόρειας ακτής της Κρήτης.

-Ιόνια Οδός, τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά: αφορά στην φυσική επέκταση του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα με επιπλέον 68χλμ αυτοκινητόδρομο.

-Επεκτάσεις Αττικής Οδού: τρεις επεκτάσεις προτείνονται και αφορούν στην επέκταση της Λ.Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθήνας-Λαμίας, στην επέκταση προς Ραφήνα και στην αστική σήραγγα Κατεχάκη-Βουλιαγμένης.

-Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος: ένα έργο που είναι σε διαγωνισμό εδώ και 4 χρόνια και οδεύει προς την ολοκλήρωση. Θα είναι από τα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο.

Ενεργειακά Έργα

– Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης: Το έργο που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δεύτερη φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική καθώς η πρώτη φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

– Η 4η φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

– Οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΔΔΗΕ

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble