ΣΠΟΡ

Χωρίς «play offs» θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Superleague

Έπρεπε να φτάσουμε μια ημέρα πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος για να προκύψει οριστική συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος στο οποίο όμως ΔΕΝ θα διεξαχθούν play offs.

Συμφωνία στα τηλεοπτικά, ξεχωριστή συμφωνία για ΠΑΟΚ

Η κατάσταση στο κομμάτι των τηλεοπτικών είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Επρεπε να βρεθεί λύση στο Δ.Σ. της Παρασκευής. Κι εν τέλει βρέθηκε.

Η Σούπερ Λίγκα συμφώνησε για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι θα υπάρχει κανονικά κάλυψη και την 2η αγωνιστική (για την 1η υπήρχε συμφωνία κανονικά για τη Νοva). Στην Nova θα παραμείνει και ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος (που είχε υπογράψει πέρσι την επέκταση) θα κλείσει χωριστή οικονομική συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι.Για να υπάρξει συμφωνία δόθηκε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τη Nova στις 12 μικρομεσαίες ομάδες αλλά και επιπλέον 800.000 ευρώ από την κεντρική χορηγία του Ιβάν Σαββίδη. Σχεδόν ομόφωνα συμφωνήθηκε από το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η νέα συμφωνία το οποίο χαρακτηρίστηκε νέο «μνημόνιο συνεργασίας».

Η συμφωνία είναι διετής και για τη διοργανώτρια αρχή βασική προϋπόθεση αποτελεί την επόμενη χρονιά το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μείνει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή στα 30 εκατομμύρια, χωρίς να ζητηθεί εκ νέου μείωση.

Τέλος τα play off

Ωστόσο η πιο σημαντική είδηση αφορά αγωνιστικό θέμα, καθώς όπως αποφασίστηκε το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς play offs! Η σχετική πρόταση που αρχικά έπεσε στο τραπέζι από την ΑΕΚ πριν από έναν περίπου μήνα, πέρασε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκα.

Ετσι δεν θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 για την κατανομή των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων».

Αυτό σημαίνει πως ο 2ος της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018/19, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα βγαίνουν ο 3ος, ο 4ος, ενώ ο 5ος θα γίνει «Ευρωπαίος» ανάλογα με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close