Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
LIFE

Συνέντευξη για δουλειά: Οι 6 τρόποι για να «επιβιώσετε»!

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για υποψηφίους εργαζομένους διαδραματίζει  στο εργασιακό πεδίο, η κατάλληλη προετοιμασία για μια συνέντευξη, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή.

Οι εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού (εύρεση, στελέχωση, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπων) γνωρίζουν καλά τόσο τη διαδικασία της συνέντευξης όσο και τα ζητούμενα των εργοδοτών και μπορούν να παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές στους υποψηφίους προκειμένου να προετοιμαστούν ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Οι απαιτητικές και απρόβλεπτες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης αναγκάζουν πολλές φορές τους υποψηφίους να σκεφτούν βιαστικά μια ιδανική απάντηση την οποία δεν έχουν προετοιμάσει. Ως εκ τούτου μέχρι την είσοδο του υποψήφιου στο χώρο της συνέντευξης, τίποτα δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη. Θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την εταιρεία, τους στρατηγικούς της στόχους, τους ανθρώπους που θα συναντήσει και τα θετικά και αδύναμα σημεία του.

Η ManpowerGroup Greece παραθέτει 6 απλά αλλά πολύ σημαντικά tips για το πώς να προετοιμαστείτε σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο HR σύμβουλο μιας εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού:

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

1.    Ερευνήστε πληροφορίες για την εταιρεία, για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει και προσδιορίστε τους κύριους στρατηγικούς της στόχους. Αναζητήστε στοιχεία για αυτούς που σας παίρνουν τη συνέντευξη και τη θέση που κατέχουν ελέγχοντας τα προφίλ τους στο LinkedIn ή προσπαθήστε να αντλήσετε  πληροφορίες από τις επαφές σας, σχετικά για αυτά τα άτομα.

2.    Ετοιμάστε μια σύντομη παρουσίαση του  εαυτού σας. Μην περιοριστείτε στην παράθεση προφορικών στοιχείων αλλά παρουσιάστε και τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα σε ένα portflolio με δείγματα της εργασίας σας, ακόμα κι αν δεν σας έχει ζητηθεί. Εάν βρίσκεστε σε συνέντευξη για θέση υψηλότερου επιπέδου, ίσως θα πρέπει επίσης να  έχετε μαζί σας ένα πλάνο σχεδιασμού για τις επόμενες 30-60-90 ημέρες. Το πλάνο αυτό θα πρέπει να σκιαγραφεί τι σκοπεύετε να κάνετε όταν προσληφθείτε ώστε να αποδείξετε στον υπεύθυνο πρόσληψης ότι είστε ο πιο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση.

Zuper Service

3.    Προετοιμάστε απαντήσεις για τις συχνές ερωτήσεις όπως π.χ. Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου; Τι ψάχνεις στον εργοδότη; Ή τι θα έκανες τις πρώτες 90 μέρες στη δουλειά;

4.    Προετοιμάστε την παρουσίασή σας. Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που θα πείτε, αλλά πώς θα τα πείτε. Δώστε προσοχή στη στάση και τη γλώσσα του σώματός σας. Εάν δεν εκπέμπετε εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα χάσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εξασκηθείτε για τυχόν χειραψίες, για την οπτική επαφή που θα έχετε, αλλά ακόμη και για τον τρόπο ακρόασης.

5.    Πραγματοποιήστε μια εικονική συνέντευξη. Οι απαντήσεις που δίνετε μπορεί να είναι σωστές και να βγάζουν νόημα  για εσάς, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και πώς ακούγονται σε κάποιον άλλο. Το πανεπιστήμιό σας πιθανότατα θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να πραγματοποιήσετε μια εικονική συνέντευξη εργασίας. Μπορείτε να κάνετε μια εικονική συνέντευξη με έναν φίλο, έτσι ώστε να εξασκήσετε καλύτερα τις απαντήσεις σας.

6.    Θέστε ερωτήσεις. Τέλος, όταν ο υπεύθυνος πρόσληψης σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε, μην την αφήσετε να πάει χαμένη. Πρέπει να γνωρίζετε εξαρχής τι θέλετε να ρωτήσετε. Σημαντικές ερωτήσεις αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρία, το διάστημα που ο υπεύθυνος πρόσληψης εργάζεται για την εταιρεία, τον αριθμό των πελατών, αν θα υπάρξει και 2η ή και 3η συνέντευξη κ.ά.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button