Nbaxevanis

Europlan
KOSA
SPORTS

Ο Λάμπρος Μάρης μιλάει για όλους και για όλα λίγες μέρες πριν τις εκλογές της ΕΠΣΛ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στην τελική ευθεία της έχει μπει η προεκλογική περίοδος στο Λασίθι και τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ Λασιθίου την ερχόμενη Δευτέρα και ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα των δεκαεννέα υποψηφίων δεν είναι άλλο από αυτό του νυν πρόεδρου της Ένωσης Λάμπρου Μάρη.

Ο έμπειρος ποδοσφαιρικός παράγοντας ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με την μεγαλύτερη επιτυχία Λασιθιώτικου ποδοσφαιρικού σωματείου αυτό του ΑΟΑΝ το οποίο οδήγησε και διατήρησε για μια δεκαετία στις εθνικές κατηγορίες, πριν από μια τετραετία εκλέγει ως μέλος στο ΔΣ της ΕΠΣΛ, του οποίου ηγείται τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνέντευξη που έδωσε, μίλησε για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αλλά και για τις ερχόμενες εκλογές.

Mechanical Solutions

Ο κ. Μάρης ξεκίνησε την συνέντευξη του λέγοντας για την πορεία του έως και σήμερα στην ΕΠΣΛ: «Στο ξεκίνημα της θητείας της διοίκησης της ΕΠΣΛ το εννεαμελές συμβούλιο που είχε εκλεγεί εξέλεξε ως πρόεδρο τον Μανόλη Σταυρακάκη με το οποίο είχα βάλει και εγώ υποψηφιότητα για τη θέση αυτή και για ένα περίπου χρόνο οι συνεδριάσεις κύλησαν χωρίς προβλήματα και είχαμε ένα ομαλό συμβούλιο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν όμως κάποια… “παρατράγουδα”, καθώς υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες από άλλες Ενώσεις και πιο συγκεκριμένα από τα Χανιά όπου είχαν συζητήσεις με την πλευρά της αντιπολίτευσης και σκοπό έβαλαν να χτυπήσουν τη θέση του προέδρου κ. Σταυρακάκη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Παίρνοντας την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία, μου πρότεινε να αναλάβω εγώ τα ηνία παραμένοντας κοντά ο ίδιος και να προχωρήσουμε. Ως πρόεδρος όρισα το συμβούλιο το οποίο έπρεπε, γνωρίζοντας όσα είχαν προηγηθεί και από εκεί ξεκίνησε μια διαμάχη η οποία κράτησε τα  δύο τελευταία χρόνια, στα οποία συγκεκριμένα άτομα δεν είχαν καμία προσφορά, παρά μόνο το πώς θα διαφωνήσουμε, ποιος θα πάει παρατηρητής και αυτά συνεχίστηκαν ακόμη και στο τελευταίο συμβούλιο το οποίο κάναμε μεσοβδόμαδα. Δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι πάει να πει δημοκρατία ότι το 5 κερδίζει το 4 και όταν υπάρχει πλειοψηφία περνάει η άποψη της».

