Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών και καρδιακών παθήσεων

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία το τσάι, ο καφές, η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, κανείς ή τουλάχιστον κανείς δεν έχει ακούσει, όμως, για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η μπύρα στην υγεία.

Ενώ πολλοί την κατηγορούν ότι μπορεί να δημιουργήσει τη λεγόμενη «μπυροκοιλιά», προκαλώντας διάφορα προβλήματα στην υγεία, πρόσφατη μελέτη από την Κίνα, αποκάλυψε ότι μία μέτρια ημερήσια πρόσληψη αλκοόλ (όπως η μπύρα) βοηθά στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Μελέτες τόσο από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ όσο και από την American Stroke Association έδειξαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μία μέτρια ποσότητα μπύρας μπορούν, επίσης, να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών στο μισό, σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.

Όταν πίνετε μπύρα, οι αρτηρίες σας γίνονται ευέλικτες και η ροή του αίματος βελτιώνεται σημαντικά.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Τι άλλο έχουν δείξει οι έρευνες σχετικά με τα οφέλη της μπύρας

Πέρυσι, μια μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος «πέτρας στα νεφρά» μειώνεται με την κατανάλωση μπύρας.

Φινλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Dr. Tero Hirvonen, μελέτησαν 27.000 μεσήλικες άνδρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «κάθε μπουκάλι μπύρας που καταναλώνεται ανά ημέρα εκτιμάται ότι μειώνει τον κίνδυνο κατά 40%».

Zuper Service

Το νερό που υπάρχει στη μπύρα αραιώνει τα ούρα και έτσι μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού λίθων, ενώ το αλκοόλ σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να «αυξήσει την αποβολή του ασβεστίου», το κύριο συστατικό που προκαλεί πέτρα στα νεφρά.

Έπειτα από τη μελέτη των 38.000 μεσήλικων άνδρες, οι ερευνητές του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ που συναντάται στην μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη. Η διαλυτή ίνα στην μπύρα βοηθά επίσης στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα πιστεύουν ότι η απλή γεύση της μπύρας αυξάνει, επίσης, την ποσότητα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο – και έτσι όσοι την καταναλώνουν αισθάνονται πιο ήρεμοι και πιο χαλαροί, ενώ μελέτες που χρονολογούνται από το 1977 έχουν δείξει ότι όσοι επιλέγουν να πίνουν μπύρα έχουν ως και ένα πέμπτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γνωστική εξασθένηση, ασθένεια Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας.

Φυσικά, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη μπύρα με τη μοναδική προϋπόθεση ότι η κατανάλωση γίνεται… σε φυσιολογικά πλαίσια!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button