ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Βlackout challenge: Πώς να προστατευτούν έφηβοι και παιδιά

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο χαμός του 12χρονου Άρτσι προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Ένα παιδί που βρισκόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη τους τελευταίους 4 μήνες, από τότε δηλαδή που έπεσε αναίσθητος στο δωμάτιο του μετά από ένα μοιραίο διαδικτυακό παιχνίδι. Ενα Βlackout challenge που τελικά του στοίχισε τη ζωή.

Βlackout challenge: Αυτό ήταν το παιχνίδι που συμμετείχε ο μικρός Άρτσι. Όπως όλα δείχνουν έψαχνε την αναγνώριση των διαδικτυακών του φίλων και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε εγκεφαλικά νεκρός

“ΧΡΥΣΟΣ

«Θέλουν να εισπράξουν τα like. Θέλουν να νιώσουν ότι αυτό είναι μία πρόκληση στην οποία δεν είναι αδύναμα. Η επικοινωνία μας με τα παιδιά θα πρέπει και στην φάση της εφηβείας να είναι δυνατή», δήλωσε η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καπάτου μιλώντας στο MEGA.

O γοητευτικός και επικίνδυνος χώρος του διαδικτύου

Τι είναι το Βlackout challenge; Ένα διαδεδομένο παιχνίδι στην εφαρμογή του TikTok, στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας. Ένα παιχνίδι που έχει αφαιρέσει ζωές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στους παίχτες δημιουργείται μόνιμη απώλεια της νευρικής λειτουργίας, μόνιμη νοητική αναπηρία, μιας και ο εγκέφαλός στερείται οξυγόνο.

“IN_AND_OUT

«Από την στιγμή που επιτρέπουμε στο παιδί μας να μπαίνει στο διαδίκτυο θα πρέπει να γνωρίζουμε πως είναι σαν να το αφήνουμε σε μια πλατεία με άγνωστους . Αν το καταλάβουμε αυτό από την αρχή θα μάθουμε να ενημερώνουμε το παιδί από την αρχή και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας», εξήγησε η κα Καπάτου.

Τα μάτια τους 14 πρέπει να έχουν οι γονείς των εφήβων σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς οι ύπουλοι διαχειριστές αυτών των σελίδων επικοινωνούν με τους ανήλικους μέσω του WhatsApp τους πείθουν να μπουν στις δοκιμασίες εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους.

Mechanical Solutions

Το νέο παιχνίδι μεταφέρεται στον δρόμο

Σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη, το νέο επικίνδυνο παιχνίδι του ΤikΤok είναι στο δρόμο. Έφηβοι αναβάτες μηχανής πετάγονται σε οδηγούς για τους τρομάξουν, κάτι που συνέβη και στον ίδιο.

«Έκανα όπισθεν το αυτοκίνητο μου και ενώ είχα βγει σχεδόν τελείως, περνά πίσω μου μία μηχανή και εξαφανίζεται. Εγώ δεν πρόλαβα καν να τον δω. Μου είπαν οι περαστικοί ότι το κάνει και σε όλους για να τρομάζει τους οδηγούς».

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τα παιδιά, αλλά και ενημέρωση για τον άγνωστο κόσμο των social media ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορεί τα παιδιά να βρίσκονται μακριά απο τη επίβλεψη των γονιών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button