Για τη θητεία του ως πρόεδρος και πως κύλησαν αυτές οι δυο σεζόν παρά τα προβλήματα τα οποία προανέφερε είπε «Έστω και μετ’ εμποδίων καταφέραμε και κάναμε δύο αξιόπιστα πρωταθλήματα, με ελάχιστα παράπονα τα οποία πιο πολύ ήταν λειτουργικά και με αντικειμενικές δυσκολίες για εμάς, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχει ένα γήπεδο στη Σητεία και δεν μπορούν οι επτά ομάδες που φιλοξενούνται σε αυτό να παίξουν Κυριακή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά της Ένωσης. «Αρκετά είπε, είναι τα οικονομικά προβλήματα και με την Πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα δίνοντας δέκα – δώδεκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, όταν ο υπάλληλος της Ένωσης στοιχίζει πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ με την ασφάλεια του. Έτσι, πρέπει να τα καλύψουμε από τις συμμετοχές των ομάδων στα πρωταθλήματα και τα πρόστιμα, ενώ υπάρχουν και άλλα έξοδα τα οποία κατάφερα να καλύψω με κάποιες προσωπικές, γνωριμίες, φιλίες και χορηγούς και έτσι μπόρεσα και λειτούργησα την ΕΠΣ, την οποία όταν την παρέλαβα είχε δεκαεπτά χιλιάδες έλλειμμα και το οποίο καταφέραμε να μειωθεί σημαντικά. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα της Ένωσης, την οποία φτιάξαμε για τα σωματεία προκειμένου να το εκμεταλλευτούν βρίσκοντας χορηγούς και να έχουν από εκεί κάποια έσοδα κάτι το οποίο ελάχιστα έκαναν, ενώ παράλληλα δώρισα και κάποια ρολόγια στις ομάδες ώστε μέσα από λαχειοφόρες αγορές να καλύψουν κάποια από τα έξοδα τους, όμως και πάλι οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έβγαλαν καν λαχνούς. Κάναμε δώρο βέβαια κάποιες διαιτήσίες στη Β κατηγορία από χορηγίες που βρήκα εγώ για το site. Σκεπτόμενος την τρέχουσα σεζόν πως μπορώ να βοηθήσω τις ομάδες από τη στγμή που δεν βοηθάει η Πολιτεία και αυτές είναι ερασιτεχνικές βάζοντας οι παράγοντες από το υστέρημα τους, σκέφτηκα να λύσω κάπως το πρόβλημα με το αυτοκίνητο το οποίο έκλεισα εδώ και περίπου δέκα μήνες. Τυπώσαμε τους λαχνούς έχοντας μεγάλη αντίρρηση από τους τέσσερις της αντιπολίτευσης, όμως πήρα όλο το ρίσκο πάνω μου και πήραμε το αυτοκίνητο κόβοντας επιταγές προκειμένου να πληρωθεί -ο- πως και έγινε- και υπάρχουν πλέον και χρήματα στο ταμείο. Μέχρι και την τελευταία επιταγή η οποία ήταν στις 31/1, ήθελαν οι συγκεκριμένοι κύριοι να την αναιρέσουν επειδή δεν υπήρχαν λεφτά εκείνη τη στιγμή στο ταμείο, κάτι που θα έκανε την ΕΠΣ να φαίνεται αναξιόπιστη.»

Για τον “πόλεμο” που υπήρχε εκ των έσω είπε πως «Μας κατηγόρησαν για πολλά πράγματα, όμως νομίζω ότι παρ’ ότι ουσιαστικά δουλεύαμε πέντε άτομα -με τον κ. Σταυρακάκη να βοηθάει κυρίως με τις γνώσεις και την εμπειρία του, φορτώνοντας μας όλες τις επιτροπές- αυτοί δεν παραιτήθηκαν προκειμένου να έρθουν τα αναπληρωματικά μέλη να δουλέψουν, αλλά παρουσιάζονταν μόνο στα συμβούλια για να δημιουργούν προβλήματα, κάνοντας σαμποτάζ στο έργο μας. Πάντως, λειτουργήσαμε σωστά, κάνοντας αξιόπιστα πρωταθλήματα, διοργανώσαμε το παιδικό πρωτάθλημα, ενώ τα πήγαμε πολύ καλά και αγωνιστικά καθώς κέρδισε η Μικτή μας το “κύπελλο Μάχης Κρήτης” για πρώτη φορά, βγήκαμε δεύτεροι στο Ενωσιακό πρωτάθλημα. Έκανα προσπάθειες μόνος μου και πήγα εγώ ο ίδιος προσωπικά στην Περιφέρεια για τα γήπεδα του Κρούστα, του Κουτσουρά, του Βραχασίου και του Χανδρά και είχα επαφές με τον κ. Αρναουτάκη.»

Η ΕΠΣΛ βέβαια δούλεψε και σε άλλους τομείς, τους οποίους ανέφερε ο κ. Μάρης «Το έργο μας ήταν και κοινωνικό με τη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες και την τοπική εφημερίδα γι’ αυτό για την διαφήμιση του γεγονός αυτού. Δύο φορές εξασφαλίσαμε τη σχολή προπονητών UEFA C, όμως δεν καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε καθώς δεν υπήρξε απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Σε συνεννόηση πάντως με την ΕΠΟ όσο κατέθεσαν τα παράβολα θα μπορούν να δουλέψουν για δύο χρόνια και άμεσα θα τους επιστρέψουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, ενώ για τους υπόλοιπους θα είναι δύσκολη η κατάσταση και θα περιμένουμε σχετικές οδηγίες από την ΕΠΟ. Κάναμε για πρώτη φορά σχολή διαιτησίας στη Σητεία και έχουμε σκοπό να κάνουμε οπουδήποτε υπάρχει ενδιαφέρον και μαζευτούν άτομα. Βγήκαν κάποια καινούργια παιδιά και νομίζω πάνε καλά όσο μπορούν και τίποτα δεν κάνουν σκόπιμα, κάτι πολύ σημαντικό. Καλώς ή κακώς αυτούς έχουμε. Θα πρέπει να δείξουν υπομονή οι ομάδες».

