LIFE

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους άστεγους μιας πόληςΠιθανότατα ο κόσμος των αστέγων είναι πολύ μακρινός για όλους εμάς, την ίδια ώρα όμως είναι και πολύ κοντά μας. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αρκεί για να έρθεις αντιμέτωπος με την ωμή πραγματικότητα.

Δεκάδες άνθρωποι δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωσή τους, κάνουν ουρές σε συσσίτια, αγωνιούν για ένα ακόμα κομμάτι ψωμί και λίγο νερό και δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να αντέξουν τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι τρόποι για να τους βοηθήσουμε είναι πολλοί και σίγουρα ο καθένας από εμάς σκέφτεται κι άλλους. Eνόψει του χειμώνα που αναμένουμε να έρθει, η βρετανική έκδοση της HuffPost, παρουσιάζει μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να προσφέρουμε στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Σας τους παραθέτουμε ώστε να πάρετε ιδέες

swell adv 2021

-Ενημερώστε τις Αρχές

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Για παράδειγμα μπορείτε να καλέσετε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ώστε να ενημερώσετε πως κάποιος άνθρωπος έχει ανάγκη. Οι υπάλληλοι του γραφείου μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τους θερμαινόμενους χώρους στην πρωτεύουσα αλλά και την επαρχία αλλά και να σας κατευθύνουν για την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να καλέσετε το 100 ζητώντας βοήθεια για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5235671

-Δώστε τους ρούχα και κουβέρτες

Να θυμάστε πως αυτά που για εσάς είναι δεδομένα, για άλλους μπορεί να είναι δώρο πολυτελείας. Τα ρούχα είναι πολύ σημαντικά, όπως είναι και τα παπούτσια και τα τρόφιμα. Άλλα είδη που μπορείτε να δώσετε είναι κουβέρτες, παλτά, βιβλία και μικρά είδη κουζίνας, όπως σκεύη και κύπελλα.

-Φιλοξενήστε τους για κάποιο διάστημα στο σπίτι σας

Αν φυσικά υπάρχει κάποιος ελεύθερος χώρος. Υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν κάνει και δεν το μετάνιωσαν καθόλου.

-Πηγαίντε για ψώνια μαζί τους

Μάλιστα μιας και οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν είναι η καλύτερη ευκαιρία. Μπορείτε να μεταβείτε μαζί τους σε ένα κοντινό κατάστημα αγοράζοντας τους ένα ζευγάρι γάντια, ένα κασκόλ ή ό,τι άλλο νιώθετε πως χρειάζονται. Σίγουρα θα το ευχαριστηθούν πολύ και σίγουρα όλοι μας μπορούμε να διαθέσουμε κάτι από το υστέρημά μας.

-Αγοράστε τους ένα ζεστό ρόφημα

Οι άστεγοι που βρίσκονται στην πόλη μας συναντώνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί που υπάρχουν άπειρα καφέ και φούρνοι. Τι θα λέγατε αν δίνατε περίπου δύο ευρώ για να τους αγοράσετε ένα ζεστό ρόφημα όταν έξω κάνει τόσο κρύο.

-Γίνετε εθελοντές

Αν φυσικά έχετε ελεύθερο χρόνο, τολμήστε το. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούσατε να προσφέρετε είτε έχετε ελεύθερη μια ώρα την εβδομάδα, είτε μια ώρα το μήνα. Απευθυνθείτε στο δήμο Αθηναίων και ζητήστε πληροφορίες σχετικά.

-Κάντε δωρεές

Αν από την άλλη δεν έχετε ελεύθερο χρόνο και θέλετε να προσφέρετε, μπορείτε να κάνετε κάποια δωρεά. Δωρίστε κάποια χρήματα σε κάποιο ίδρυμα για παράδειγμα. Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο άστεγους αλλά και άτομα που έχουν ανάγκη.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button