Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Κοινωνικός κίνδυνος η νέα μάστιγα του «stealthing» στα κοινωνικά δίκτυα

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μια νέα επικίνδυνη τάση έχουν να αντιμετωπίσουν στη σύγχρονη εποχή των κοινωνικών δικτύων οι ενεργοί σεξουαλικά πολίτες αφού η επίσημη καταγραφή μιας άκρως επικίνδυνης συμπεριφοράς που οι επιστήμονες αποκαλούν «stealthing» (σ.σ μη δηλωμένη ερωτική συνεύρεση άνευ προφύλαξης) είναι μέρος της σύγχρονης εκδοχής του ερωτικής πράξης.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς την εξέλιξη σε ανώριμες συμπεριφορές, που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με το χθες ή με το σήμερα, διαρκώς εξελίσσονται. Πρόκειται για συμπεριφορές ανώριμες από ανθρώπους που στην προσπάθειά τους να ζήσουν τη στιγμή δεν υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεων και των αποφάσεων» σημειώνει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διδάκτορας Ιατρικής και ειδικός σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας, Σταμάτης Παπαχαρίτου.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαρίτου η νέα μάστιγα που καταγράφουν οι επιστήμονες έχει ως αίτιο το γεγονός ότι «έχουν αλλάξει τα πράγματα μέσω των social media«. Πρόκειται για »τη μόδα, την τάση τού «πόσο εύκολα βρίσκω μια/έναν σύντροφο», που αναφέρεται, δυστυχώς, κυρίως σε νεαρές ηλικίες», ηλικίες που φημίζονται για το ότι «έχουν την τάση να αισθάνονται αθάνατοι, δηλαδή ότι δεν θα συμβεί κάτι κακό και ότι αποκλείεται να συμβεί σ’ αυτούς κάτι κακό. Τυχαίες γνωριμίες αναφέρονται πολύ εύκολα και δυστυχώς δεν σέβονται τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους πλέον» σημειώνει ο Έλληνας ειδικός.

Η διάδοση της μάστιγας, που γίνεται γνωστή με τον όρο αυτό του «stealthing», «δυστυχώς αναφέρεται από πολλά νέα παιδιά που στα πλαίσια πειραματισμού ενός παιχνιδιού αποφασίζουν να βγάλουν το προφυλακτικό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κάνοντας σεξ με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολύ καλά και είτε εκθέτουν έτσι τον εαυτό τους σε μια πιθανή μόλυνση, είτε εκθέτουν τη σύντροφό τους σε μια πιθανή μόλυνση», πράξη που γίνεται κρυφά χωρίς να ενημερώνεται ο/η σύντροφος.

“IN_AND_OUT

Για τη νέα τάση η διεθνής κοινότητα ενημερώθηκε για πρώτη φορά μετά από άρθρο του πανεπιστημίου Κολούμπια, με τους επιστήμονες να εστιάζουν στις πιθανές ενέργειες από τη πλευρά του παθόντα σε μια τέτοια περίπτωση. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των συντρόφων μας. Τα νέα παιδιά αποφασίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές στο πλαίσιο της στιγμιαίας απόλαυσης, οπότε δεν επενδύουν πάρα πολύ στη σχέση, ίσως και για λόγους οικονομικούς. Επιλέγουν να κάνουν κάτι που να έχει αρχή και τέλος και αυτό είναι η αμοιβαία ικανοποίηση για μερικά λεπτά», σημειώνει ο κ.Παπαχαρίτου, που αναφέρει πως η συγκεκριμένη «μόδα» αφορά σήμερα κυρίως στο εξωτερικό τονίζει όμως, πως «δυστυχώς στην Ευρώπη ανήκει και η Ελλάδα και δεν θα ήταν παράξενο να το δούμε να συμβαίνει και τακτικά εδώ».

Ως αντίμετρο σε μια τέτοια νέα επικίνδυνη τάση όπως η συγκεκριμένη, σύμφωνα με τον κ.Παπαχαρίτου, δεν μπορεί οριστεί ο κρατικός μηχανισμός, «από τον οποίο δεν περιμένουμε πολλά πράγματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη», αλλά η δραστηριότητα «από γονείς, εκπαιδευτές και οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα μπορεί να υποστηρίξει την αυτοπεποίθηση των νέων και να τους βάλει στη διαδικασία να είναι πιο πονηρεμένοι, για το πώς προστατεύουν τον εαυτό τους από τη στιγμή που θέλουν να κάνουν κάτι καινούργιο».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button