LIFE

Κλείσε την ξαπλώστρα σου online και αυτή θα σε περιμένει

Έχοντας σημαντική εμπειρία στον χώρο του digital και της διαφήμισης, λειτουργώντας μεταξύ άλλων και το δικό τους γραφείο τα τελευταία 12 χρόνια, οι Μάνος Πατεράκης και Λευτέρης Φαρμάκας είχαν μια ανατρεπτική ιδέα: να δημιουργήσουν μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα που θα σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση και να κάνεις κράτηση ξαπλώστρας στις ομορφότερες οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Η ιδέα γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ο Μάνος επέστρεφε από τις διακοπές του στα Χανιά. Εκεί είχε, όπως λέει χαρακτηριστικά, «μία αξέχαστη εμπειρία ταλαιπωρίας» στην προσπάθεια του να επισκεφτεί και να απολαύσει την παραλία στα Φαλάσαρνα. Αφού έκανε ταξίδι 45 λεπτών μέχρι την πλαζ, όταν έφτασε δεν βρήκε πουθενά να καθίσει αφού όλες οι ξαπλώστρες ήταν πιασμένες. Με την επιστροφή του στο γραφείο, συζήτησε την ιστορία αυτή με τον Λευτέρη και αποφάσισαν να ξεκινήσουν και να δημιουργήσουν το plazz.com.

Εξαρχής καθόρισαν ότι το κοινό τους θα είναι τόσο οι Έλληνες όσο και οι τουρίστες από το εξωτερικό που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς καμία ταλαιπωρία καθώς και οι γονείς που επιθυμούν μία καλή θέση στην παραλία η οποία θα τους εξασφαλίζει τον έλεγχο των παιδιών τους. «Στόχος μας», υποστηρίζει ο Μάνος, «είναι να εντάξουμε ολοένα και περισσότερες οργανωμένες παραλίες στον καταλογό μας, αρκεί να προσφέρουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας στον επισκέπτη. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας».

Για το 2016 έχουν θέσει ως στόχο να καλύψουν τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ήδη την πλατφόρμα, ή θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Νάξο, Ζάκυνθο, Πάρο και Σκιάθο. «Πολύ σύντομα», συμπληρώνει ο Λευτέρης, «πιστεύουμε ότι θα έχουμε και παραλίες από τρεις δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό».Πώς μπορεί να κάνει κάποιος κράτηση ξαπλώστρας;

H διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα plazz.com ή να κατεβάσει την εφαρμογή Plazz και να ακολουθήσει τέσσερα απλά βήματα:
1. Να διαλέξει την παραλία που επιθυμεί να επισκεφθεί.
2. Την ημερομηνία που θα επισκεφθεί την παραλία.
3. Να επιλέξει την ξαπλώστρα που θέλει.
4. Να πληρώσει μεσω της πιστωτικής – χρεωστικής του κάρτας.
Το μόνο που απομένει είναι να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς καμία έγνοια.

Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

Η Plazz αποτελεί την πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα κράτησης ξαπλώστρας σε επιλεγμένες οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να εντάσσουμε ολοένα και περισσότερες οργανωμένες παραλίες από όλη την Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα πολλών και διαφορετικών επιλογών. Παράλληλα, σχεδιάζουμε ένα σύστημα επιβράβευσης για τον επισκέπτη, καθώς και προσθήκη υπηρεσιών για την παραλία (πάρκινγκ, φαγητό, watersports κλπ), με στόχο να παρέχουμε στον χρήστη μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του χώρου στον οποίο απευθύνεστε;

Οι συνεργάτες μας, αυτοί δηλαδή που εκμεταλλεύονται τις παραλίες, τους «δυνατούς» καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) έχουν πληρότητα άνω του 70%. Επίσης το ίντερνετ σαν μέσο δεν έχει μπει ακόμα για τα καλά στην επαγγελματική ζωή τους. Αυτές σίγουρα είναι δύο από τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Όμως η πλειοψηφία των επαγγελματιών δείχνει μία έντονη διάθεση να ενταχθεί στην πλατφόρμα μας, μια και θεωρεί ότι μέσα από αυτή αρχικά θα γίνουν γνωστοί και αφετερού θα αναβαθμίσουν το προϊόν τους.

Τα προφίλ των ιδρυτών

Μάνος Πατεράκης

Με σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο University of LaVerne, τον κέρδισε τελικά το digital και η διαφήμιση. Συγκεκριμένα ασχολείται με το digital από το 1997, ενώ μεταξύ 1999 και 2004 ήταν project manager και υπεύθυνος για digital καμπάνιες σε διαφημιστικές εταιρίες. Το 2004 δημιούργησε μαζί με τον Λευτέρη Φαρμάκα και τον Δημήτρη Ρακόπουλο τη REDIRECT, μία ανεξάρτητη εταιρία στον χώρο του digital marketing με βραβευμένες καμπάνιες επικοινωνίας και εφαρμογές. Από το 2015 είναι συνιδρυτής της Plazz.

Λευτέρης Φαρμάκας

Με σπουδές γραφιστικής στη ΒΑΚΑΛΟ, γοητεύτηκε κι αυτός από τον κόσμο του digital και της διαφήμισης. Από το 1998, που ξεκίνησε ως web designer, και μέχρι το 2004 σαν digital creative director εργαζόνταν σε διαφημιστικές εταιρείες. Το 2004 δημιούργησε μαζί με το Μάνο Πατεράκη και το Δημήτρη Ρακόπουλο τη REDIRECT. Το 2004 δημιούργησε μαζί με τον Λευτέρη Φαρμάκα και τον Δημήτρη Ρακόπουλο τη REDIRECT, μία ανεξάρτητη εταιρία στον χώρο του digital marketing με βραβευμένες καμπάνιες επικοινωνίας και εφαρμογές. Από το 2015 είναι συνιδρυτής της Plazz.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close