ΣΠΟΡ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Διοικητικό Εφετείο!


Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να παίξουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Αρχικά προσπάθησαν να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.Και εν συνεχεία, αφού αποδείχθηκαν οι βαρείες παραβάσεις στις οποίες είχαν υποπέσει, προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία με συνεχείς προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Κάτι στο οποίο απέτυχαν παταγωδώς. Με το νέο «χαστούκι», να έρχεται από το Διοικητικό Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το Διοικητικό Εφετείο επιβεβαίωσε σε ακόμη έναν βαθμό ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν υποπέσει στη βαρεία παράβαση της πολυϊδιοκτησίας. Το Διοικητικό Εφετείο, μάλιστα, απέρριψε την αίτηση του ΠΑΟΚ κατά του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση πολύϊδιοκτησίας με την Ξάνθη με το οποίο ζητούσε την ακύρωσή του.

Μια απόφαση που δικαιώνει πανηγυρικά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και το σκεπτικό για την Ξάνθη σε σχέση με το πιστοποιητικό της.

Προφανώς η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν επηρεάζει την Επιτροπή Εφεσεων της ΕΠΟ η οποία θα κρίνει επί των αποφάσεων των αθλητικών δικαστών της Super League και δεδομένα δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης, παρά το νέο αφήγημα της πλευράς του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο με σκοπό να πάρει προσωρινή διαταγή, ώστε να ανασταλλούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, επικαλλούμενος λόγους υψίστης σημασίας. Λόγους που αφορούν ακόμη και στη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με το Διοικητικό Εφετείο να επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης περί «ύψιστης σημασίας», καθώς και η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League δεν προβλέπει υποβιβασμή ή αποβολή, όπως αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας, αλλά είναι η επιεικέστατη και δεν αλλάζει το στάτους των ομάδων.

Το Διοικητικό Εφετείο, μάλιστα, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην απόφαση, απορρίπτει την αίτηση του ΠΑΟΚ στην ουσία. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν άλλαξε τίποτε. Ούτε, βεβαίως, τη δεσμευτικότητα του Πορίσματος της ΕΕΑ, την οποία παραδέχθηκε και η Αθλητική Δικαστής της Super League.

Πηγή
to10.gr

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close