Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΣαλάτες και φρούτα καταπολεμούν το στρες

Σαλάτες και φρούτα καταπολεμούν το στρες

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Edith Cowan στην Αυστραλία αποφάσισαν να μελετήσουν την πιθανή σχέση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με τα επίπεδα του στρες. Οι ερευνητές εξέτασαν σχετικά δεδομένα από 8,600 άτομα ηλικίας 25-91 ετών. Διαπίστωσαν πώς εκείνοι που καταναλώνουν τουλάχιστον 470 γρμ. φρούτων και λαχανικών ημερησίως είχαν 10% λιγότερο στρες από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα από 230 γρμ.

Οι ενήλικες καταναλώνουν ημερησίως κατά μέσο όρο 80 γρμ. φρούτων και λαχανικών άρα για να υπάρξει ωφεληθεί κάποιος σε σχέση με το στρες θα πρέπει να αυξήσει αρκετά την κατανάλωση αυτών των τροφών.

mechanical adv 2021

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη κάποια στοιχεία για τον μηχανισμό που συνδέει τα φρούτα και τα λαχανικά με το στρες. Μια εκτίμηση που κάνουν είναι ότι μπορεί παίζει ρόλο το γεγονός ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί στην πρόσληψη από τον οργανισμό αυξημένων ποσοτήτων σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

apostolakis adv 2

«Διαπιστώσαμε ότι όσοι καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες φρούτων και λαχανικών έχουν λιγότερο στρες από εκείνους που τρώνε λιγότερες ποσότητες γεγονός που υποδεικνύει ότι η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην πνευματική υγεία. Το χρόνιο μη ελέγξιμο στρες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη, κατάθλιψη και άγχος. Τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φλαβονοειδή και καροτενοειδή που μειώνουν τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες βελτιώνοντας την πνευματική υγεία» αναφέρει η Σιμόν Ρανταβέλι Μπαγκατίνι, επικεφαλής της μελέτης.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-