Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήLIFE«Μεσιέ Νικολά» - Πέντε αιώνες με άρωμα και επίγευση

«Μεσιέ Νικολά» – Πέντε αιώνες με άρωμα και επίγευση

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Λίγες ποικιλίες έχουν το προνόμιο της αποκλειστικής καλλιέργειάς τους σε μία μόνο περιοχή, ακόμα δε λιγότερες παίρνουν το όνομά τους από ένα πρόσωπο.

Έτσι, η ερυθρή ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα, που ο Ενετός αξιωματούχος Μεσιέ Νικόλας (μεσενικόλα) φύτεψε στην πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα δίνει μοναδικά κρασιά με σπανιότητα, αλλά και με μνήμες… Φραγκοκρατίας!

mechanical adv 2021

limni plastira
Φωτογραφία: headlightonline.blogspot.gr – Λίμνη Πλαστήρα

apostolakis adv 2

Πιο λίγα από 1.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας αναλαμβάνουν να δώσουν τον καρπό τους για όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυτή την πραγματικά δυσεύρετη ποικιλία. Ωστόσο, οι πιθανότητες να την απολαύσουν αυτούσια είναι ελάχιστες, αφού οινοποιείται μαζί με τις διεθνείς ποικιλίες σιρά και καρινιάν, για να δώσει τα ερυθρά κρασιά ΠΟΠ Μεσενικόλα.

Κάποιες προσπάθειες που έχουν γίνει για μονοποικιλιακά κρασιά από Μαύρο Μεσενικόλα αποκαλύπτουν το σχετικά σκούρο χρώμα, τα έντονα αρώματα κοκκινόμαυρων φρούτων, τις μαλακές ταννίνες και το ισορροπημένο στόμα της ποικιλίας.

Ίσως το μέλλον φέρει περισσότερη από τη σπάνια ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα στα ποτήρια των ανήσυχων οινόφιλων, που σίγουρα θα εκτιμήσουν τη στρογγυλάδα και τον ευκολόπιοτο χαρακτήρα ενός ακόμα κρυμμένου θησαυρού του ελληνικού αμπελώνα.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble