ΣΠΟΡ

Ιαπωνία: Εγκαινιάστηκε το Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου.

Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο γνωστός γιαπωνέζος αρχιτέκτονας, Κένγκο Κούμα. Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την επίσημη αποκάλυψη του επιβλητικού σταδίου.

neratzoulis neo

Το στάδιο κόστισε συνολικά 157 δισεκατομμύρια Γεν (1,4 δυσεκατυμμύρια ευρώ). Διαθέτει 68.000 θέσεις και θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς, αλλά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Διαθέτει 68.000 θέσεις

bakaliko lagos

Εχει πέντε ορόφους πάνω από το έδαφος, με φυτά για σκιά, και δύο υπόγειους. Τα μεγάλα του στέγαστρα είναι κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν την έλευση του αέρα για μια καλύτερη ατμόσφαιρα.

Ο Κένγκο Κούμα είναι γνωστός για την χρήση υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν «σύμβολο» για την εποχή στην οποία γίνονται και, γι′ αυτό, δημιουργήσαμε κάτι που αντικατοπτρίζει το θέμα των ημερών: το περιβάλλον» είχε πει ο αρχιτέκτονας στο CNN, τον Ιούνιο.

«Ετσι, επιλέξαμε το ξύλο, ως το καταλληλότερο υλικό» συνεχίζει.

Το στάδιο έχει οβάλ σχήμα και τρεις ορόφους καθισμάτων κάτω από μια οροφή κατασκευασμένη από χάλυβα και πλέγμα από ξύλο. O αρχιτέκτονας προμηθεύτηκε για το έργο περισσότερα από 70.000 κυβικά μέτρα ξύλο, από κάθε έναν από τους 47 νομούς της χώρας.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button