LIFE

Κοπεγχάγη | Η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζειςΠοια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια πόλη βιώσιμη; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η λίστα Monocle η οποία όρισε την Κοπεγχάγη ως την καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η πρωτεύουσα της Δανίας κατακτά την πρωτιά στην εν λόγω λίστα, η οποία ξεκίνησε να αναζητά και να κατατάσσει τις πόλεις του κόσμου με γνώμονα την ποιότητα ζωής από το 2007. Η Κοπεγχάγη έχει κερδίσει την κορυφή της λίστας τέσσερις φορές. Αλλά από το 2014 έχασε τα πρωτεία, τερματίζοντας άλλοτε στην 4η ή 10ή θέση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Γιατί η Κοπεγχάγη είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις

«Η Κοπεγχάγη είναι μία από αυτές τις πόλεις όπου υπάρχει πραγματική φιλοδοξία να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Monocle, Andrew Tuck και πρόσθεσε: «Οι φιλοδοξίες γύρω από τη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος είναι οι καλύτερες στην κατηγορία και η πόλη αποκομίζει τα οφέλη αστικών επενδύσεων, χρόνων».

swell adv 2021

Σε άρθρο το Monocle εξηγεί ότι η πανδημία ανέδειξε την «κοινωνία-νοοτροπία» της Κοπεγχάγης, εκείνη την «αίσθηση υπερηφάνειας για την κοινωνική συνοχή», η οποία έκανε την πόλη ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να τρέχουν ελεύθερα και όπου το λιμάνι είναι τόσο καθαρό που μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το άρθρο επαινεί επίσης ένα σύστημα δοκιμών και την εφαρμογή coronapas, που επέτρεψαν σε εστιατόρια και την πολιτιστική ζωή να ανακάμψουν. Μάλιστα, επαινεί την περιοχή του Refsahaleøn, με το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κοπεγχάγης, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό.

Η λίστα με τις κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για να ζεις

Κοπενχάγη, Δανία)
Ζυρίχη, Ελβετία)
Ελσίνκι (Φινλανδία)
Στοκχόλμη (Σουηδία)
Τόκιο (Ιαπωνία)
Βιέννη Αυστρία)
Λισαβόνα (Πορτογαλία)
Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία)
Ταϊπέι Ταϊβάν
Σίδνεϊ Αυστραλία)
Σεούλ (Νότια Κορέα)
Βανκούβερ (Καναδάς)
Μόναχο (Γερμανία)
Βερολίνο, Γερμανία)
Άμστερνταμ (Ολλανδία)
Μαδρίτη, Ισπανία)
Μελβούρνη Αυστραλία)
Κιότο (Ιαπωνία)
Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία)
Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

Η φετινή λίστα του Monocle δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς η έρευνα επιχείρησε να επικεντρωθεί και να αναζητήσει τις πόλεις που τους τελευταίους μήνες κατόρθωσαν να επανακάμψουν, να υπερασπιστούν τις οικονομίες τους και τις πολιτιστικές τους σκηνές, μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα, προώθησαν έργα για τη διασφάλιση έργων για μεταφορικά μέσα και πάρκα.

«Δεν ήταν ακριβώς εύκολο να το κάνουμε φέτος, αλλά δοκιμάσαμε το καλύτερό μας», δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης Tyler Brûlé, σημειώνοντας ότι το Monocle εφάρμοσε κλασικές μετρήσεις όπως η ασφάλεια, η υποδομή και η ευκολία ανοίγματος των επιχειρήσεων.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button