ΣΠΟΡ

«Εφυγε» ο παλαίμαχος άσος Ηλίας Ρωσίδης

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από σήμερα ο Ηλίας Ρωσίδης. Ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά και μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα.

Ενας από τους ανθρώπους που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου και τίμησε όσο λίγοι τα χρώματα του Ολυμπιακού. Με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε 9 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα Ελλάδας, αλλά και 13 πρωταθλήματα Πειραιά, ενώ υπήρξε μέλος της ιστορικής ομάδας που κατέκτησε έξι συνεχόμενα Πρωταθλήματα (1954-1959).

caffeine adv2020b

Ο «θρυλικός» Ηλίας Ρωσίδης φόρεσε το εθνόσημο από το 1951 έως το 1960 και μάλιστα ήταν αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να τον αποχαιρετά με επίσημη ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

neratzoulis neo

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη.

Τέκνο του Πειραιά (γεννηθείς στις 3 Φεβρουαρίου 1927), ο Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια.

Από τα εξέχοντα μέλη της ιστορικής ομάδας που με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Πρωταθλημάτων (1954-1959) πήρε το προσωνύμιο «Θρύλος», ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν το 1959.

Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ηλία Ρωσίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button