ΓΕΥΣΕΙΣ
-
Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί φέτα και τριμμένη παρμεζάνα
Εχουμε μια αδυναμία στις μελιτζάνες, οπότε με το που είδαμε την συνταγή, είπαμε εδώ είμαστε. Με το τυρί να έχει την τιμητική. Ώρα για μαγείρεμα. Έτσι λοιπόν ετοιμάζουμε μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα, εννοείται μπόλικη ντοματούλα που την έχουμε ξεφλουδίσει…
-
Αυτό το σνακ-smoothie είναι κατά του άγχους
Ολοι ψάχνουμε τρόπους να απαλλαγούμε από το άγχος μας. Και οι τροφές που καταναλώνουμε μας βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση; Υπάρχει πλέον ολόκληρος κλάδος της Ψυχιατρικής, η Διατροφική Ψυχιατρική, που μελετά πώς οι τροφές επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Ένας υγιεινός…
-
Πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη
Πατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη, ένα κλασικό και τέλειο συνοδευτικό για το κρέας σας που θα αρέσει σε όλους. Υλικά Μερίδες: Για 1½ κιλό πατάτες 1½ κιλό πατάτες (με τη φλούδα), κατά προτίμηση βιολογικές, 100 ml ελαιόλαδο 30 ml χυμό…
-
Γαριδομακαρονάδα σε μόλις 15 λεπτά!
Έχεις ζυμαρικά στο ντουλάπι και γαρίδες στην κατάψυξη; Θέλεις μόνο 15 λεπτά για να κάνεις μια λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, που είναι και νηστίσιμη. Συνταγή για νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Υλικά για 2 μερίδες 500 γρ. σπαγγέτι…
-
Το Κρουασάν και η απίστευτη ιστορία του
Το κρουασάν είναι ένα δημοφιλές προϊόν ζύμης, που τα τελευταία χρόνια τείνει να πάρει την θέση του σάντουιτς, στην κατηγορία του γρήγορου φαγητού. Παρά το γαλλικό του όνομα (croissant=ημισέληνος), το κρουσάν έχει αυστριακή προέλευση και περιπετειώδη ιστορία, η οποία ξεκινά…
-
Λευκό ή καστανό ρύζι;
Περισσότερο από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη εξαρτάται από το ρύζι για τη διατροφή του. Οι ποικιλίες του ρυζιού είναι πάρα πολλές, ενώ οι πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα είναι το λευκό και το καστανό. Ποιο θεωρείται καλύτερο για κατανάλωση και…
-
Το κουνουπίδι στη διατροφή μας
Το κουνουπίδι, από την οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, είναι ένα θρεπτικό και για κάποιους γευστικό λαχανικό. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις το καθιστά σημαντικό σύμμαχο της υγείας. Επιπλέον, η…
-
Ταχίνι: Ότι πρέπει για την νηστεία
Την περίοδο της νηστείας ακούς συνεχώς για το ταχίνι. Το βλέπεις παντού στο σούπερ μάρκετ, είτε στην αρχική του μορφή, είτε σαν κύριο υλικό στον χαλβά. Και αναρωτιέσαι: Γιατί τέτοια εμμονή με το ταχίνι; Ποια είναι τα σημαντικά του οφέλη;…
-
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Το εθνικό μας φαγητό
Μπορεί να είθισται να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, αλλά γνωρίζεις το γιατί; Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής μόνο δύο φορές επιτρέπεται το ψάρι. Η μία είναι η Κυριακή των Βαϊων και η άλλη του Ευαγγελισμού της…
-
Σούπα νηστίσιμη με γλυκοπατάτα, μαυρομάτικα και σπανάκι
Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για να απολαμβάνουμε τα όσπριά μας αλλιώς. Αυτή η σούπερ σούπα, με άρωμα Ανατολής, είναι ένα ισορροπημένο vegan γεύμα, που μας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Η καινούργια μου λατρεία τον τελευταίο καιρό είναι τα χορταρικά στις σούπες.…
-
Ενας διαφορετικός νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι κλασική αξία. Τι γίνεται αν του προσθέσουμε πραλίνα σοκολάτας, φουντούκια και φρέσκιες φράουλες; Μια νηστίσιμη συνταγή χωρίς πολύ λάδι, που αξίζει να δοκιμάσετε! Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που μπορεί να ετοιμάσει…
-
Η Σαρακοστιανή Νηστεία
Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή αλλιώς η Σαρακοστή που σημαίνει «Μεγάλες 40 Ημέρες», είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία προετοιμάζει τους Χριστιανούς για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα. Είναι η…
-
Ταραμάς: Οσα πρέπει να ξέρουμε για τον λευκό, τον κόκκινο, τον ταραμοπολτό, την ταραμόγλωσσα
Η λέξη tarama, από όπου προκύπτει ο ταραμάς, είναι τουρκικής προέλευσης και σημαίνει «αυγά ψαριών». Είναι η βασική πρώτη ύλη για την παρασκευή σπιτικής ταραμοσαλάτας, που δεν λείπει ποτέ απο το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ο λευκός ταραμάς Ο λευκός ταραμάς…
-
Γαρίδες γιουβέτσι – Εύκολο και γρήγορο
Νόστιμο θαλασσινό γιουβέτσι, με κριθαράκι χονδρό, ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή. Υλικά 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες 60ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι 500γρ. Κριθαράκι Χονδρό ΟΜΙΚΡΟΝ 100ml κρασί λευκό…
-
Τα βασικά «καλούδια» για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Η Καθαρά Δευτέρα είναι ένα από τα αγαπημένα έθιμα των Ελλήνων μιας και περιλαμβάνει ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια. Λέγεται «καθαρή», διότι σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής, μια περίοδο κατά την οποία «καθαρίζουμε» το σώμα μας, ώστε να υποδεχτούμε την Ανάσταση.…