Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΟΗΕ | Υπάρχουν 1,7 εκ. ιοί στη φύση που δεν έχουμε ανακαλύψει...

ΟΗΕ | Υπάρχουν 1,7 εκ. ιοί στη φύση που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα!

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ και προειδοποιεί ότι, 1,7 εκατομμύρια ιοί στη φύση δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες και οι μισοί απ’ αυτούς, θα μπορούσαν να μολύνουν το ανθρώπινο είδος.

Η έκθεση διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων επισημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά σε ότι αφορά τις αναδυόμενες ασθένειες καθώς μόνο αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να «ξεφύγουμε από την εποχή της πανδημίας».

mechanical adv 2021

Αυτό αναφέρει έκθεση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

apostolakis adv 2

Η αποψίλωση των δασών και το εμπόριο ζώων, κυρίως των άγριων, προλειαίνουν το έδαφος για την εμφάνιση ιών, υπογραμμίζουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους.

Η ομάδα που αποτελείται από 22 εμπειρογνωμόνες επισημαίνει ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, οι πανδημίες θα εμφανίζονται πιο συχνά, θα εξαπλώνονται ταχύτερα , θα σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους και θα προκαλούν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Ο κορωνοϊός είναι η έκτη πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα μετά την «ισπανική γρίπη» το 1918, η οποία μόλυνε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε 20–50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων συγκλήθηκε από τη Διακυβερνητική Πλατφόρμα Επιστημονικής Πολιτικής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES), όπως γράφει η Daily Mail.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι πανδημίες μέχρι σήμερα είχαν την προέλευσή τους σε μικρόβια που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο , αλλά η εμφάνισή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ανθρώπινες δραστηριότητες.

«Σχεδόν το ένα τρίτο των «ζωονοσογόνων» ασθενειών, αυτών δηλαδή, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, εμφανίζονται εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών καθώς αυξάνεται η πιθανότητα στενής επαφής του ανθρώπου και της άγριας πανίδας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η φορολόγηση τέτοιων δραστηριοτήτων υψηλού πανδημικού κινδύνου», αναφέρει η έκθεση.

«Στο μεταξύ, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα που επιβιώνουν μετά από αποψίλωση των δασών – όπως νυχτερίδες και αρουραίοι, είναι επίσης οι πιο πιθανοί φορείς ασθενειών που προκαλούν παγκόσμια ανησυχία. Αυτός είναι ο δρόμος για τις πανδημίες», καταλήγει η σχετική έκθεση του ΟΗΕ.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble