LIFE

Τα oκτώ κρίσιμα σημεία για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να τρώτε με συνέπεια όλη την ημέρα, να πίνετε παγωμένο νερό και να ενυδατώνεστε είναι οι καλύτεροι τρόποι για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί του μεταβολισμού μας.

Με βάση αυτή τη διαπίστωση, η ομάδα υγείας και εκγύμνασης της βρετανικής ιστοσελίδας «Vivotion» υπέδειξε οκτώ μεθόδους που βοηθάνε τον μεταβολισμό να ενεργοποιηθεί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι εν λόγω συμβουλές απαντάνε στην διαδεδομένη πεποίθηση πως η παράλειψη γευμάτων βοηθά στην απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι πολύ ανθυγιεινό, μειώνει ανησυχητικά τα επίπεδα ενέργειας και στην πραγματικότητα θα επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Αντίθετα, οι ειδικοί συνιστούν τακτικά μικρά γεύματα να κατανέμονται ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί για μεγάλο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

swell adv 2021

Άλλες εναλλακτικές διαδρομές για έναν γρηγορότερο μεταβολισμό περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερου κρύου νερού, πικάντικων τροφών και πρωτεϊνών, καθώς και το να μην κοιμόμαστε αργά το βράδυ.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αυτές είναι οι σχετικές συμβουλές:

Πιείτε κρύο νερό
Μελέτες έχουν δείξει ότι πίνοντας μόλις 500ml νερό μπορεί να αυξηθεί ο μεταβολισμός σας 10-30% την ώρα! Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν πίνετε κρύο νερό, καθώς το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει ενέργεια για αντιμετωπίσει την υψηλή θερμοκρασία του σώματος.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει
Η δραστική μείωση της πρόσληψης τροφής και η παράλειψη γευμάτων δεν είναι μόνο απίστευτα ανθυγιεινή αλλά και αντιφατική. Αν αφήνετε τον εαυτό σας πεινασμένο ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί πάρα πολύ που όχι μόνο δεν θα σταματήσετε να χάνετε βάρος, αλλά θα είστε και τυχεροί αν έχετε ακόμη και την ενέργεια να ξεκολλήσετε από τον καναπέ.

Φάτε πέντε μικρά γεύματα την ημέρα αντί για τρία μεγάλα γεύματα
Κατ’ αντιστοιχία με το προηγούμενο σημείο, το να πιστεύετε ότι πρέπει να τρώτε λιγότερο συχνά εάν θέλετε να χάσετε βάρος είναι μια αυταπάτη. Τρώγοντας κάθε λίγες ώρες, κρατάτε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο και διασφαλίζετε ότι δεν επιβραδύνεται μεταξύ των γευμάτων. Τα πέντε γεύματα της ημέρας σας ωστόσο πρέπει να έχουν το μέγεθος ενός μπολ.

Κάντε μικρές κινήσεις διαρκώς 
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται οι άνθρωποι που χτυπάνε συνέχεια τα δάχτυλά τους ή αναπηδούν τα γόνατά τους μπορούν να κάψουν μέχρι και περίπου 500 θερμίδες την ημέρα!

Ενισχύστε με πρωτεΐνη τη διατροφή σας
Αυξάνοντας την πρόσληψη πρωτεΐνης στο ανώτατο όριο του συνιστώμενου εύρους (δηλαδή περίπου 20% των συνολικών θερμίδων), η ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε θα παραμείνει σταθερή ακόμη και ενώ χάνετε βάρος.

Τρώτε πικάντικα φαγητά
Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Τα αποτελέσματα της προσθήκης μπαχαρικών στο φαγητό σας είναι απαρατήρητα και όταν συνδυάζονται με άλλες στρατηγικές ενίσχυσης του μεταβολισμού, παράγουν σημαντικά αποτελέσματα.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός καλού βραδινού ύπνου
Ο κακός νυχτερινός ύπνος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που σας κάνει να πεινάτε και επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Θα μειώσει επίσης τα επίπεδα λεπτίνης σας, της ορμόνης κορεσμού δηλαδή, η οποία στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλό σας να προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειάζεστε.

Αντικαταστήστε τα λίπη μαγειρέματος με λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι σχετικά υψηλό σε λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον ρυθμό του μεταβολισμού σας πιο αποτελεσματικά από λίπη που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως το βούτυρο.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button