Παρασκευή, 16 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήLIFE«Κόπωση του Zoom» | Μήπως οι τηλεδιασκέψεις εξουθενώνουν;

«Κόπωση του Zoom» | Μήπως οι τηλεδιασκέψεις εξουθενώνουν;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ήδη από την αρχή της πανδημίας και την στροφή στην τηλεργασία, διαμαρτύρονται ότι οι βιντεοκλήσεις τους προκαλούν έντονη κόπωση, έως εξάντληση. Το φαινόμενο ονομάστηκε «κόπωση του Zoom» και καθώς μπαίνουμε στον δεύτερο χρόνο περιορισμών, ερευνητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ αρχίζουν να μελετούν με ποιον τρόπο οι βιντεοκλήσεις μας επηρεάζουν ψυχολογικά.

Σύμφωνα με την έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που καθιστούν τις τηλεδιασκέψεις τόσο κουραστικές, ωστόσο ένας από τους βασικότερους παράγοντες κούρασης είναι το παραθυράκι όπου βλέπει κανείς τον εαυτό του. Πρόκειται για μία αφύσικη εμπειρία, σημειώνουν οι ερευνητές, που τονίζουν ότι η διαρκής αυτοαξιολόγηση στην οποία μας οδηγεί έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση αρνητικών συναισθημάτων.

mechanical adv 2021

Ένας ακόμη βασικός λόγος που οι βιντεοκλήσεις μας εξουθενώνουν, υπογραμμίζεται στην έρευνα, είναι το ότι πολύ συχνά τα πρόσωπα των άλλων φαίνονται τόσο μεγάλα που ξεγελούν τον εγκέφαλό μας, ο οποίος πιστεύει ότι κάποιος βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας και παραβιάζει τον προσωπικό μας χώρο, ενεργοποιώντας βαθιά ριζωμένα ένστικτα, καθώς το σώμα μας ερμηνεύει αυτή την εγγύτητα ως σημάδι ότι πρόκειται είτε να ζευγαρώσουμε είτε να παλέψουμε.

apostolakis adv 2

Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο που μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν πλέον να περιορίσουν τις τηλεδιασκέψεις, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Την αρχή είχε κάνει η εταιρεία SailPoint Technology Holdings στο Τέξας που απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να κάνουν βιντεοκλήσεις από τις δέκα το πρωί ως τις δώδεκα το μεσημέρι κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Η εταιρεία προϊόντων καθαρισμού Clorox καθιέρωσε μια μέρα τον μήνα χωρίς τηλεδιασκέψεις ενώ το ιατρικό κέντρο MD Anderson Cancer Center ζήτησε από τους εργαζομένους τις Τετάρτες από το μεσημέρι και μετά να διακόψουν κάθε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Αυτή την εβδομάδα η αμερικανική πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων Citigroup ανακοίνωσε ότι καθιερώνει τις “Παρασκευές χωρίς Zoom”, αναγνωρίζοντας τον επιβαρυντικό τους ρόλο στην απόδοση και την ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Άλλωστε, πέρα από την ψυχολογική επιβάρυνση, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν πλέον ότι η οργανωτική ευκολία των τηλεδιασκέψεων οδήγησε υπερβολική χρήση τους, χωρίς ουσιαστικό λόγο και αντικείμενο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν χρόνο και τελικά, κουρασμένοι, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble