PODCASTS

Η Κατερίνα Αεράκη και ο Μπάμπης Βιτώρος μιλούν για τον «ΤΡΟΧΑΛΟ» στο CNA.GRΤο γέλιο είναι πηγή ζωής, είναι υγεία! Το γέλιο είναι αντίδοτο στον πόνο, είναι θεραπευτικό.

Το γέλιο δραστηριοποιεί το αυτόνομο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει μια πληθώρα λειτουργιών του οργανισμού, από την αναπνοή και την πέψη, ως την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Άσε που γυμνάζει το στομάχι, τους κοιλιακούς και τη λεκάνη , οξυγονώνει και τονώνει τον οργανισμό.

Δεν τα λέω εγώ … η επιστήμη!

swell adv 2021

Και το γέλιο ήρθε! Μέσα από τον ΤΡΟΧΑΛΟ!

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τι εστί ΤΡΟΧΑΛΟΣ;

Θα μας πουν οι Μπάμπης Βιτώρος και Κατερίνα Αεράκη, εμπνευστές και διαχειριστές της διαδικτυακής ομάδας που μεγαλώνει συνεχώς και παίρνει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας!

Χιουμοριστικοί διάλογοι μέσα από μαντινάδες μας κάνουν όχι απλά να χαμογελούμε αλλά να λυνόμαστε στα γέλια.

Συναντήσαμε τον Μπάμπη και την Κατερίνα και τους θέσαμε πολύ σοβαρά και πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του ΤΡΟΧΑΛΟΥ και πήραμε εξίσου σοβαρές και πάρα πολύ σοβαρές απαντήσεις.

Τι σημαίνει ΤΡΟΧΑΛΟΣ και τη σχέση μπορεί να έχει με του κουζουλού το δέτη;

Από του κουζουλού το δέτη εμαζώξαμε τσι πέτρες και σάξαμε το ΤΡΟΧΑΛΟ … οπότε πρέπει να ρωτήσετε αυτόν…

Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε;

Άμα είχαμε το τρόχαλο θα σάζαμε?

Τους γονείς και την οικογένεια τους δεν την σκεφτήκατε? Τι αντίκτυπο θα έχει στη δική τους τη ζωή; Ε;

Μ.Β: «Εγώ.. Προσωπικά… είχα βγάλει τη μπαταρία του τηλεφώνου μου 7 μέρες να μη με βρινει ο πατέρας μου..
Κ.Α: «Εγώ είχα ετοιμάσει τα απαραίτητα έγγραφα… Για το πότε θα βλέπω τα παιδιά μετά το διαζύγιο»

Η μάνα σου το ξέρει;

Το ξέρει που να μην το ξερε.

Πόσο χρονων είσαι;

Κ.Α: «Και δύο μαζι η χωριστα?»
Μ.Β: «Σοβαρά τώρα… η Αεράκενα θα μπορούσε να ναι μάνα μου»

Χάπια παίρνεις;

Χαχαλιες…!!!! Μάνα μου ίντα ώρα είναι τα μεσημεριανά να μη ξεχάσομε.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με σοβαρές ερωτήσεις και εξίσου σοβαρές απαντήσεις

Πως προέκυψε ο ΤΡΟΧΑΛΟΣ;

Πολύ καιρό πριν τον ΤΡΟΧΑΛΟ συνηθίζαμε να ανεβάζουμε εύθυμες μαντινάδες στα προσωπικά μας προφίλ και να μαντιναδομαχούμε με φίλους! Έτσι προήλθε και η ιδέα δημιουργίας της σελίδας του Τρόχαλου αφού θέλαμε να μοιραστούμε την θετική αυτή διάθεση και φυσικά ήμασταν σίγουροι ότι υπάρχουν πολλοί σαν κι εμάς εκεί έξω…

Πόσοι συμμετέχετε;

Οι διαχειριστές είμαστε εγώ και η Κατερίνα η Αεράκη και μέχρι τώρα είναι γύρω στα 150 άτομα που συμμετέχουν σε καθημερινή βάση…

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

Όσο περνάει ο καιρός η ανταπόκριση είναι όλο και μεγαλύτερη αφού καταφέραμε να δείξουμε στον κόσμο το ύφος της σελίδας και να τους συμπαρασύρουμε να γράφουν τις δικές τους μαντινάδες χωρίς να κρίνονται και πάντα με αξιοπρέπεια…!