Φτάνοντας στα σχέδια του για το μέλλον δήλωσε: «Όποιοι εκλεγούμε πρώτα απ’ όλα δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η κατάσταση που επικρατούσε και όσοι δεν μπορούν να συνεργαστούν θα πρέπει από την αρχή να παραιτηθούν και να προωθηθούν οι υπόλοιποι, καθώς από τη στιγμή που είμαστε δεκαεννέα άτομα υπάρχουν άτομα για ένα εννεαμελές καλό συμβούλιο για να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε τα πλάνα που έχω στο μυαλό μου. Αυτά έχουν να κάνουν μόνο με το πώς θα βοηθηθούν οι ομάδες και σίγουρα δεν αναφέρομαι στο να γίνουν γήπεδα από την πλευρά μας, κάτι το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα μας, όμως θα ασκήσουμε την πίεση που πρέπει προς πάσα κατεύθυνση, για να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι ποδοσφαίρου που τόσο ανάγκη έχει ο νομός μας. Στα βασικά μου σχέδια είναι να έρθουμε σε επαφή με μια μεγάλη εταιρία στην οποία θα δώσουμε χορηγία το πρωτάθλημα, θα μας δώσει αθλητικό εξοπλισμό, όπως  ενιαία μπάλα πρωταθλήματος κ.ά. και να κάνουμε βήματα ανάπτυξης και προόδου ώστε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Το πρωτάθλημα μας μπορεί για πολλούς στην υπόλοιπη χώρα να μην είναι και να θεωρείται από τα καλύτερα όμως είναι αξιόλογο και αξιόπιστο. Σίγουρα δεν υπάρχουν τα χρήματα στο να έρθουν καλοί παίχτες από άλλες περιοχές, όμως τον τρόπο πλέον που δουλεύουν οι ομάδες μας και με τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να τις λειτουργήσουμε θα βρεθούμε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Ένα από τα παραδείγματα είναι να γίνονται πριν από τα παιχνίδια ομάδων της Α κατηγορίας, παιχνίδια μεταξύ των ακαδημιών τους στα πλαίσια του Παιδικού πρωταθλήματος και γενικότερα έχουμε διάφορες τέτοιες σκέψεις, αρκεί να υπάρχει ηρεμία ανάμεσα μας».

Για τα άτομα που βρίσκονται από την πλευρά του και τον πλαισιώνουν είπε: «Εμείς έχουμε πολλά καινούργια πρόσωπα και νέα άτομα, όπως ο Κωστής Καστελλιανάκης, ο Ίωνας Περάκης, ο Λουκάς Παπαδογιαννάκης, ο Λευτέρης Βεργίνης, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, αλλά και εμείς οι παλιοί εγώ, ο Στράτος Σταματάκης, ο Νίκος Μεταξάκης, ο Δημήτρης Μανιάτης, ο Νίκος Αναγνωστάκης είναι μια σύνδεση που αν μας εμπιστευθούν οι ομάδες μόνο καλό μπορούμε να κάνουμε. Μάλιστα έτσι όπως έχουμε χωρίσει τις περιφέρειες έχοντας υποψήφιους συμβούλους σε Σητεία, Ιεράπετρα και Μεραμπέλλο, έχουμε φτιάξει μια ισορροπημένη κατάσταση από την πλευρά μας».

Τέλος, ζητώντας του ένα σχόλιο για το “αντίπαλο στρατόπεδο” και τον κ. Λουτσέτη ο οποίος είναι υποψήφιος και οι πληροφορίες θέλουν να διεκδικεί τη θέση του προέδρου αυτό ήταν πως «Δείχνει ενωτικός πράγμα που είναι πάρα πολύ θετικό. Ακούστηκε πάντως τις τελευταίες ημέρες ότι έχουν εξασφαλίσει χρήματα για τις ομάδες από τον… Θεό». Εμείς πάντως έχουμε εξασφαλίσει χρήματα και χορηγούς και ανθρώπους επώνυμους, όπως ο Δερμιτζάκης, ο Αλεξανδράκης, τα Twins, το κατάστημα μου και άλλα. Πάντως στις εκλογές της ΕΠΣΛ έγιναν πάρα πολλά στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα, από άτομα εκτός Λασιθίου και εκτός ποδοσφαίρου. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε διχάζοντας κοινωνίες όπως της Νεάπολης, της Κριτσάς και του Καλού Χωριού. Περίεργο είναι πως ο Μανόλης Χριστινάκης ένας άνθρωπος ο οποίος εκτιμώ κατεβαίνει υποψήφιος από σωματείο της Ιεράπετρας χωρίς να γνωρίζουμε αν ήταν ποτέ μέλος του, ενώ όλοι τον θυμόμαστε ως πρόεδρο του Πύργου Καλού Χωριού».

Ανατολή


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button