ΣΠΟΡ

Εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ3

Τελευταία ενημέρωση:

Ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ εισέβαλε στα στούντιο της ΕΡΤ 3 το απόγευμα της Τρίτης διακόπτοντας το δελτίο ειδήσεων σταθμού. Έπειτα από διαβουλεύσεις διαβάστηκε ανακοίνωση των οπαδών για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, ενώ ανακοινώθηκαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη και συλλαλητήριο την Κυριακή. Δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου εκατό οπαδοί της ομάδας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3. Ορισμένοι από αυτούς εισέβαλαν στο κτίριο για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους κατά της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ομάδα τους μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήθελαν να διαβάσουν κείμενο κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού (και όχι μόνο), ενώ, έπειτα από διαβουλεύσεις, εργαζόμενος του καναλιού διάβασε ανακοίνωσή τους, αφού, πρώτα, είχαν υπάρξει… βελτιώσεις στο κείμενο.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήθελαν να διαβάσουν κείμενο κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού (και όχι μόνο), ενώ, έπειτα από διαβουλεύσεις, εργαζόμενος του καναλιού διάβασε ανακοίνωσή τους, αφού, πρώτα, είχαν υπάρξει… βελτιώσεις στο κείμενο.

Σε αυτή ανέφεραν ότι η τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι «το μεγαλύτερο αθλητικό σκάνδαλο όλων των εποχών», κάνουν λόγο για «κακοπαιγμένη παράσταση» και επιτίθενται στις ομάδες της Αθήνας, τη δικαστή, τον διαιτητή του αγώνα κ.α.

Αναλυτικά:

  • Το μεγαλύτερο αθλητικό σκάνδαλο όλων των εποχών ολοκληρώθηκε με την απόφαση που έβγαλε στις 5/3/2018 το μονομελές πειθαρχικό όργανο και η δικαστής που ήταν προεδρεύουσα στην υπόθεση.
  • Σύμφωνα με την απόφαση το ματς που δεν ξεκίνησε ποτέ κατοχυρώνεται υπέρ της ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.
  • Κάθε λογικός άνθρωπος σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Αυστραλία που είδε την κακοπαιγμένη παράσταση του ατόμου που παριστάνει τον προπονητή του Ολυμπιακού και του γνωστούς γραφικούς Καραπαπά και Θεοδωριδη, μιλάμε για το θέατρο του αιώνα, η συγκεκριμένη παράσταση πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου προλάβει να γίνει ειρωνικό άρθρο σε ξένες ιστοσελίδες και σάτιρα σε εγχώριες τηλεοπτικές εκπομπές.
  • Υπεύθυνοι είναι άνθρωποι άνθρωποι και φορείς που με τις αποφάσεις τους εξοργίζουν και τον πιο μετριοπαθή οπαδό του ΠΑΟΚ. Η κυρία δικαστής, ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος που αυτοαναιρέθηκε μέσα σε πέντε μέρες, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον προπονητή του Ολυμπιακού και έβγαλε την «επιστημονικότατη διάγνωση που δε θα έβγαζε ούτε ο Τσουκαλάς, η αστυνομία που έδωσε εντολή κλινικής εξέτασης του ετοιμοθάνατου ηθοποιού, το ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο, τα ΜΜΕ που προεξοφλούσαν σκληρή τιμωρία του ΠΑΟΚ.
  • Είναι ξεκάθαρο ότι οι τρεις αδίστακτοι των Αθηνών είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν αυτό το πρωτάθλημα. Η μαφία του παρακράτους έχει επιρροή στα στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, σε ΜΜΕ, στο δικαστικό σώμα μέχρι και στην αστυνομία Θεσσαλονίκης.
  • Μη νομίζετε ότι ξεχνάμε τον παράγοντα που του αθώωσαν τα εγκλήματα λόγω παραγραφής…
  • Δε θα μείνουμε απαθείς. Απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τώρα που ξέρουμε τους εχθρούς μας είναι η ώρα να μετρηθούμε και να δούμε πόσοι είμαστε στην πραγματική ζωή.
  • Οχι στα ραδιόφωνα και στο Ίντερνετ αλλά στους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί.
  • Καμιά Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.
  • Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα και την Κυριακή συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη αντίδραση, τοποθέτηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Καταδίκη από την ΕΡΤ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΡΤ καταδικάζοντας το συμβάν και κάνοντας λόγι για «βαθιά αντιδημοκρατική πράξη».

Αναλυτικά:

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας σε στούντιο της ΕΡΤ3 κατά τη διάρκεια εκπομπής σε ζωντανή μετάδοση.

Η διακοπή της κανονικής ροής του προγράμματος συνιστά βαθιά αντιδημοκρατική πράξη, η οποία ουδόλως συνάδει προς το φίλαθλο πνεύμα.

Η ΕΡΤ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για τη διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας της. 

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 δηλώνουν ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που αναγνώσθηκε εκφράζει αποκλειστικά τους συντάκτες του συγκεκριμένου κειμένου, απόρροια και του τρόπου με τον οποίο το επέβαλαν.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close