Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν σωστά – Τι ευθύνεται γι’αυτό;

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Συχνά τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν σωστά αυτό που τα ενοχλεί και ο ειδικός παιδο-ΩΡΛ μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κάθε σχετικό πρόβλημα. Κρεατάκια, αμυγδαλές, ροχαλητό αλλά και προβλήματα στην ακοή είναι κάποια από τα πιο συνήθη ζητήματα που καλείται να επιλύσει ο ειδικός γιατρός στα παιδιά.

Η έγκαιρη διάγνωση των όποιων διαταραχών της ακοής εξασφαλίζει στο παιδί άριστη θεραπευτική παρέμβαση, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει χωρίς προβλήματα τις επικοινωνιακές και τις μαθησιακές του δυνατότητες στο έπακρο.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Πέρα όμως από το πρόβλημα της βαρηκοΐας, υπάρχουν και αρκετά άλλα προβλήματα, που παρατηρούνται συχνά στα παιδιά, τα οποία, χάρη στην εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών, αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η χρήση των ενδοσκοπίων αποτελεί σημαντική πρόοδο της ωτορινολαρυγγολογίας. Τα ενδοσκόπια εξασφαλίζουν μια σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση με απόλυτη ακρίβεια, ενώ η εξέταση μπορεί να μετατραπεί σε ευχάριστο παιχνίδι.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Τα πιο συχνά ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα στην παιδική ηλικία είναι οι άπνοιες και το ροχαλητό, οι υποτροπιάζουσες αμυγδαλίτιδες και η επίμονη παρουσία υγρού στο αυτί.

Επίσης, η βραχνή φωνή, που μπορεί να οφείλεται σε θηλώματα, κάλους, πολύποδες του λάρυγγα ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Zuper Service

Πιο σπάνια η εμφάνιση μιας διόγκωσης στον τράχηλο μπορεί να είναι ένας πρησμένος λεμφαδένας, που οφείλεται σε μια απλή λοίμωξη, κάποια συγγενής κύστη, όπως η κύστη του λεγόμενου θυρεογλωσσικού πόρου ή η βραγχιακή κύστη. Αυτές οι κύστεις καλό είναι να αφαιρούνται πριν παρουσιάσουν φλεγμονή.

Το ροχαλητό και οι άπνοιες κυρίως οφείλονται σε μεγάλα κρεατάκια και στις αμυγδαλές

Σήμερα οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και νέων δυναμικών εργαλείων, τα οποία εξασφαλίζουν μικρότερο τραυματισμό και πολύ πιο ήπια ανάρρωση. Η παρουσία υγρού στα αυτιά, δηλαδή η εκκριτική ωτίτιδα, σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται με παρακέντηση του τυμπάνου, με ή χωρίς τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού, ώστε να αποφευχθούν οι μόνιμες βλάβες στην ακοή.

Επίσης, η χρόνια ιγμορίτιδα στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες εξάλλου, αντιμετωπίζεται πλέον αποτελεσματικά με την ενδοσκοπική χειρουργική, η οποία διορθώνει την αιτία χωρίς να βλάπτει τις υγιείς ανατομικές δομές.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

  1. Όταν το παιδί γυρίζει από έξω, πρέπει να πλένει αμέσως τα χέρια και τη μύτη του
  2. Αδειάζουμε το δωμάτιό του από περιττά πράγματα
  3. Δε στρώνουμε βαριά χαλιά
  4. Διώχνουμε τα μαλλιαρά κουκλάκια, κυρίως από το παιδικό κρεβάτι
  5. Αφήνουμε το παιδί να συμμετέχει στο μαγείρεμα και στην ετοιμασία του φαγητού
  6. Δεν αγοράζουμε βιομηχανοποιημένα τρόφιμα
  7. Μαθαίνουμε στο παιδί ότι στη διατροφή το ιδανικό αποτέλεσμα έχει ένα σχετικό κόπο
  8. Δεν καπνίζουμε
  9. Όταν το παιδί ροχαλίζει, κάνει άπνοιες στον ύπνο ή δεν απαντάει όταν του μιλάμε, πρέπει να το δει ωτορινολαρυγγολόγος
  10. Γινόμαστε σωστό πρότυπο για το παιδί μας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button