Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΝανομηχανές θα «χτυπούν» καρκινικά κύτταρα σε 60 δευτερόλεπτα

Νανομηχανές θα «χτυπούν» καρκινικά κύτταρα σε 60 δευτερόλεπτα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ελπιδοφόρα είναι να μηνύματα από τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο μέλλον. Ερευνητές αναπτύσσουν νανομηχανές με τις οποίες θα μπορούν οι επιστήμονες να «χτυπούν» καρκινικά κύτταρα μόλις σε 60 δευτερόλεπτα. 

Στο πανεπιστήμιο του «Durham», πραγματοποιούνται δοκιμές με την χρήση νανομηχανών. Σε πρόσφατο πείραμα κατάφεραν να «χτυπούν» καρκινικά κύτταρα και να σπάσουν την εξωτερική τους μεμβράνη σε διάστημα ενός έως τριών λεπτών.

mechanical adv 2021

Ο καθηγητής Robert Pal του πανεπιστημίου Durham δήλωσε: «Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της επίτευξης της φιλοδοξίας μας, να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νανομηχανές για να στοχεύσουμε καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν σε όγκους του μαστού και μελανώματα του δέρματος. Μόλις αναπτυχθεί η τεχνική αυτή θα μπορέσει να αλλάξει η επεμβατική θεραπεία του καρκίνου και να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών παγκοσμίως».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-