Europlan

Xaritakis
Debate
SPORTS

«World Boccia Challenger Heraklion 2023» από 20 έως 28 Οκτωβρίου 2023

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η αθλητική διοργάνωση World Boccia Challenger Heraklion 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 20 έως τις 28 Οκτωβρίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» παρουσιάστηκε στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από την οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, τον Πρόεδρο της Γιώργο Καπελλάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στο τομέα αθλητισμού Γιώργου Πιτσούλη.

Πρόκειται για αγώνα που είναι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Boccia και αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

“IN_AND_OUT

Το παραπάνω διάστημα το Ηράκλειο και η Κρήτη θα φιλοξενήσουν αποστολές από όλο τον κόσμο και φυσικά τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος του αθλήματος, Γρηγόρης Πολυχρονίδης που προετοιμάζεται για το 7ο Παραολυμπιακό του μετάλλιο.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και ο πρόεδρος της Γιώργος Καπελλάκης ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντπεριφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη για την αμέριστη στήριξη τους για την επιτυχή διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Mechanical Solutions

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει την Κρήτη διεθνώς. «Η Περιφέρεια Κρήτης ίσως είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που επενδύει τόσο πολύ στον αθλητισμό και στις αθλητικές διοργανώσεις που οργανώνουν τα ΑμεΑ. Συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή των αγώνων. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν με απόλυτη επιτυχία και αυτό απορρέει με την αγαστή συνεργασία και συνέργεια όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε: «Το Boccia αποτελεί ένα συναρπαστικό άθλημα ακρίβειας, σκέψης και ευστοχίας που έχει χαρίσει στη χώρα παραολυμπιακά μετάλλια και άλλες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 28 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Το αγώνισμα θα προβάλλει διεθνώς τη Κρήτη, οι αγώνες αυτοί αποτελούν ευκαιρία για να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα της «συμπερίληψης». Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και ειδικά τον πρόεδρό της κ. Καπελλάκη  με τον οποίο έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία, το Δήμο Ηρακλείου καθώς και όλους τους φορείς που συνέβαλλαν στην επιλογή του Ηρακλείου ως έδρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τέλος θα ήθελα να προσκαλέσω μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν ως εθελοντές στις δράσεις των αγώνων, αλλά και τους φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν τους αγώνες εμψυχώνοντας και χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες αθλητές».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε:

«Η διεξαγωγή του World Boccia 2023 στο Ηράκλειο, έρχεται σε συνέχεια των διεθνούς επίπεδου διοργανώσεων για ΑμεΑ που έχουμε ήδη φιλοξενήσει με απόλυτη επιτυχία , με πιο πρόσφατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών – Γυναικών.

Στον Δήμο Ηρακλείου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ με μια σειρά από δράσεις και έργα που καθιστούν την πόλη μας περισσότερο προσβάσιμη. Ο αθλητισμός επίσης συμβάλει ουσιωδώς προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης και για αυτό καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας το κοινό της Κρήτης να έρθει από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια για να γνωρίσει το άθλημα του Boccia και να χειροκροτήσει αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Και παράλληλα καλούμε τα άτομα με αναπηρία να δουν τους αγώνες και να διαπιστώσουν ότι έχουν επιλογές αν θελήσουν να ενεργοποιηθούν στον τομέα του αθλητισμού.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία Boccia, την Ελληνική  Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο κ. Καπελάκη, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους εργάστηκαν για να έρθει και αυτή η διοργάνωση στο Ηράκλειο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων Γιώργος Καπελλάκης:

«To World Boccia Heraklion Challenger 2023, είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση Παραολυμπιακού αθλήματος που θα γίνει στην Ελλάδα, μετά το 2007.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ( ΕΠΕ ) διεκδικεί ρόλο στο παγκόσμιο Παραολυμπιακό κίνημα και τους τελευταίους 18 μήνες έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα εξωστρέφειας. Η ανάθεση του World Boccia Challenger αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας. Θέλουμε να φέρουμε κοντά στο Ελληνικό  κοινό, αθλητές που διαπρέπουν παγκοσμίως όπως ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης που είναι ένας από τους θρύλους στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος.

Να δώσουμε την ευκαιρία σε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο εξωτερικό, να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου.

Η πόλη του Ηρακλείου επιλέχθηκε γιατί στοχεύουμε στο να γίνονται σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις εκτός Αθήνας, καθώς και την ενίσχυση των τοπικών  οικονομιών μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Σημαντικός παράγοντας είναι και οι άρτιες εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου «2 Αοράκια» που έχει φιλοξενήσει δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις. Συνοδοιπόροι μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου που θα συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ως πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια».

Χρήστος Τζαμούσης Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής:

«Ως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής θα ήθελα να τονίσω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, ως νέα διοίκηση, θέσαμε κάποιους βασικούς στόχους, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη του Παραολυμπιακού αθλητισμού και η αναβάθμιση του ρόλου της ΕΠΕ στο Παγκόσμιο Παραολυμπιακό γίγνεσθαι με διάφορες πρωτοβουλίες, μία εκ των οποίων είναι και η διεκδίκηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων όπως το World Boccia Heraklion Challenger 2023.

Επιλέξαμε το Ηράκλειο γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει (και έχει φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία) μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και προπάντων έχει την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου που στηρίζουν τέτοιες διοργανώσεις αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό τους ρόλο και τη συμβολή τους στην αθλητική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν επίσης:

Αθανάσιος Τσιβίλης, Α Αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ανδρέας Κατσαρός, Ταμίας Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Έφορος Αθλημάτων Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Στυλιανός Καρακούδης, Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, Χάρης Βαβουρανάκης Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ιωάννης Νηστικάκης, Διευθυντής Φυσικής Αγωγής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Εφη Πασπαλάκη, Φοιτήτρια Ιατρικής, Άτομο με Αναπηρία Ιδρυτικό Μέλος σε Σωματεία και Συλλόγους ΑμεΑ, Παύλος Ποτουρίδης, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Αναστασία Τζιαναμπέτη υπεύθυνη φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button