ΣΠΟΡ

36ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Εικόνες από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο (pics)

Διεξάγεται σήμερα ο αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος Αθήνας και περισσότεροι από 50.000 δρομείς από 105 χώρες -από όλον τον κόσμο- έχουν κατακλύσει το λεκανοπέδιο, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στην κλασική διαδρομή.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.47, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».

Φωτογραφία Χρήστος Τζώρτζης

Ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος. Ο Γκελαούζος τερμάτισε στο Παναθηναϊκό στάδιο κάτω από τις επευφημίες του κόσμου με χρόνο 2:21:55 καταρρίπτοντας το περσινό 02:27:21 και κάνοντας την 9η καλύτερη επίδοση για Έλληνες αθλητές.

Σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησε στις 9.00 ακριβώς στον Μαραθώνα η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας που διέρχεται από τον τόπο του μαρτυρίου τον περασμένο Ιούλιο, το Μάτι της Αττικής. Στη διαδρομή αυτή, με βάση τα τελευταία στοιχεία, συμμετέχουν 18.750 μαραθωνοδρόμοι.

Φωτογραφία Χρήστος Τζώρτζης

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας γίνεται στην κλασική διαδρομή και καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί . Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη του στίβου στο άλμα εις μήκος.

Φωτογραφία Χρήστος Τζώρτζης
Φωτογραφία Χρήστος Τζώρτζης

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close