ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
SPORTS

«Agios Nikolaos Cliff Diving 2018» – Το κορυφαίο αθλητικό σόου του Καλοκαιριού

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (World High Diving Federation – WHDF), διοργανώνουν το «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018» στη λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Ένα τριήμερο με αγώνες καταδύσεων και επίδειξη καταδύσεων από 23 κορυφαίους αθλητές του χώρου με παγκόσμια αναγνώριση. Το πρόγραμμα των καταδύσεων από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουλίου με την επίσημη προπόνηση των αθλητών, συνεχίζεται το Σάββατο 7 Ιουλίου με τους προκριματικούς σε άνδρες και γυναίκες και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 8 Ιουλίου με τους τελικούς των αγωνισμάτων και το μεγάλο, φαντασμαγορικό σόου που ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

“ΧΡΥΣΟΣ

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός υπογράμμισε πως ο αρχικός στόχος ήταν να καθιερωθούν ως θεσμός οι καταδύσεις από τον φυσικό, απότομο βράχο της λίμνης του Αγίου Νικολάου. «Ο βράχος των καταδύσεων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω του το μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο που δεν το συναντά κανείς σε ελληνική πόλη. Οι συνθήκες αυτές βοηθούν για να εξελιχθεί ένα μοναδικό θέαμα που παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία και κάθε χρόνο καταγράφει περισσότερες και σημαντικότερες συμμετοχές», τόνισε ο κ. Ζερβός. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου υπογράμμισε πως «σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος έχει συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης η οποία πάντα είναι δίπλα στα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν περιοχές της Κρήτης και όλο το νησί».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης σε δεκάδες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους σ’ όλο το νησί, σημειώνοντας παράλληλα την σημασία που αποκτούν για τη συνολική προβολή της Κρήτης και την ανάδειξή της ως μοναδικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, οι διακριτές εκδηλώσεις που συμβάλλουν να αναδειχθεί η ταυτότητα του τόπου.

“IN_AND_OUT

«Αυτό που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το γεγονός πως αποτελεί μία από εκείνες τις εκδηλώσεις που δημιουργούν ταυτότητα, τόσο για τον Άγιο Νικόλαο, όσο όμως και για το σύνολο του νησιού. Θεωρούμε ότι αξίζει πραγματικά να ενισχύει αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς προβάλλον την Κρήτη με πολύ ξεχωριστό και διακριτό τρόπο και συμβάλλουν στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και σίγουρα προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την Κρήτη ως πραγματικά αυτό που είναι, δηλαδή μια περιοχή πιο σύνθετη από ένα απλό τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο κ. Μιχελογιάννης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Mechanical Solutions

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αγίου Νικολάου, Περιφέρεια Κρήτης, World High Diving Federation (WHDF)

Λίμνη Αγίου Νικολάου / Ώρα 18.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Διαγωνισμός

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δωρεάν εκπαίδευση

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Αγώνες κατάταξης

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αγώνες – Τελικοί

Αγώνες επίδειξης

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Αμέσως μετά τους αγώνες κατάταξης

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Αμέσως μετά τους αγώνες και τους τελικούς

Εργαστήρι

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα παιδιά όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κόλπα από επαγγελματίες καταδύτες. Υπάρχουν μόνο δύο απαιτήσεις: πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και να θέλουν να διασκεδάσουν!

Το εργαστήριο στη Λίμνη Βουλισμένη ξεκινά από ένα επίπεδο καταδύσεων περίπου 2,5 μέτρων, όπου τα παιδιά θα μάθουν πώς να μπαίνουν σωστά στο νερό. Οι γενναίοι μπορούν επίσης να μάθουν να κάνουν τούμπα. Στη συνέχεια, ανάλογα με την ικανότητα και την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν από υψηλότερα επίπεδα. Το μέγιστο ύψος κατάδυσης για τα παιδιά θα είναι περίπου τα 10 μέτρα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button