Πόσα μέλη αριθμεί η ομάδα;

Η σελίδα αυτή τη στιγμή αριθμεί 4000 μέλη (3000 προφίλ είναι ψεύτικα τα έχουμε φτιάξει εμείς…) Αστειεύομαι φυσικά.

Ποιος είναι ο στόχος;

Στην αρχή ο στόχος μας ήταν καθαρά να χαρίζουμε στιγμές γέλιου! Μέσα από τη εύθυμη μαντινάδα να γελάμε εμείς και να καταφέρουμε να χαρίσουμε το γελιο και σε άλλους ανθρώπους! Πλέον εκτός από αυτό, έχοντας καταλάβει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη απόδρασης από την καθημερινότητα συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν στο αίμα τους την μαντινάδα την εύθυμη και που μέχρι τώρα δεν είχαν που και πως να την εκφράσουν!

Οι νέοι ασχολούνται με αυτό το παραδοσιακό είδος;

Οι νέοι της Κρήτης έχουν κάνει μια πολύ σοβαρή στροφή στην κρητική παράδοση στην μουσική αλλά και στην μαντινάδα… και ιδιαίτερα πλέον είναι εμφανές από τις πολλές αναρτήσεις και την συμμετοχή τους στον ΤΡΟΧΑΛΟ.

Κάποτε ήταν ταμπού να ανεβάσεις μια μαντινάδα! Πλέον ανεβάζουν μαντινάδες και μάλιστα αναζητώντας και αναγράφοντας και τον δημιουργό, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Όσον αφορά την εύθυμη μαντινάδα είμαστε ενθουσιασμένοι από την ενεργή συμμετοχή νέων και μεγαλυτέρων σε τέτοιο βαθμό ,που ούτε κι εμείς το περιμέναμε.

Είναι ένας τρόπος έκφρασης και στην καθημερινότητα σας;

Σίγουρα είναι και αξίζει να σου πούμε ότι στα μεταξύ μας μηνύματα μιλάμε μόνο με εύθυμες μαντινάδες οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα…

Πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στη ζωή μας;

Το χιούμορ είναι μια ιδιαίτερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας που προκαλεί γέλιο! Συμβάλει στην έκκριση σημαντικών ορμονών του οργανισμού μας και αποτελεί το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην κατάθλιψη, την απογοήτευση και το στρεςς! Άρα μπορείς να πεις ότι ανήκουμε στα παραϊατρικά επαγγέλματα!!! Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς το καλό χιούμορ στη ζωή μας

Κλείνοντας την κουβέντα μας. Θα κάνετε μια επιλογή από τις 5 καλύτερες μαντινάδες κάθε βδομάδα να τις δημοσιεύουμε στο  cna.gr;

Κ.Α: Με τρελή χαρά!! Πε πως έγινε!
Μ.Β: «Που όλως τυχαίως θα είναι μόνο δίκες μου!! Αστειεύομαι!!»

Με χαμόγελο στα χείλη αποχαιρετήσαμε τον Μπάμπη και την Κατερίνα και δώσαμε διαδικτυακό ραντεβού στo cna.gr την επόμενη εβδομάδα με τις πέντε πιο αστείες μαντινάδες από τον ΤΡΟΧΑΛΟ της εβδομάδας.

Μέχρι τότε μην ξεχνάτε «Το γέλιο από την φύση του εμποδίζει τον νου να γεννά σκέψεις, έτσι ο νους «σωπαίνει», αφήνοντας για λίγο έγνοιες και αγωνίες. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα και εγκαθιστά μια ψυχο-νοητική χαλάρωση, μια αναζωογόνηση, ενισχύοντας τα θετικά συναισθήματά μας και την καλύτερη έκφρασή τους.

Η έκφραση «λυθήκαμε από τα γέλια» έχει άμεση σχέση με τη χαλάρωση που προκαλεί το γέλιο».

Για τους παραπάνω λόγους μπείτε στην ομάδα ΤΡΟΧΑΛΟΣ και γελάστε με την καρδιά σας !!!

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΛΟΥ
Ευχαριστούμε για την μαντινάδα τον Μπάμπη Βιτώρου:

Η πρώτη μας συνέντεψη είναι στο CNA…
έμπα κι εσύ ενημέρωση
αν θέλεις που να καίει…!


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button