ΣΠΟΡ

Δεν κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στον επαναληπτικό του κυπέλλου Ελλάδος, στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ιβάν Σαββίδη να εμμένει στην αρχική του απόφαση επειδή δεν έχει εκπληρωθεί καμία από τις απαιτήσεις προς την ΕΠΟ όπως ο ορισμός ξένων διαιτητών και η παραίτηση Γκιρτζίκη.

Η απόφαση πάρθηκε και δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ κάνει πράξη όλα όσα είχε τονίσει στις δηλώσεις του ο Ιβάν Σαββίδης και δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» . Ο Ιβάν Σαββίδης έκρινε πως δεν πρέπει η ομάδα να κατέβει στον επαναληπτικό, έχοντας και την γνωμοδότηση των νομικών της ΠΑΕ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια απόφαση. Χθες έγινε σύσκεψη παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, του Βλάνταν Ίβιτς, των αρχηγών και των Γιώργου Κούδα και Κούλη Αποστολίδη έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Αποφασίστηκε να υποστηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο η αρχική απόφαση του μεγαλομετόχου, να μην παίξει δηλαδή η ομάδα στον επαναληπτικό, καθώς όπως λένε στην Τούμπα, επανάσταση στο ποδόσφαιρο χωρίς θυσίες δεν μπορεί να γίνει και δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η επανάσταση, την οποία ηγείται ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης από την αρχή της

Οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ επιμένει είναι γιατί δεν έχει εκπληρωθεί καμία από τις υποχρεώσεις που είχε θέσει, όπως ο ορισμός ξένων διαιτητών η παραίτηση Γκιτζίκη και όλου του Δ.Σ της ΕΠΟ. Επίσης ο ορισμός των διαιτητών του επαναληπτικού επιβεβαιώνει την αντίληψή που υπάρχει στον Δικέφαλο ότι στην ΕΠΟ δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Σύμφωνα με το άρθρο 42 του ΚΑΠ, στο οποίο αναφέρονται οι ποινές για την αποχώρηση μιας ομάδας από το γήπεδο, τη διακοπή του αγώνα, ή την «παραίτησή» της είναι ακόλουθες:

α) Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

και β. ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

β) Το ποσό της χρηματικής ποινής κατατίθεται από την υπαίτια ομάδα στην Ε.Π.Ο. και περιέρχεται κατά 80% στην αντίπαλη ΠΑΕ εάν είναι γηπεδούχος, 10% στο ταμείο της Ε.Π.Ο. και 10% στο ταμείο αρωγής ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close