Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Οι πόλεις για όσους επιθυμούν ζωή χωρίς άγχος και στρες

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στη σύγχρονη εποχή, αυτό που λείπει περισσότερο από τη ζωή μας είναι η ψυχική ηρεμία. Το στρες μας έχει καταβάλει και δύσκολα υπάρχει μέρα δίχως να το νιώσουμε. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα μπορούσε να μειωθεί;

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε τις λιγότερο αγχωτικές πόλεις του 2017. Στην κορυφή βρίσκονται πόλεις της Γερμανίας. Σπίτια περικυκλωμένα από πράσινο, ικανοποιητικό ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σίγουρη δουλειά. Όλα αυτά προσφέρονται σε πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας της Ευρώπης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η έρευνα που διεξήχθη βασίστηκε σε παράγοντες όπως τα επίπεδα κίνησης στους δρόμους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πράσινο, η οικονομική κατάσταση των πολιτών, η σωματική και πνευματική τους υγεία καθώς και οι ηλιόλουστες ώρες ανά χρόνο.

Από τις 150 πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, οι τέσσερις από τις εννέα κορυφαίες ανήκουν στη Γερμανία, με τη Στουτγάρδη να βρίσκεται στην κορυφή. Ακολουθεί το Αννόβερο στην τρίτη θέση, το Μόναχο στην πέμπτη και το Αμβούργο στην ένατη μαζί με το Γκρατς της Αυστρίας.

“IN_AND_OUT

Η μικροσκοπική αλλά πλούσια χώρα του Λουξεμβούργου, έχει περίπου 600.000 μόνιμους κατοίκους και είναι η δεύτερη πόλη με τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Η Βέρνη της Ελβετίας είναι στην τέταρτη θέση, το Μπορντό της Γαλλίας στην έκτη και το Εδιμβούργο του Ηνωμένου Βασιλείου στην έβδομη.

Mechanical Solutions

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας –το οποίο βρίσκεται στην όγδοη θέση- είναι η μόνη μη Ευρωπαϊκή πόλη της λίστας.

Το δίπτυχο της ευεξίας: Χρήματα και φύση

Zuper Service

Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε η υπηρεσία καθαρισμού ρούχων Zipjet, καταπιάστηκε με 500 διαφορετικές τοποθεσίες και ως βασικά κριτήρια είχε 17 κατηγορίες οι οποίες σχετίζονταν με τις υποδομές, τα επίπεδα περιβαλλοντικής μόλυνσης, την οικονομική κατάσταση και την ευεξία των πολιτών.

Πιο αγχώδης πόλη αποδείχθηκε η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, με σκορ 10 στα 10.

Αντιθέτως, η Στουτγάρδη είναι η ιδανικότερη πόλη για το ευ ζην του ανθρώπου. Το «μυστικό» της για μία ζωή χωρίς στρες φαίνεται να είναι η άψογη οικονομία της (Porsche, Bosch, Mercedes Benz) αλλά και τα υψηλά επίπεδα πράσινου μέσα στην πόλη. Η Στουτγάρδη περιβάλλεται από λόφους και κοιλάδες.

Η πλούσια πρασινάδα της πόλης έχει μια αξιοσημείωτη επίδραση στο άγχος, σύμφωνα με τον επαγγελματία δημόσιων σχέσεων, David Moos. Η αίσθηση της ασφάλειας, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον προσωπικό, είναι μία μεγάλη άνεση αυτής της πόλης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button