Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΠώς να επιλέξω το σωστό αντηλιακό;

Πώς να επιλέξω το σωστό αντηλιακό;

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Για να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό, πρέπει να λάβετε υπόψη τρεις βασικές παραμέτρους: τον δείκτη προστασίας, τον τύπο (σπρέι ή κρέμα) και τη χημική σύνθεση του προϊόντος.

1. Δείκτης προστασίας

mechanical adv 2021

Το αντηλιακό που θα επιλέξετε πρέπει να φέρει την ένδειξη «ευρέως φάσματος» (broad spectrum), καθώς αυτό σημαίνει ότι προστατεύει και από τους δύο τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA και UVB).

apostolakis adv 2

Όσον αφορά τον δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF), πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50. Το αντηλιακό παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία όταν η εφαρμογή επαναλαμβάνεται ανά μερικές ώρες και ιδίως μετά την επαφή με το νερό ή αν η παραγωγή ιδρώτα είναι αυξημένη.

2. Σπρέι vs. κρέμα

Το αντηλιακό σε μορφή σπρέι είναι κάπως πιο εύχρηστο – π.χ. για τα μικρά παιδιά που βιάζονται να παίξουν στη θάλασσα και οι γονείς τους δυσκολεύονται να τα κρατήσουν ακίνητα– όμως πρέπει να εφαρμόζεται σε επαρκή ποσότητα και ομοιόμορφα στο σώμα. Λίγα σποραδικά ψεκάσματα δεν αρκούν και επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η εισπνοή ή η επαφή του προϊόντος με τα μάτια. Ένα αντηλιακό σε μορφή κρέμας είναι πιο «ασφαλές», καθώς είναι πιο εύκολο να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε καλύψει επαρκώς όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος.

3. Χημική σύνθεση

Τα άτομα που έχουν διαπιστωμένες δερματικές αλλεργίες ή ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν ένα αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) και οξείδιο του τιτανίου (titanium oxide), καθώς αποτελούν φυσικά και υποαλλεργικά φίλτρα.

Η ασφάλεια δύο συστατικών, της οξυβενζόνης (oxybenzone) και της παλμιτικής ρητινόλης (retinyl palmitate), έχει αμφισβητηθεί, επομένως καλό είναι να αποφεύγονται. Η οξυβενζόνη θεωρείται ορμονικός διαταράκτης, δηλαδή μιμείται τη δράση των ανθρώπινων ορμονών και μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική και άλλες ορμονικές λειτουργίες. Η παλμιτική ρητινόλη, μια μορφή βιταμίνης Α, έχει συνδεθεί στο πλαίσιο εργαστηριακών μελετών με την ανάπτυξη δερματικών όγκων, χωρίς όμως να είναι σαφές αν είναι επιβλαβές σε πραγματικές συνθήκες.

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...