Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Αν σκέφτεστε την μετανάστευση, σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι ζουν περισσότερο

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Oι μελέτες που κατά καιρούς έχουν γίνει για την πολυπόθητη πηγή της νεότητας είναι πολλές, αφού φυσικό είναι οι άνθρωποι να θέλουν να ζήσουν όσο περισσότερο μπορούν χωρίς να γεράσουν ή ακόμα και να πεθάνουν. Η χρυσή εκείνη συνταγή που θα μας οδηγήσει στην αθανασία δεν έχει ακόμα βρεθεί, ωστόσο κάποιοι λαοί έχουν τουλάχιστον πετύχει τη μακροζωία. 

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις χώρες στις οποίες οι κάτοικοι ζουν περισσότερο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας για το 2017 και το BBC.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες καταγράφουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, με τους κατοίκους της χώρας να ζουν περίπου 83-85 έτη. Η Okinawa, που συχνά ονομάζεται «γη των αθανάτων», υπήρξε ένα παγκόσμιο κέντρο έρευνας για τη μακροζωία, καθώς στα νότια ιαπωνικά νησιά ζουν περισσότεροι από 400 άνθρωποι άνω των 100 ετών. Βασική αιτία θεωρείται η ποιοτική τοπική διατροφή, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες ψαριών, γλυκοπατάτας και tofu (τοπικό έδεσμα). Ο ενεργός κοινωνικός ρόλος που έχουν οι ηλικιωμένοι είναι ακόμα ένας λόγος για τα μειωμένα επίπεδα άγχους και την καλή διάθεση που έχουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ισπανία

Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο, λαχανικά και κρασί συμβάλλει στη μακροζωία των Ισπανών κατά κύριο λόγο. Οι πολίτες ωστόσο της χώρας κρύβουν ακόμα έναν άσσο στο μανίκι τους κι αυτός είναι ο μεσημεριανός ύπνος. Οι Ισπανοί σταματούν να εργάζονται από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα και έτσι προλαβαίνουν να πάρουν έναν γρήγορο υπνάκο που θα τους κρατήσει δυνατούς για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμα ένα προνόμιο των Ισπανών, το οποίο τους γλιτώνει από πολύ άγχος, είναι πως οι αποστάσεις από τη μια περιοχή στην άλλη δεν είναι μακρινές. «Όταν μετακόμισα από τη Βαρκελώνη στη Μόσχα συνειδητοποίησα πως οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα πόδια ή με ποδήλατα και δεν χρειάζεται πάντα να οδηγούν ή να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς», σχολίασε η Marina Manasyan, μία από τους ιδρυτές του Barcelona Eat Local Food Tours.

Zuper Service

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη φημίζεται για τις σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις της και για το εξαιρετικό σύστημα περίθαλψης κι αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι πολίτες της ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Σιγκαπούρη έχει τα χαμηλότερα ποσοστά μητρικής και νηπιακής θνησιμότητας στον κόσμο. Η κουλτούρα και το προσιτό αστικό περιβάλλον συμβάλλουν επίσης στο μεγάλο προσδόκιμο ζωής. Στη Σιγκαπούρη θα δείτε πολλούς να πηγαίνουν γυμναστήριο ή να τρέχουν στα δημόσια πάρκα τα οποία είναι άφθονα. Η χώρα μάλιστα άνοιξε πρόσφατα το πρώτο της θεραπευτικό πάρκο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την ψυχική ευεξία μεταξύ των ενηλίκων.

Ελβετία

Ως μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, η Ελβετία έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, κάτι το οποίο επίσης ευνοεί τη μακροζωία. Η βρώση γαλακτοκομικών είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας. Οι πολίτες της χώρας αναφέρουν πως η διαμονή στην Ελβετία δίνει τη δυνατότητα για σύντομα ταξίδια τα Σαββατοκύριακα, απαραίτητη συνθήκη για τη χαλάρωση των εργαζομένων. Τέλος, η χώρα έχει δεχτεί επαίνους και για το εκπαιδευτικό της σύστημα, στοιχείο ιδιαίτερα ελκυστικό για τις οικογένειες.

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα αναμένεται να είναι η πρώτη χώρα με προσδόκιμο ζωής τα 90 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι οποίες αναφέρονται στην αναπτυσσόμενη οικονομία, στην υγειονομική περίθαλψη και τη χαμηλή αρτηριακή πίεση των πολιτών εκτενώς. Το διαιτολόγιο της χώρας είναι πλούσιο σε τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τον καρκίνο. Συνολικά, τα τρόφιμα της Κορέας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι κάτοικοι τονίζουν πως η ενασχόληση με τα πολιτιστικά δρώμενα και τις παραδόσεις συμβάλλουν στην ποιότητα της καθημερινής ζωής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button