ΣΠΟΡ

H FIFA θα στηρίξει τις Ομοσπονδίες με 150 εκ. δολάρια για τις «ζημιές» λόγω κορωνοϊού

Η FIFA θα αποδεσμεύσει επιχειρησιακά κεφάλαια για το 2019 και 2020 ύψους 150 εκ. δολαρίων στις συνομοσπονδίες-μέλη της, ως πρώτο μέτρο του σχεδίου που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του κόσμου.

Καθένα από τα 211 μέλη θα λάβει από 500.000 δολάρια τις προσεχείς ημέρες, καθώς και ότι υπόλοιπα δικαιώματα υπάρχουν για το 2019 και 2020, προσθέτει η FIFA. Η εξάπλωση του ιού έχει διακόψει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη και οι σύλλογοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την απώλεια εσόδων.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου προκλήσεις στο σύνολο του ποδοσφαίρου και ως παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας, είναι καθήκον της FIFA να βρεθεί να είναι εκεί και να υποστηρίξει αυτούς που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

caffeine adv2020b

«Αυτό ξεκινά παρέχοντας άμεσα οικονομική βοήθεια στις ομοσπονδίες-μέλη μας, πολλές εκ των οποίων βιώνουν τεράστια οικονομική καταστροφή. Είναι το πρώτο βήμα ενός εκτεταμένου σχεδίου οικονομικής βοήθειας που αναπτύσσουμε, για να ανταποκριθούμε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.»

Η FIFA υποστήριξε ακόμη όρι θα αποδεσμεύσει και τη δεύτερη δόση των λειτουργικών δαπανών για το 2020, αρχικά μέσα στον Ιούλιο, την οποία υπό κανονικές συνθήκες οι ενώσεις-μέλη θα είχαν λάβει πλήρως μόνο μετά την εκπλήρωση των συγκεκριμένων κριτηρίων.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button