Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΤο λάδι από σόγια ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

Το λάδι από σόγια ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λάδι βοήθησε την απορρόφηση τεσσάρων καροτενοειδών (άλφα και βήτα καροτένιο, λουτεΐνη και λυκοπένιο), δύο μορφών της βιταμίνης Ε, της βιταμίνης Κ και της βιταμίνης Α, η οποία παράγεται στο έντερο από το άλφα και το βήτα καροτένιο.

Η καλή απορρόφηση των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, από την πρόληψη του καρκίνου έως τη διατήρηση καλής όρασης.

mechanical adv 2021

Το σογιέλαιο αποτελεί κοινό συστατικό σε σάλτσες για σαλάτες, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην ταϊλανδέζικη κουζίνα.

apostolakis adv 2

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη σόγια κατανάλωνε κάποιος – εν προκειμένω ως ντρέσινγκ στη σαλάτα – τόσο καλύτερη ήταν η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγμα αίματος των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη προκειμένου να παρακολουθήσουν τα επίπεδα των θρεπτικών ουσιών.

Διαπίστωσαν ότι 32 γραμμάρια λαδιού (όσο δηλαδή δύο κουταλιές της σούπας) είναι η ιδανική ποσότητα για τη μέγιστη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών.

Το σογιέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε καλά λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των ω3 λιπαρών οξέων και των πολυακόρεστων λιπαρών.

Παλιότερη έρευνα έχει δείξει ότι τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα προκειμένου το σώμα να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν σάλτσα χωρίς λιπαρά, έπαιρναν πολύ λιγότερα χρήσιμα φυτοθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από το σπανάκι, το μαρούλι, τις ντομάτες και τα καρότα σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν τις σαλάτες τους με λάδι.

zygos gif 2020b