ΣΠΟΡ

Δεδομένοι οι ξένοι διαιτητές στη Super League – Προς κατάργηση το διαιτητικό δικαστήριο

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο θεωρείται και είναι δεδομένο πως κατά περίσταση θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές σε Super League και Κύπελλο. Επίσης δρομολογήθηκε και η κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Δεδομένο θεωρείται αλλά και είναι ότι μετά από σχετικό αίτημα των FIFA / UEFA και μετά το εγχείρημα με τον Ισπανό Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου θα υπάρχουν του χρόνου ξένοι διαιτητές. Θα επιλέγονται και θα ορίζονται κατά περίσταση σε ματς της Super League ή του Κυπέλλου.

Είναι μία εξέλιξη που έχει δρομολογηθεί και μένει να φανεί το πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες ρέφερι πάνω σε αυτό. Επίσης είναι ιδιαίτερα πιθανό να προκύψει και άλλο ξένο μέλος για την ΚΕΔ / ΕΠΟ. Αξίζει πάντως να τονιστεί πως ανάμεσα στις προτάσεις της Λίγκας υπάρχει και μία που αφορά στην σύνταξη των Φύλλων Αγώνων. Εκεί ζητάει οι διαιτητές όταν υπάρχει θέμα μη έναρξης μίας αναμέτρησης ή διακοπής της να αναφέρουν μέσα στο Φ.Α. με ποιάς ομάδας υπαιτιότητα δεν ξεκινάει ή δεν συνεχίζεται το ματς.

Εκτός αυτού σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Εκτελεστική πρόκειται να περάσει η έγκριση της κατάργησης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τη νέα χρονιά, κάτι που είχε ζητηθεί από τις FIFA / UEFA. Είναι κάτι που επίσης έχει δρομολογηθεί. Έτσι θα υπάρχουν δύο βαθμοί αθλητικής δικαιοσύνης με στόχο να τελειώνουν πιο γρήγορα.

Back to top button
Close