Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΣΠΟΡΓήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό | «Πράσινο φως» από Ecofin για κονδύλι 75...

Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό | «Πράσινο φως» από Ecofin για κονδύλι 75 εκ. ευρώ

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Το «πράσινο φως» για το κονδύλι ύψους 75 εκατ. ευρώ που αφορά τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στον Βοτανικό και περιλαμβάνει και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έδωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (Ecofin) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Aνοίγοντας ακόμη περισσότερο το δρόμο για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου περιλαμβάνεται και η ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

mechanical adv 2021

Στη σημερινή (16/03), δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup και του Ecofin, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη συζήτηση της αποτίμησης της δημοσιονομικής πολιτικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Σταϊκούρας, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας.

apostolakis adv 2

Ο φάκελος με τα έργα στον Βοτανικό

Ένα συνολικό πλάνο το οποίο αφορά τη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων ύψους 32 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων. Σ’ αυτό το πλάνο μέσα παρουσιάστηκε κι ο φάκελος που αφορά τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στο Βοτανικό, ο οποίος κι εγκρίθηκε απ’ την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως από το 2022 το ελληνικό δημόσιο θα έχει δικαίωμα εκταμίευσης των παραπάνω 75 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν εξ ολοκλήρου όλα τα έργα υποδομής και περιβαλλοντικής υποστήριξης στο Βοτανικό, όπως και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν άλλα 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων και άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που προορίζονται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ανέγερσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο ούτως ή άλλως θα ανήκει στο δήμο Αθηναίων, ενώ στην όλη διαδικασία θα «μπουν» κονδύλια και από την Περιφέρεια Αττικής, για τα λοιπά υποστηρικτικά έργα.

Σημαντικό βήμα για την «Διπλή Ανάπλαση»

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν άκρως ενθαρρυντική για την ολοκλήρωση του μεγαλεπίβολου σχεδίου της «Διπλής Ανάπλασης», καθότι ουσιαστικά διασφαλίζεται από την Πολιτεία (κυβέρνηση και Δήμο Αθηναίων) το 85-90% της συνολικής χρηματοδότησης όλου του πρότζεκτ κι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν πλέον να προχωρήσουν στα επόμενα, καθοριστικά βήματα.

Για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό είχε υπολογιστεί ένα ποσό μικρότερο των 75.000.000 ευρώ (σ.σ. περίπου κατά 20.000.000 ευρώ), αλλά θα χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα χρήματα για να γίνουν και εργασίες πέριξ των εγκαταστάσεων που θα έχουν να κάνουν με την υποστήριξή τους.

Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζεται πως ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνης είχαν ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό πως έφτασαν σε συμφωνία για διμερή σύμβαση. Η ΠΑΕ έχει δώσει τα χέρια και με τον Δήμο Αθηναίων. Εκείνο που αναμένεται πλέον είναι να οριστεί η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη προκειμένου το όλο πρότζεκτ να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη και να προχωρήσουν τα πάντα.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble