ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
MOTO & AUTO

Εντατικοί έλεγχοι φθαρμένα και ακατάλληλα ελαστικά

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με ουσιαστικούς ελέγχους οι οποίοι θα εστιάζουν στην κατάσταση των ελαστικών επιχειρούν οι ιταλικές αρχές να ενισχύσουν την καμπάνια για την οδική ασφάλεια.

Στη χώρας μας έχουμε συνηθίσει τους τροχονομικούς ελέγχους να έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, τοποθετώντας στο στόχαστρό τους πολύ συγκεκριμένες παραβάσεις η βεβαίωση των οποίο πραγματοποιείται εύκολα και άκοπα, χωρίς ωστόσο να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κουλτούρα των οδηγών.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ευτυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες του Δυτικού Κόσμου, όπου οι έλεγχοι της τροχαίας είναι συστηματικοί και προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Έτσι, λοιπόν, μετά από μια διακοπή δύο ετών, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας των περιορισμούς στην κυκλοφορία που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, οι αρχές της γειτονικής Ιταλίας θέτουν και πάλι σε εφαρμογή τους εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φθαρμένων ή ακατάλληλων ελαστικών οχημάτων.

Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας η οποία ονομάζεται Safe Holidays και προβλέπει τη διενέργεια περισσότερων από 12.000 οχημάτων.

“IN_AND_OUT

Οι έλεγχοι θα εντοπίζουν φθορές στο πέλμα ή σε άλλα τμήματα του ελαστικού, τυχόν λανθασμένη τοποθέτηση ή ακόμα και την καταλληλόλητά τους για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, με δεδομένο ότι στην ιταλική επικράτεια η χρήση των θερινών ελαστικών γίνεται υποχρεωτική από τις 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί το 2019, στην ιταλική επικράτεια είχε αποδειχθεί ότι έως και το 20% των οχημάτων έφεραν φθαρμένα ελαστικά, ενώ το ποσοστό εκείνων που παρέμεναν με τα χειμερινά ελαστικά έφτανε το 36%.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button