Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΤο φάρμακο για το κρυολόγημα «Ρακόμελο»

Το φάρμακο για το κρυολόγημα «Ρακόμελο»

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Συνάχι, μπουκωμένη μύτη, γδαρμένος λαιμός. Τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα ηρεμούν –έστω και προσωρινά- με τα κλασικά “γιατροσόφια”. Στα γνωστά, προσθέστε άλλο ένα, το ρακόμελο.

Γιατί ρακόμελο;

mechanical adv 2021

Στην Κρήτη ένα σφηνάκι ζεστό ρακόμελο είναι το κλασικό γιατροσόφι για το κρυολόγημα και για γρήγορη ανάρρωση. Ο συνδυασμός των ευεργετικών ιδιοτήτων του μελιού μαζί το αλκοόλ (το οποίο δεν εξατμίζεται αφού δεν βράζει το μείγμα) καθώς και η θερμοκρασία του, θα βοηθήσουν να απαλυνθούν τα συμπτώματα όπως ο βήχας, η καταρροή, η ατονία και η βουλωμένη μύτη. Μπορείτε να φτιάξετε ρακόμελο με πολύ μειωμένο –έως καθόλου- αλκοόλ αν βράσετε πρώτα για 2-3 λεπτά τη ρακή προτού προσθέσετε το μέλι.

apostolakis adv 2

Θυμηθείτε: Μην προσθέσετε το μέλι όσο το υγρό είναι σε σημείο βρασμού γιατί τότε θα καταστραφούν όλα τα ευεργετικά στοιχεία του μελιού. Αυτό ισχύει για το ρακόμελο αλλά και για όλα τα αφεψήματα. 

Τι άλλο θα απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Χάρη σε αυτές θα ανακουφίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος αλλά θα δράσει και κατά των εστιών μόλυνσης.

Μέλι και λεμόνι: Είναι ο ιδανικός συνδυασμός με κάθε είδους τσάι ή αφέψημα. Το μέλι και το λεμόνι έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να ανακάμψει πιο γρήγορα.

Ζεστά ροφήματα: Όποιο ρόφημα κι αν προτιμάτε πιείτε το όσο είναι ακόμη πολύ ζεστό. Οι υδρατμοί του βοηθούν στην αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας και η θερμοκρασία ανακουφίζει το βήχα και τον πονεμένο λαιμό.

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble